REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors patekti į geriausius užsienio universitetus nėra lengva, tačiau tai nėra neįmanoma misija. Tai jau kurį laiką įrodinėja amerikietis Jeremy Meyer, padedantis lietuviams moksleiviams ir studentams siekti savo svajonių studijuoti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ar Jungtinėje Karalystėje.

Nors patekti į geriausius užsienio universitetus nėra lengva, tačiau tai nėra neįmanoma misija. Tai jau kurį laiką įrodinėja amerikietis Jeremy Meyer, padedantis lietuviams moksleiviams ir studentams siekti savo svajonių studijuoti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ar Jungtinėje Karalystėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokslai JAV įprastai yra gerokai brangesni nei kitose šalyse. Čia už metus mokslo universitete mokama ir po 60 ar 80 tūkst. dolerių. Dėl tokių išlaidų daug kam atrodo, kad studijuoti čia yra tiesiog neįmanoma. Tačiau turint tinkamą strategiją ir ryžto, tai tikrai įmanoma. Taip pat, dažnai įmanoma studijuoti nemokamai ar net gauti skatinančią stipendiją.

REKLAMA

Pasirinkimų kiekis gali gluminti

Procesas rinktis ir, svarbiausia, patekti į JAV universitetą yra sudėtingas - pradedant studento užsienio kalbos ir akademinių žinių lygio nustatymu, aukštųjų mokyklų sąrašo sudarymu, atsižvelgiant į vidurinės mokyklos pažymius bei jų konvertavimą, egzaminų rezultatais, pageidaujama lokacija ir kitais niuansais.

JAV yra didžiulė ir siūlo daug galimybių, todėl yra nesunku pasimesti tarp pasirinkimų. Taip pat, kas sakoma universitetų informaciniuose leidiniuose dažnai nedaug apžvelgia gyvenimo sąlygas, lokacijos pranašumų ir trūkumų. Kadangi renkamąsi kur studijuoti 3-4 metus, minėti pasirinkimai yra itin svarbūs, kad studentas būtų laimingas ir jaustųsi gerai visą savo laikotarpį svetimoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tinkamas tikslo nustatymas ir procesas yra raktas į sėkmę

Jeremy Meyer jau 8 metus gyvena Lietuvoje, yra vedęs lietuvę ir kartu augina 3 vaikus. Jis puikiai išmano Jungtinių Amerikos Valstijų edukacinę sistemą ir jau 9 metus sėkmingai padeda vaikams siekti savo tikslų, norint patekti į norimas JAV aukštąsias mokyklas.

Jis sako, kad vienas svarbiausių aspektų yra iš anksto atsižvelgti į mokinių norus ir tikslus: nustačius tikslą, galima jo kryptingai siekti žingsnis po žingsnio.

Su Global Student Management (GSM) komanda siekiame gerokai palengvinti moksleiviams, studentams ir jų tėvams suprasti visą stojimo ir mokymosi JAV procesą, bei rūpinamės, kad viskas praeitų sklandžiai. Tai reiškia, kad tinkamai ruošiantis ir žinant, ko tikėtis, galima išvengti papildomo streso pasiruošimo procese, o turint specifinės informacijos apie tai, ko iš būsimų studentų nori geriausi universitetai, užsiimti minėtų reikalavimų įvykdymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nereikia pamiršti, kad ir aplikacijų pildymo procesas yra ilgas ir painus. Su GSM rūpinamės ir tuo, kad būsimi studentai teisingai užpildytų reikiamas formas bei tokie formalumai užkirstų jiems kelio siekiant mokslo ir karjeros.

Tai, anot Jeremio, yra dažna klaida, kurią daro tie, kur bando ruoštis stoti į JAV universitetus, pasitikėdami tik savo jėgomis. Žinoma, ruošiantis savarankiškai, galima rasti nemažai informacijos apie bendrą priėmimo tvarką, tačiau šioje srityje nepatyrę moksleiviai dažnai pridaro kritinių klaidų, kurios kainuoja prarastus metus.

REKLAMA

Pirmenybė tiems, kurie yra sportiški, protingi ir naudingi visuomenei

Kitas svarbus aspektas, be painių aplikacijų, yra individualios būsimo studento savybės ir kaip jas mato universitetai.

Neretai stojantieji nustemba, jeigu nepatenka į norimas mokymosi įstaigas, nors turi net itin aukštus egzaminų įvertinimus. Tai, anot Jeremio, yra geriausiųjų universitetų specifika, nes jeigu būsimas studentas žiba tik moksluose, tai nereiškia, kad jis yra ir naudingas visuomenei.

Tačiau jeigu studentas yra aktyvus, sportuoja, rodo iniciatyvą papildomoje veikloje - atsiveria ir tokių universitetų kaip Harvard, Stanford ar Yale durys. Savanorystė ar specifinis darbas, būnant jauno amžiaus, gali parodyti, kad stojantysis yra susiformavęs kaip asmenybė ir pasiryžęs būti tarp kitų panašių žmonių.

REKLAMA

Ankstyvas pasiruošimas suteikia pranašumą

Pasak J. Meyer, mokiniams, pradėjus ruoštis iš anksto, jie turi gerokai didesnę tikimybę patekti į norimą universitetą. 12 klasėje apie vietą JAV galvoti yra gerokai per vėlu, o pats Jeremy rekomenduoja pradėti pasiruošimą dar 9-oje ar 10-oje klasėje. Kadangi būsimas stojantysis yra vaikas, natūralu, kad apie sūnaus ar dukters perspektyvą dažniausiai nusprendžia jo tėvai - jie dažnai kreipiasi į Jeremy ir sako, kad norėtų, kad jų vaikas baigtų vieną iš geriausių universitetų tiek JAV, tiek pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju visada yra keli pasirinkimai - arba, leidžiant finansinėms galimybėms, mokėti didžiulę pinigų sumą, arba tikslingai ir ryžtingai ruoštis jau nuo 9 ar 10 klasės.

J. Meyer ir GSM komanda puikiai išmano reikiamų egzaminų specifiką - tiek TOEFL, SAT, GMAT, GRE ar ACT, padeda ne tik rinktis universitetą ir pildyti paraiškas, tačiau rūpinasi ir kandidato gyvenimo aspektais - prižiūrime, kad vaikai vystytųsi ir už klasės ribų, ir būtų verti norimo universiteto vietos. Taip pat, komanda rūpinasi ir kitais administraciniais, tačiau ne mažiau svarbiais aspektais - pagalba gauti reikiamus išvykimo dokumentus (studento viza, leidimas mokslams), gyvenamosios vietos paieška ir draudimas, pagalba dėl finansavimo galimybių paieškos.

REKLAMA

Mūsų tikslas yra stebėti ir skirti dėmesį kiekvienam kandidatui, padėti susivokti koks yra norimas galutinis rezultatas, ir padėti jo siekti kartu. Visada norisi padėti ne tik siekti akademinių aukštumų, tačiau būti stipriu ir realiame gyvenime svetur, kad studijavimo patirtis yra gerokai naudingesnė ir plačiau pritaikoma ateityje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų