REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Laukiniai laikai Kaune: vos prieš 10-metį šį regioną drebino sprogimai (nuotr. Fotodiena.lt)

Kai kalbama apie nusikalstamą pasaulį Kaune, visi mintimis sugrįžta į paskutinį XX a. dešimtmetį. Būtent tuo metu suklestėjo ir ėmė siautėti didžiausios laikinosios sostinės nusikalstamos grupuotės – tokios kaip „daktariniai“, „daškiniai“, „kamuoliniai“ ar „agurkiniai“.

33

Kai kalbama apie nusikalstamą pasaulį Kaune, visi mintimis sugrįžta į paskutinį XX a. dešimtmetį. Būtent tuo metu suklestėjo ir ėmė siautėti didžiausios laikinosios sostinės nusikalstamos grupuotės – tokios kaip „daktariniai“, „daškiniai“, „kamuoliniai“ ar „agurkiniai“.

REKLAMA

Bet šios gaujos vadeivoms ir bendražygiams išmirus, išsižudžius ar atsisėdus už grotų vietos pareigūnams pelnytos ramybės dar teko palaukti. Pirmojo XXI a. dešimtmečio pabaigoje prasidėjusi krizė privertė lyg pametus galvas suktis ne tik paprastus žmones, bet ir banditus.

Pastarieji nesismulkino. Į kriminalinius archyvus Kaunas ryškiomis raidėmis buvo įrašytas dėl 2009-ųjų įvykių. Tąkart įvykiai šiame regione vietos gyventojus, regis, vėl buvo nubloškę gerus 15 metų į praeitį, kai smurtas, sprogdinimai buvo tapę kone kasdienybe. Bet prabėgus tiek metų viskas buvo gerokai primiršta... Bent jau laikinai...

Kaip banditai priminė apie save? Iš pradžių nusikaltėliai susprogdino degalinę, vėliau toks pats likimas laukė ir tuometinio banko „Snoras“ kiosko. Pamatykite, kaip viskas atrodė po šių baisių išpuolių – išskirtinėje nuotraukų galerijoje:

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimas degalinėje

2009-ųjų rugsėjo 3-oji. Ankstyvas rytas, apie 4.20 val. Sprogimas įvyko greta greitkelio Kaunas-Klaipėda, ties Babtais esančioje degalinėje „Saurida“. Per sprogimą nesunkiai nukentėjo degalinės operatorius.

REKLAMA

Jis, nors ir nepatyrė rimtesnių sužalojimų, greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Netrukus nuraminta, kad jo patirti sužalojimai nesunkūs, pavojaus vyro gyvybei jie nekelia.

Iškart buvo įtarta, kad degalinėje susprogdintas sprogmuo. Nelaimingo atsitikimo versija buvo atmesta. Iš pradžių šis įvykis buvo siejamas su tuo, kad dieną prieš tai pareigūnai vykdė plataus masto operaciją, nukreiptą prieš Kauno nusikalstamas grupuotes. Esą tai galėjo būti banditų kerštas.

Vėliau pereita prie versijos, kad degalinė sprogdinta per apiplėšimą. Asmenys atvyko dviem motociklais, išsprogdino duris, bandė apiplėšti degalinę. Tačiau operatorius pasipriešino ir jie pabėgo nieko nepaėmę. Vėliau įtariamieji buvo nustatyti ir ši versija pasitvirtino.

REKLAMA
REKLAMA

Galingas sprogimas

Prabėgo vos kiek daugiau kaip mėnuo ir dar vienas galingas sprogimas sudrebino Kauno miesto gyventojus. 2009-ųjų lapkričio 7-ąją nusikaltėliai susprogdino Sukilėlių prospekte buvusį tuometinio banko „Snoras“ kioską.

Sprogimas šalia prekybos centro pasigirdo apie 4 val. Įtarta, kad tokiu būdu nusikaltėliai mėgino pagrobti bankomate buvusius pinigus. Tačiau įsibrovėliams grynųjų pinigų pagrobti nepavyko.

Buvo aiškinamasi, kokio tipo sprogmuo galėjo būti padėtas greta banko kiosko. Netoliese rastas nesprogęs dujų balionas, todėl kilo įtarimų, kad banditai galėjo nutiesti žarną ir prileisti į banko kioskelio patalpas dujų.

Sprogmens būta galingo, nes išdaužyti visi banko kioskelio stiklai, suniokotos metalinės konstrukcijos, apgriautos sienos. Plačiai pažirusios nuolaužos mėtėsi ir šalia esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų