REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Martinas Gebenas per pirmą savo profesionalo sezoną bus spėjęs padirbėti su Šarūnu Jasikevičiumi, Dainiumi Adomaičiu ir Žydrūnu Urbonu. Visą šią patirtį į save griebiantis centras su laiku tikisi kilti aukštai, o jį palankiai vertina visi, kuriems bent trumpam teko susidurti krepšinio aikštėje.

Martinas Gebenas per pirmą savo profesionalo sezoną bus spėjęs padirbėti su Šarūnu Jasikevičiumi, Dainiumi Adomaičiu ir Žydrūnu Urbonu. Visą šią patirtį į save griebiantis centras su laiku tikisi kilti aukštai, o jį palankiai vertina visi, kuriems bent trumpam teko susidurti krepšinio aikštėje.

REKLAMA

Šie metai 24-erių centrui tikrai išskirtiniai – vasarą sudaryta sutartis su Kauno „Žalgiriu“, ganėtinai sėkmingas debiutas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nuomos pagrindais vilkint Utenos „Juventus“ marškinėlius ir D. Adomaičio kvietimas į rinktinę, ruošiantis dar vienam FIBA atrankų „langui“.

Ir visai tai prabėgus labai mažai laiko nuo to, kai baigė krimsti studento duoną JAV.

Lietuvis už Atlanto praleido ketverius metus ir ten visą laiką gynė „Notre Dame“ komandos garbę.

REKLAMA
REKLAMA

Su varžovais iš prestižinių krepšinio universitetų besigrūmęs 208 cm ūgio vidurio puolėjas NCAA pirmenybėse paskutiniais metais demonstravo itin išaugusius skaičius – per vieną mačą vidutiniškai rinko po 11,1 taško ir po 8 atkovotus kamuolius.

REKLAMA

Debiutinis sezonas tarp profesionalų taip pat gana sėkmingas – per 16 minučių LKL M. Gebenas renka po 6,9 taško (50 proc. dvit., 66 proc. trit., 66 proc. baud.), sugriebia 5,7 kamuolio ir blokuoja 0,7 metimo.

„Žaidimo greitis yra šiek tiek didesnis, – apie pagrindinius skirtumus tarp studentų ir vyrų krepšinio portalui tv3.lt pasakoti pradėjo M. Gebenas. – NCAA atakai turėjome 30 sekundžių, teko priprasti prie 24 sekundžių. Sakyčiau, kad fiziškesnis žaidimas, teisėjai leidžia daugiau kontakto. Krepšinis iš esmės tas pats, kamuolį reikia įmesti į krepšį.

REKLAMA
REKLAMA

Nesu labai nustebintas LKL lygio, čia visi sunkiai dirba, žaidžia ir nori pergalių. Tai tiesiog aukštesnio lygio krepšinis nei tas, kurį žaidžiau NCAA pastaruosius ketverius metus“.

Norėtų grįžti pas Šarą

M. Gebenas sezoną pradėjo kartu su pagrindine „Žalgirio“ sudėtimi ir spėjo pajusti, ką reiškia darbas Eurolygos komandoje.

„Vyko labai intensyvus darbas, skiriamas didelis dėmesys smulkiausioms detalėms. Tiek Šaras, tiek visi kiti treneriai labai žiūri į tas detales, kiekvieno derinio išpildymą. Tai galiausiai lemia pergales ir pralaimėjimus. Labai aukšto lygio treniruotės ir reikalavimai aukšti.

Kažkiek spėjau išmokti iš Šaro, tikiuosi, kad ateityje dar turėsiu progų kažko pasiimti iš jo“, – viliasi krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jis ir dabar neturi dėl ko skųstis ir labai džiaugiasi tuo, kad kauniečiai jį paskolino būtent „Juventus“ klubui.

„Skundų jokių nėra, organizacija gera, priėmė labai šiltai. Galiu daryti klaidas ir mokytis iš jų, kaip pirmam sezonui tai yra labai gerai. To neturėčiau „Žalgiryje“, nes ten reikia pergalių ir negaučiau tiek pasitikėjimo. Situacija labai gera, mokausi iš komandos draugų, trenerių, rungtynių. Tikrai esu patenkintas būdamas čia“, – neslepia jis.

Aukštaūgiui imponuoja ir trenerio Žydrūno Urbono darbas. Jis, kaip ir Šaras, nevengia rodyti karštų emocijų, kurios, M. Gebeno manymu, ateina iš patirties ir žinojimo, ką reikia daryti aikštėje.

REKLAMA

Kvietimas į rinktinę

Netrukus 208 cm ūgio centras turės galimybę mokytis iš dar vieno reiklaus trenerio – D. Adomaičio. Specialistas pakvietė krepšininką į rinktinės stovyklą, kurioje vyks pasiruošimas FIBA atrankos rungtynėms su Italija ir Kroatija.

„Nemeluosiu, nesitikėjau savęs sąraše. Tikrai džiaugiuosi. Tai labai gera proga pasitreniruoti su Lietuvos krepšininkais, pabūti rinktinėje. Dėl to labai džiaugiuosi“, – pripažįsta jis.

Tiems, kas dar nematė M. Gebeno sugebėjimų LKL, galbūt juos galės išvysti nacionalinėje komandoje.

107 kg svorio aukštaūgis išsiskiria fizine jėga, šuoliu ir energija.

„Visur bandau lipti, atiduoti visas pastangas“, – sako jis.

Krepšininkas LKL yra išmetęs ir tris tritaškius, iš kurių pataikė du.

„Visada yra vietos tobulėjimui. Noriu būti įvairiapusiškesnis, būti pavojingas iš toliau, kaip ir iš po krepšio – visose situacijose. Tikrai dirbu ties tritaškiais metimais. Per treniruotes gaunasi jų išmesti daugiau, per rungtynes ne tiek. Krepšinis keičiasi ir pataikymas iš toli yra vos ne reikalavimas kiekvienam žaidėjui. Negalima nuo to atsilikti“, – įsitikinęs krepšininkas.

REKLAMA

M. Gebeno sugebėjimus tvirtai vertina ir ne vienerius metus LKL praleidęs kitas „Juventus“ centras Vaidas Čepukaitis.

„Labai geras žaidėjas, neabejoju, kad kitą sezoną jis žais pagrindinėje „Žalgirio“ ekipoje, – lkl.lt puslapiui apie komandos draugą kalbėjo V. Čepukaitis. – Gerai treniruojasi, gerai žaidžia, gerai ir rūbinėje jaučiasi.

M. Gebenas turi puikų šuolį – per rungtynes jis dar neparodo to, ką atlieka per treniruotes. Išties įspūdingi dėjimai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų