REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
75
Small Planet Airlines (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Civilinės aviacijos administracija (CAA) sulaikė vieną iš „Small Planet Airlines“ lėktuvų Vilniaus oro uoste. To priežastis – susidariusios bendrovės skolos už veiklą.

75

Civilinės aviacijos administracija (CAA) sulaikė vieną iš „Small Planet Airlines“ lėktuvų Vilniaus oro uoste. To priežastis – susidariusios bendrovės skolos už veiklą.

REKLAMA

„Buvo sulaikytas orlaivis, nes gavome kelis prašymus iš Lietuvos oro uostų pusės: lapkričio 20 ir 21 dienomis. Buvo išleista speciali instrukcija, atsižvelgiant į prašymą, kuria buvo uždrausta vienam iš „Small Planet Airlines“ valdomų orlaivių pakilti iš Vilniaus oro uosto. Norėčiau pažymėti, kad jis šiuo metu naudojamas kaip rezervinis orlaivis bendrovės parke. Jo sustabdymo pasekmių keleiviai nepajuto ir nepajus“, – tikino CAA vadovas Joris Gintvilas.

Pašnekovas pažymėjo, kad oro uostai prašė sulaikyti ir daugiau orlaivių. Vis dėlto, CAA, atsižvelgdama į orlaivio vertę, tai, kad kai kurie kiti orlaiviai naudojami keleivių vežimui, priėmė proporcingą sprendimą, kurio pasekmių nepajus keleiviai, tikino J. Gintvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tv3.lt patikino Lietuvos oro uostų komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius, bendrovė lėktuvą sulaikyti paprašiusi dėl 726 tūkstančių eurų pradelstų mokėjimų iš „Small Planet Airlines“ pusės.

REKLAMA

„Tokia suma susidarė dėl skolos. Derybas dėl skolos grąžinimo su bendrove vykdome nuolat, esame suinteresuoti atgauti tą sumą“, – pažymėjo M. Zelenius.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad finansinių sunkumų slegiama persitvarkanti Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ atleidžia 87 darbuotojus – maždaug ketvirtadalį viso Lietuvos filialo personalo. Užimtumo tarnyba pranešė spalio mėnesį gavusi pranešimą apie 87 įmonės darbuotojų atleidimą – juos numatoma atleisti dėl perteklinių funkcijų atsisakymo, ir tai yra didžiausias grupinis atleidimas, apie kurį pranešta praėjusį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus teigia, kad atleidžiami darbuotojai sudaro apie ketvirtadalį visų įmonėje dirbančių žmonių. Tikslaus visų dirbančiųjų skaičiaus jis negalėjo pasakyti, nes dalis jų dirba pagal terminuotas sutartis.

„Atleidimai vykdomi dviem etapais – pirmame etape Užimtumo tarnybą informavome apie 44, antrame – apie 43 darbuotojų atleidimus“, – BNS sakė S. Bartkus.

Pasak jo, panaikinta maždaug pusė darbo vietų administracijoje – įgulų planavimo, skrydžių priežiūros, finansinės apskaitos srityse. S. Bartkus sako, kad didelė dalis atleidžiamų darbuotojų jau yra palikę įmonę, likusi dalis tą padarys artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė BNS patikslino, kad 44 darbuotojus „Small Planet Airlines“ planuoja atleisti iki lapkričio 30 dienos, dar 43 – iki kitų metų sausio 26 dienos. „Small Planet Airlines“, dėl finansinių sunkumų mažinanti lėktuvų parką ir pertvarkanti savo bendroves Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje, jau kreipėsi į šių šalių teismus, prašydama iškelti restruktūrizavimo bylas. Vilniaus apygardos teismas dar nėra priėmęs sprendimo.

Portale rekvizitai.lt nurodoma, kad bendrovėje šiuo metu dirba 284 darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų