REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Budapešte (Vengrija) pasibaigusiame 2018 metų Europos pilno kontakto karatė čempionate be svorio kategorijų į ketvirtfinalį pateko po keturis Lietuvos moteris ir vyrus, bet čempionų titulai atiteko bulgarams.

Budapešte (Vengrija) pasibaigusiame 2018 metų Europos pilno kontakto karatė čempionate be svorio kategorijų į ketvirtfinalį pateko po keturis Lietuvos moteris ir vyrus, bet čempionų titulai atiteko bulgarams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į finalą iš mūsiškių pavyko prasibrauti prieš dvejus metus iškovotą titulą gynusiai Ingai Mikštaitei, tačiau lemiamoje kovoje ji po pratęsimo turėjo pripažinti Ivankos Delevos pranašumą.

REKLAMA

Pakeliui į titulą bulgarė sustabdė dar dvi Lietuvos atstoves: ketvirtfinalyje - Eriką Žeburtovič, o pusfinalyje - Rūtą Brazdžionytę, kuriai turnyre atiteko galutinė trečioji vieta.

Tuo metu I. Mikštaitė iš pradžių įveikė norvegę Jeanette Johannessen, o vėliau po labai lygios kovos taip pat eliminavo dvi tautietes - Dianą Balstytę ir Brigitą Gustaitytę. Pusfinalyje patyrusi kaunietė įveikė lenkę Agatą Winiarską.

Visos keturios į stipriausiųjų aštuonetą patekusios Lietuvos sportininkės - I. Mikštaitė, R. Brazdžionytė, B. Gustaitytė ir E. Žeburtovič - pelnė teisę 2019-aisiais dalyvauti Japonijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Europos čempionate taip pat dalyvavo, bet nepasiekusios ketvirtfinalio iš kovos pasitraukė, Rima Lisinskaitė, Aneta Meškauskienė, Erika Rukšėnaitė, Monika Ryžkovaitė, Nora Vaznelytė ir Skaistė Venckutė.

Tarp vyrų ketvirtfinalį taip pat pasiekė keturi mūsiškiai - titulą gynęs Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Vytautas Cėpla ir Kęstutis Radvila. Tik Justinas Kvietka iš kovos pasitraukė antrajame etape.

Ketvirtfinalyje pirmasis krito V. Cėpla, kuriam teko susikauti su būsimu čempionu garsiuoju Valerijumi Dimitrovu.

Tuo metu E. Sečinskiui vos nepasikartojo prieš dvejus nutikęs scenarijus. Tuomet lietuvį ketvirtfinalyje neleistinu smūgiu traumavo kitas mūsų šalies atstovas ir pusfinalyje E. Sečinskis tiesiog negalėjo kovoti. Šį kartą galingą draudžiamą smūgį ranka vilniečiui į galvą ketvirtfinalyje atliko ukrainietis Konstantinas Inozemcevas. Po ilgai užtrukusios pauzės E. Sečinskis vis dėlto tęsė kovą ir net ir po stipraus nokdauno per pratęsimą įrodė savo pranašumą prieš varžovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečioji „lietuviška“ kova ketvirtfinalyje ant tatamio suvedė iki šio etapo galingais smūgiais varžovus į nokdaunus ir nokautus siuntusius E. Gužauską ir K. Radvilą. Kovojant tarpusavyje nė vienas sportininkas net ir per pratęsimus savo pranašumo neįrodė, tad nugalėtoją lėmė svarstyklės - jos buvo palankios daugiau nei 10 kg už varžovą lengvesniam K. Radvilai.

Deja, ketvirtfinalis iš E. Sečinskio ir K. Radvilos pareikalavo tiek jėgų, kad pusfinalyje abiems teko stipriai nusivilti. E. Sečinskis teisėjų sprendimu vienbalsiai pralaimėjo V. Dimitrovui, o K. Radvila - lenkui Maciejui Mazurui. Tad abiems lietuviams beliko tenkintis galutinėje įskaitoje pasidalinta trečiąja vieta.

Kitų metų pasaulio čempionate Lietuvai galės atstovauti mažiausiai penki vyrai, bet kam atiteks kelialapiai spręs Lietuvos kiokušin karatė federacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų