REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Žiema (nuotr. Fotodiena.lt)

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio šiaurės ir rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis padengtos plonu sniego sluoksniu.

49

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio šiaurės ir rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis padengtos plonu sniego sluoksniu.

REKLAMA

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai. Vairuotojų, vykstančių šiais keliais, prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo.

Likusioje šalies dalyje keliai sausi, vietomis yra drėgnų kelių ruožų, praneša automobilių ir kelių direkcija.

Penktadienį vietomis numatomi silpni krituliai, daugiausia sniegas. Kai kur galima silpna lijundra, plikledis.

Pavoingos sąlygos

Vilniaus miesto gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ praneša, kad prasidėjus snygiui, apie 3:30 val. į gatves išsiuntė druskų barstytuvus. Pirmiausia buvo pabarstytos pagrindinės miesto arterijos, kur vyksta intensyviausias transporto eismas.

Vėliau buvo barstomos ir kitos Vilniaus gatvės, pirmiausia užtikrinant eismo saugumą gatvėse, kuriomis driekiasi viešojo transporto maršrutai, rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus tiltai ir viadukai kasnakt barstomi jau kelias pastarąsias savaites, tad pirmosios snaigės tikrai neišgąsdino: technika ir druskų atsargos paruoštos, darbuotojai stebi realią situaciją gatvėse ir yra pasiruošę reaguoti į besikeičiančias eismo sąlygas,“ – teigia bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

REKLAMA

Apie 5:30 pagrindinių sostinės gatvių dangos buvo šlapios, eismo sąlygos patenkinamos. Vis dėlto vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į eismo sąlygas ties tiltais ir viadukais, taip pat miškingose miesto vietovėse – Verkių, Žaliųjų ežerų g., Eišiškių pl. Gatvių paviršius ten gali būti padengtas šlapio sniego provėžomis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį Vilniuje bus 1 laipsnis šalčio. Šiauliuose, Kaune ir Panevėžyje – 0 laipsnių šalčio. Klaipėdoje termometro stulpeliai rodys 1 laipsnį šilumos.

Šeštadienį – daugiau šalčio ir sniego

Šeštadienio naktį vietomis, dieną daug kur krituliai, vyraus sniegas. Kai kur silpna lijundra, plikledis.

Temperatūra naktį 1–6 laipsniai šalčio.

Vilniuje dieną bus 1 laipsnis šalčio. Šiauliuose, Kaune ir Panevėžyje 0 laipsnių šalčio.

Klaipėdoje termometro stulpeliai rodys 1 laipsnį šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų