REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
121
Šių dalykų ginekologas jums niekada nepasakys (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Akušerė nušalinta nuo pareigų: nustebusi moteris netikėtai namuose pagimdė identiškus dvynius. Nei akušerė, nei mama nežinojo, kad laukiasi identiškų dvynių, gimusių per anksti, rašoma mirror.co.uk.

121

Akušerė nušalinta nuo pareigų: nustebusi moteris netikėtai namuose pagimdė identiškus dvynius. Nei akušerė, nei mama nežinojo, kad laukiasi identiškų dvynių, gimusių per anksti, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Akušerės licencija buvo sustabdyta po to, kai viena mama namuose planuoto gimdymo metu netikėtai pagimdė dvynukus. Martina Gorner, dirbanti „Ten Moons“ gimdymo namuose paslaugų centre Melburne, spalio 19 dieną dalyvavo gimdyme namuose.

Kai mama, vardu Brooke, namuose esančiame gimdymo baseine pagimdė berniuką, Martina toliau laukė placentos.

„Tačiau kaip paaiškėjo, į pasaulį tuo metu ruošėsi ateiti dar vienas berniukas!“ – „Ten Moons“ puslapyje „Facebook“ rašė ji. – „Brooke yra tikra mama – superherojė. Koks nuostabus gimdymas! Mama ir kūdikiai jaučiasi labai gerai. Labai visus sveikiname.“

Vėliau įrašas buvo pataisytas – pridėta, kad po identiškų dvynių priešlaikinio gimimo 35-ąją nėštumo savaitę prireikė greitosios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Vienam iš dvynių pasireiškė kvėpavimo sunkumų ir abu kūdikiai buvo išvežti į ligoninę. „Ten Moons“ taip pat atskleidė, kad ši mama buvo nusprendusi nėštumo metu nesidaryti jokių ultragarso tyrimų.

REKLAMA

Pasak Change.org esančios peticijos „Išgelbėkime Martiną“, ligoninės darbuotojas ar darbuotoja parašė skundą, dėl kurio Australijos Sveikatos apsaugos praktinių darbuotojų reguliavimo agentūra sustabdė šios akušerės licenciją.

Šios agentūros tinklapyje jos licencija šiuo metu rodoma kaip „sustabdyta“.

„Facebook“ įrašas apie netikėtą dvynių gimimą susilaukė daug dėmesio – daugelis žmonių kritikavo akušerę dėl to, kad ši nesuprato, koks pavojingas galėjo būti šis gimdymas namų sąlygomis.

Vienas jų rašė: „Tai primena savo pačių nekompetetingumo reklamavimą. Bet kuris kitas tokias paslaugas teikiantis medikas būtų pastebėjęs, kad tai – daugybinis gimdymas ir tuomet gimdymas būtų laikomas rizikingu. Mamai ir kūdikiams labai pasisekė.“

REKLAMA
REKLAMA

„Ten Moons“ į neigiamus komentarus atsakė taip: „Ši mama nėštumo metu nusprendė nesidaryti jokių ultragarso tyrimų.“

Australijos slaugytojų ir akušerių tarybos atstovas sakė „Kidspot“: „Negalime atskirai komentuoti individualių darbuotojų veiklos, išskyrus viešai prieinamą informaciją.

Galime patvirtinti, kad Martinos Gorner akušerės licenciją Australijos slaugytojų ir akušerių taryba sustabdė 2018 metų lapkričio 8 dieną.

Darbuotojo licencijos sustabdymo nedelsiant imamasi daugeliu rimtų atvejų, kai Taryba mano, kad viešojo saugumo tikslais tokia priemonė yra reikalinga.“Kai kurie žmonės „Facebook“ smarkiai kritikavo šios mamos sprendimą nesidaryti ultragarso tyrimo ir negalėjo patikėti, kad ji nežinojo besilaukianti dvynukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena moteris rašė: „Esu du kartus gimdžiusi dvynius... Arba ji dar nėra turėjusi vaikų, arba pamiršo, koks tai jausmas...

Tikrai jauti, kai tavyje grumiasi du mažyliai! Be to, dvynių atveju ultragarso tyrimai yra gyvybės ar mirties klausimas!!!“

Kiti šią mamą gynė, teigdami, kad įmanoma dvynių ir nepajusti.

„Aš visą nėštumo laikotarpį nežinojau, kad nešioju dvynius berniukus, o man darė net 3 ultragarso tyrimus. Tai įmanoma.“ – tvirtino viena moteris.

Dar kita rašė: „Mano pažįstama buvo devintame mėnesyje ir jai prasidėjo sąrėmiai, kai ji išsiaiškino, kad išvis laukiasi... tai buvo dvynukai.“

Šiuo metu Change.org peticiją „Išgelbėkime Martiną“ („Save Martina“) yra pasirašę daugiau nei 37 000 žmonių.

REKLAMA

Jai paremti taip pat atidarytas „GoFundMe“ puslapis, kuriame jau surinkta 19 000 dolerių.

„Daugelis mūsų mano, kad Martinos licencijos sustabdymas yra baisi tragedija.“ – aukų rinkimo puslapyje rašo rėmėjai. –

„Martinos prižiūrimoms besilaukiančioms šeimoms jos reikia DABAR, mes negalime metų metus laukti, kol taryba priims sprendimą.

Norime, kad Martina nesutiktų su jos licencijos sustabdymu ir kad ji apskustų Tarybos sprendimą. Norime, kad ji turėtų dar geresnę teisininkų komandą. Norime, kad ši akiplėšiška situacija tuoj pat būtų išspręsta.“

M. Gorner licencija yra sustabdyta, kol Australijos Slaugytojų ir akušerių taryba vykdo tolesnius tyrimus.

REKLAMA

„Mirror Online“ komentarų prašė pačios Martinos Gorner ir „Ten Moons“. Vienas svarbiausių sprendimų, kurį moterims tenka priimti besilaukiant – ginekologės ar akušerės pasirinkimas.

Pasak „Journal of Perinatal Education“ tyrimo, 89 procentai moterų teigia, kad mediką rinkosi pagal tai, ar jo (jos) asmeninės vertybės sutampa su jų pačių įsitikinimais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų