REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
„Lietuva ir mes“ fotoprojekto pristatymas (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Šiandien sostinėje įsikūrusioje nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko fotoprojekto apie iškiliausias Lietuvos asmenybes, garsinančias mūsų šalį, pristatymas.

46

Šiandien sostinėje įsikūrusioje nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko fotoprojekto apie iškiliausias Lietuvos asmenybes, garsinančias mūsų šalį, pristatymas.

REKLAMA

Projekto „Lietuva ir mes“ herojai – puikiai visiems žinomi menininkai, mokslininkai, politikai, aktoriai ir visuomenės veikėjai.

Sustabdyta bei įamžinta akimirka jų gyvenimo, jų svajonės, jų autoritetai ir jų gyvenimo lūžio istorija nugulė į elektroninę „Lietuva ir mes“ albumo versiją.

Pristatymo renginio metu pasirodė televizijos kanalo TV3 generalinė direktorė Laura  Blaževičiūtė, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kancleris Algirdo Stončaičio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis, istorikas Alfredas Bumblauskas, projekto fotografas Algimantas Aleksandravičius ir projekto prodiuseris Gytis Daugėla.

Pastarasis sakė, kad projekte yra padaryta jau virį 230 fotosesijų, o tikslas – 500. „Žmonės čia yra iš skirtingų gyvenimo sričių, bet projekte visus vienija moto – Lietuva ir mes, čia ir dabar. Jei turi galvą, noro ir minčių, tą patį, ką išvažiavęs darai užsienyje, gali daryti ir čia, Lietuvoje“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

L. Blaževičiūtė džiaugėsi, kad prie šio projekto prisidės ir TV3 televizija. „Gytis mus visus su šia idėja užbūrė. Su TV3 prisijungėme todėl, kad tuo tikrai tikime. Labai džiaugiamės, kad kažkas sugalvojo, kad reikia pasidžiaugti gyvais, kūrybingais žmonėmis, kurie tą Lietuvą ir kuria. Tai tampa mūsų televizijos dalimi – tikiuosi, kad tai paskatins ir mūsų žiūrovus kurti, – sakė ji.

REKLAMA

A. Bumblauskas sakė besidžiaugiantis, kad šis albumas rodo visai kitokį Lietuvos šimtmečio atspalvį. „Atkurtos Lietuvos šimtmetis – kaip žmogaus jubiliejus. Kai mini žmogaus jubiliejų, visuomet kalbi, ką jis nuveikė per savo gyvenimą. Vasario 16 yra skirta dabarčiai – šis albumas atitiks šiuolaikišką dvasią, bus be povyzų, be biurokratiško atspalvių“, – kalbėjo jis.

G. Matulionis teigė, kad šis projektas skatina tai, ko mūsų visuomenei taip dažnai trūksta – optimizmą ir teigiamą požiūrį į mūsų valstybę. „Vyriausybė paremė šį projektą, nes jis unikalus savo idėja. Tai Lietuvos gyvenimo atspindžiai – tai nėra statiškas bandymas atspindėti žmones. Tai yra gyvenimas. Tai – optimizmas, viltis, kuo ir dvelkia iš šių nuotraukų“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Prodiuseris pasakojo, kad buvo išties malonių situacijų. „Pavyzdžiui, Vladas Garastas jau 15 metų niekur nesifotografuoja, o čia sutiko sudalyvauti net visoje fotosesijoje“, – šypsojosi jis.

Šis albumas – tai gyvas mūsų šalies ir joje kuriančių, dirbančių bei atrandančių piliečių gyvenimo ir veiklos atspindys. Tai – pavyzdys jaunajai kartai, kad savo tikslų ir svajonių galima sėkmingai siekti būtent savo šalyje.   Elektroninė albumo versija – viso nacionalinio fotoprojekto „Lietuva ir mes“ pusiaukelė. Galutinis fotoprojekto „Lietuva ir mes“ tikslas – spausdintinis monumentalus dokumentinis – meninis fotoalbumas su niekur ir niekada nepublikuotomis šio projekto dalyvių fotografijomis, sukurtomis specialiai šiam projektui, skirtam Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui įamžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų