REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Kauno vaiko teisių tarnybos specialistais susidūrusi 6 vaikų motina Evelina Geležiūnienė iki šiol negali patikėti, kas nutiko jos gyvenime.

Su Kauno vaiko teisių tarnybos specialistais susidūrusi 6 vaikų motina Evelina Geležiūnienė iki šiol negali patikėti, kas nutiko jos gyvenime.

REKLAMA

Vieną dieną atėjusi pasiimti savo sūnaus iš darželio kaunietė išgirdo žinią – berniukas namie buvo skriaudžiamas ir jį išsivežė vaiko teisių gynėjai.

Moteris jau metus gyvena atskirta nuo sūnaus, o per šį laiką Evelinos byla išsipūtė net iki 500 lapų. Išskirtinį interviu laidai „Prieš srovę“ davusi daugiavaikė motina neslepia – vaiko teisių gynėjų išmonė priblokštų ne vieną.

Vaiko teisių tarnybos specialistai Evelinos namą pavadino socialiai apleista vieta, kurioje nesaugu. Įtarimą jiems sukėlė vaikiška gimnastikos sienelė ir dvi šeimos katės. 

Evelina stebisi, kodėl jai leista auginti kitus savo vaikus, tačiau berniuko, prieš kurį tariamai buvo keliama ranka – ne.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Prieš srovę“ žurnalistai nutarė užsukti pas Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus l.e.p. vedėją Anželiką Vežbavičiūtę ir jos pasiteirauti apie šį atvejį.

REKLAMA

„Labai norėčiau, kad visi vaikai gyventų savo šeimose su broliais ir seserimis, tačiau saugioje aplinkoje. Gali būti, kad tėvų požiūris į savo vaikus gali skirtis. Tokius mes turime duomenis“, – teigė Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus l.e.p. vedėja Anželika Vežbavičiūtė.

Kaunietė įsitikinusi – tarnyboms reikėjo vis naujų įrodymų, kad ji yra bloga mama, todėl byla pūtėsi, storėjo ne dienomis, bet valandomis. Vėliau kaip grėsmė vaikui užkliuvo ne tik katytė ar gimnastikos sienelė, bet ir nerenovuotas namas, trupiniai ant stalo ir net tai, jog moteris nežiūri vaiko teisių tarnybos specialistams į akis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vėl naujus įtarimus pateikė, po metų laiko papildė savo įtarimus. Parašė, kad vaikui valgyti nedaviau, nes vaikas daug valgė. Po to pedagogiškai žlugdžiau, gal kad į darželį vedžiau. Klausiau mamos, kuri yra pedagogė, ką tai reiškia, bet ji pasakė, kad nežino tokio termino“, – stebisi Evelina.

Reportažą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų