REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
D. Didžiūnaitytės dėdė apie galimus prievartautojus: galbūt tai buvo žinomi žmonės?

Daugiau kaip metus trunkantis tyrimas dėl manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybių toliau kupinas merginos artimiesiems nemalonių netikėtumų. Šįkart prie to prisidėjo liudytojo statusą šiuo metu turintis medikas Aivaras Miltenis.

57

Daugiau kaip metus trunkantis tyrimas dėl manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybių toliau kupinas merginos artimiesiems nemalonių netikėtumų. Šįkart prie to prisidėjo liudytojo statusą šiuo metu turintis medikas Aivaras Miltenis.

REKLAMA

Paskutines D. Didžiūnaitytės gyvenimo akimirkas matęs A. Miltenis nutarė atsitraukti ir atsisakė būti patikrintas poligrafu (melo detektoriumi – aut. past.). Nors prieš kurį laiką tam neprieštaravo.

Šį žingsnį D. Didžiūnaitytės artimiesiems atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas įvertino itin neigiamai: „Manau, kad buvo pasinaudota teise atsisakyti tyrimo poligrafu, nes asmuo nėra užtikrintas, kad neišsiduos, jog meluoja. Paprašėme tokio tyrimo, nes matome, kad vykstant ikiteisminiam tyrimui, A. Miltenis bando pagražinti parodymus sau palankia kryptimi.“

Anot advokato, toks A. Miltenio poelgis yra keistas, nes iš pradžių jis sutiko būti patikrintas: „Matyt, kad sužinojo, kokie klausimai gali būti užduoti ir persigalvojo. Nors tie klausimai nėra viešinami iki pat tyrimo, bet nesu užtikrintas, kad jis jų nematė.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Černiauskas teigė, kad D. Didžiūnaitytės artimieji ir jis pats nuolat kartoja prokurorui, kad A. Miltenis nesako tiesos ir turi, ką slėpti: „Atsisakymas tirtis poligrafu šias mūsų pastabas tik patvirtina. Tai gerai iliustruoja esamą situaciją. Jei neturi ką slėpti, tada nebijai tokio tyrimo. Bet jei yra kažkas, ko nenori pasakyti, tada gali pasielgti taip, kaip padarė A. Miltenis.“

REKLAMA

Svarbaus liudytojo apklausa

Naujienų portalas tv3.lt spalio pabaigoje rašė, kad tada buvo apklaustas D. Didžiūnaitytę gerai pažinojęs italas Massimo Parisi (Milane gyvenantis modelių agentūros savininkas). Anot G. Černiausko, ši apklausa buvo labai svarbi.

„Per ją atskleistos tam tikros detalės, kurios gali būti itin reikšmingos tolesnei bylos eigai. Šiuo atveju užduodami klausimai ir gaunami atsakymai buvo svarbūs atliekamam ikiteisminiam tyrimui. Mūsų pozicija po šios apklausos tik sustiprėjo.

Kadangi šiuo atveju atliekame kaltintojo vaidmenį, o prokuroras, priešingai savo pareigai, gynybos, tai kiekviena tokia apklausa yra nedidelė pergalė. Negaliu atskleisti detalių, bet tam tikri aspektai po šios apklausos daugiau ar mažiau pasitvirtino mūsų įtarimus“, – sakė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas patikslinti apie kokius įtarimus jis kalba, advokatas teigė, kad turi galvoje išžaginimą, narkotinių medžiagų platinimą. Anot jo, net ir nužudymo versijai paaiškėjo reikšmingų aplinkybių.

„Įrodymų pareikšti įtarimus ir bylą perduoti teismui pakanka. Mano žiniomis, vienas iš galimų įtariamųjų šiuo metu aktyviai ieško pagalbos, kad kas galėtų paliudyti priešingai, apjuodinti Dovilės atminimą. Tai gal prokuroras dar bandys kažką apklausinėti.

Visuomenė, greičiausia, iš tos informacijos, kuri prieinama, jau yra padariusi vienareikšmiškas išvadas. O jei atskleisti visas dabar žinomas detales, tai dar mažiau kiltų žmonėms abejonių“, – tvirtino G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Faktai apie tyrimą

D. Didžiūnaitytė mįslingomis aplinkybėmis žuvo 2017-ųjų lapkričio 20 d. Šiuo metu yra sukaupta 11 tomų arba apie 2200 įvairių dokumentų, kuriuose užfiksuoti reikšmingi tyrimui duomenys.

Tyrimo metu prokuratūra kreipėsi dėl 24 specialistų išvadų arba, kalbant paprastai – dėl 24 ekspertizių atlikimo. Dalis rezultatų jau yra gauti, dalis – dar tik laukiami.

Nuo jų priklauso ir tolimesni pareigūnų sprendimai šiame tyrime. Deja, bet yra tam tikrų rezultatų, kurių dėl ekspertizės ypatumų ir sudėtingumo, tenka laukti ne vieną mėnesį.

Su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes. Kaip jau minėta, įtarimai kol kas nepareikšti nė vienam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų