REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris (nuotr. SCANPIX)

Prabėgo dveji metai ir Domantas Sabonis surado savo namus Indianoje. Tačiau lietuvis nepamiršo to, kas buvo šnekama po mainų, rašo garsusis Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sporto gigantas „Sports Illustrated“.

24

Prabėgo dveji metai ir Domantas Sabonis surado savo namus Indianoje. Tačiau lietuvis nepamiršo to, kas buvo šnekama po mainų, rašo garsusis Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sporto gigantas „Sports Illustrated“.

REKLAMA

2017 metų vasarą Oklahomos „Thunder“ išsiuntė lietuvį ir Victorą Oladipo į „Pacers“, mainais gaudama lygos žvaigždę Paulą George’ą.

Tada visi analitikai tvirtino, kad „Thunder“ laimėjo mainus, o D. Sabonis buvo nustumtas į tekstų apačią. Jis tebuvo nesvarbi mainų dalis.

„Galiausiai, tu gali kontroliuoti tik tai, kas yra tavo valioje. Žinojau, kad galiu žaisti“, – nusijuokęs „Sports Illustrated“ sakė puolėjas.

Dabar tą žino visa JAV.

Po sunkaus debiutinio sezono Oklahomoje D. Sabonis įrodė, kad yra labai svarbus šeštasis „Pacers“ žaidėjas. Ir tą padarė nuo pačių pirmų rungtynių naujoje komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną lietuvis pradėjo dar geriau. Nesikapstant giliai statistikoje – jis galingas ir nepalaužiamas. Ir dabar tą lietuvis pagaliau turi galimybę įrodyti.

REKLAMA

„Viskas, ko aš norėjau – tiesiog turėti galimybę išeiti į aikštę ir žaisti kietai. Esu labai laimingas, kad „Pacers“ patikėjo manimi ir norėjo investuoti, siekdama ištobulinti mane. Atvykimas į Indianą tapo tikru palaiminimu“, – kalbėjo centras.

Tai tapo palaiminimu ir „Pacers“. Sabonis pagaliau pasjuto kaip namie. 2016 metais, pašauktas 11 šaukimu Orlando „Magic“, jis buvo iš karto išmainytas į „Thunder“. Čia lietuvis iš karto buvo stumiamas į starto penketą, bet treneris Billy Donovanas jį matė kaip ketvirtą numerį, išplečiantį aikštę, o darbą po krepšiu paliko galingo stoto Stevenui Adamsui.

REKLAMA
REKLAMA

Tai surišo lietuviui rankas ir debiutiniame sezone jis rinko vos po 5,9 taško ir atkovojo 3,6 kamuolio. Atėjus atkrintamųjų metui treneris jį paliko ant suolo ir būtent tada D. Sabonis pradėjo galvoti, ar kada nors persilauš ir taps tvirtu NBA žaidėju.

„Tai buvo sunku, ypač žinant, kad mano šeima, draugai ir visi žiūrėjo, tikėdamiesi pamatyti mane. Žaidžiau ne savo pozicijoje ir nepadėjau savo komandai taip, kaip būdavau įpratęs. Žinoma, tuo metu buvau pasirengęs prisitaikyti prie visko, kad ir ko tai pareiklautų. Tiesiog norėjau būti NBA ir žaisti. Buvo nuostabu stebėti Russello Westbrooko žaidimą, kai jis tapo NBA MVP, mokytis iš tokių žaidėjų kaip Nickas Collisonas ar Stevenas Adamsas. Bet slenkant rungtynėms vis galvodavau, kad „leiskite man parodyti, ką aš galiu padaryti savo įprastinėje pozicijoje“, – prisiminė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būten tą dabar D. Sabonis daro žaisdamas Nate’o McMillano sistemoje, orientuotoje į kamuolio judėjimą.

Lietuvis yra protingas, gerai valdo kamuolį ir, ačiū N. McMillano sistemai, gali demonstruoti lietuvišką kovotojo dvasią.

„Krepšinis mano šeimoje yra viskas. Mano pagrindinis tikslas yra išeiti į aikštę ir atiduoti viską, ką turiu. Nėra jokio žaidimo puse kojos. Būnant lietuviu man šis žaidimas kaip religija. Tai mano kraujyje. Tad, kai gaunu nurodymą būti agresyviu, man nelieka jokių klausimų. Turiu išeiti ir daryti viską, kad laimėtume“, – apie tai, kad kovotojo dvasia jam padėjo persilaužti, sakė 22-ejų centras.

REKLAMA

Dėl tokio savo nusiteikimo D. Saboniui nerūpi ir kalbos, kad treneris turėtų išmėginti jį ir Mylesą Turnerį viename penkete. Jam patinka dabartinis vaidmuo.

„Treneris žino, kas yra geriausia komandai“, – N. McMillanu pasitiki lietuvis. – Visi nori laimėti. Galbūt kažkada vis daugiau laiko praleisime drauge, bet kol kas to nėra, kaip tikėjomės su Mylesu. Tiesiog nėra ir tiek“.

„Pacers“ vis dar ieško savęs ir turi įvairių problemų, bet D. Sabonis įsitikinęs, kad jos bus įveiktos. Tada NBA pasaulis turėtų pasisaugoti Indianos vyrukų.

„Visada nori tobulėti ir žengti pirmyn su kiekvienu sezonu. Buvo baisu atvykti į naują vietą, nežinoti, kas laukia antrais karjeros metais NBA. Bet aš čia jaučiuosi puikiai. Jie tiki tuo, ką darau ir galiausiai žinau, kad kausimės, stumsime kamuolį į priekį ir būsime ekipa, kurią smagu stebėt. Visi žino, kad mūsų laikas artėja“, – užtikrintas D. Sabonis.

Šiuo metu „Pacers“ (11-6) Rytų konferencijoje žengia trečioje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų