REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Edgaras Jankauskas (nuotr. LFF.lt)

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po paskutinių UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupės rungtynių su Serbija teigė, kad jo auklėtiniai aikštėje paliko visą save, tačiau varžovų pajėgumas nulėmė galutinį neigiamą rezultatą.

13

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po paskutinių UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupės rungtynių su Serbija teigė, kad jo auklėtiniai aikštėje paliko visą save, tačiau varžovų pajėgumas nulėmė galutinį neigiamą rezultatą.

REKLAMA

Pirmasis kėlinys Belgrade baigėsi lygiosiomis, tačiau po pertraukos serbai įmušė du įvarčius, o puikaus debiutinio Deimanto Petravičiaus įvarčio neužteko, kad Lietuvos komanda išlygintų rezultatą – serbai vėliau dar du kartus tiksliai smūgiavo į vartus.

Treneris E. Jankauskas net ir po tokio komandos pasirodymo (1:4) rado teigiamų aspektų.

„Pirmas kėlinys buvo, ko gero, geriausias šiame Tautų lygos sezone. Vyrai vykdė visus mūsų susitarimus, žaidė labai atsidavę ir disciplinuotai, nesuteikė galimybių jų krašto saugams atlikti perdavimų, buvo agresyvūs.

Savo ruožtu, patys susikūrėme dvi realias progas įmušti įvartį. Antrajame kėlinyje, deja, pradėjo prarasti jėgas ir atsirado spragų gynyboje. Po kampinio praleistas įvartis sudavė moralinį smūgį. Antrasis įvartis, mano nuomone, krito po teisėjo klaidos.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau sugebėjome grįžti į žaidimą, pelnėme labai gražų įvartį, bet serbai meistriškai pasinaudojo erdvėmis ir išnaudojo progas“, - kalbėjo E. Jankauskas.

REKLAMA

Trenerio teigimu, fizinio aktyvumo rodikliai rodė, jog žaidėjai sužaidė gerokai aukščiau įprastinių ribų: „Šiandienos rungtynėse jie visiškai išsikrovė, visi aikštėje „išbėgiojo“ virš savo galimybių ribos, bet to nebuvo gana pasiekti geram rezultatui dėl lygių skirtumo“.

Lietuvos rinktinės startinėje sudėtyje rungtynėse su Serbija žaidė net šeši A lygos futbolininkai ir, E. Jankausko manymu, jie gerokai patobulėjo per šį UEFA Tautų lygos laikotarpį.

„Visa ši patirtis – rungtynės su Rumunija, Serbija, Juodkalnija – keliauja į taupyklę ir mums reikia, kad ši taupyklė pilnėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Mes neturime laiko priprasti prie tokių rungtynių, nes mūsų nacionalinis čempionatas to nepasiūlo. Rinktinės susibūrimai – kas mėnesį ar du – yra momentinis šokas A žaidėjams ir jie grįžta į savo klubus. Labai noriu, kad A lygos žaidėjai išvažiuotų į užsienį ir patektų į tikrą futbolo aplinką, tada ir situacija tik gerės“, – sakė treneris.

UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupėje Lietuvos rinktinė užėmė ketvirtą vietą ir žais D divizione. Anot E. Jankausko, prasti rezultatai dar kartą parodė, ko trūksta Lietuvos rinktinei ir šalies futbolui.

„Tautų lygos turnyras nieko naujo neatskleidė, bet dar kartą įrodė, ko mums, mūsų futbolui trūksta, kiek mums reikia dirbti, kiek reikia investuoti laiko ir lėšų į žaidėjų auginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tautų lyga nėra A lyga, kur pigūs kamuolio praradimai nieko nekainuoja. Čia mes pamatėme, kad nuo labai geros iki labai blogos situacijos skiria trys klaidos, nes jos tokiame lygyje gali virsti trimis įvarčiais.

Visų pirma, mums reikia gerinti individualų žaidimą. Tuomet automatiškai gerės ir rinktinės žaidimas. Negalime statyti vežimo prieš arklį – žaidėjai ugdomi nuo mažų dienų ir spragos atsiranda ten. Reikia pradėti nuo sąlygų, struktūros gerinimo, trenerių motyvavimo, jog jie atiduotų savo meilę ir energiją vaikams bei būtų už tai tinkamai atlyginti.

Tokie pavyzdžiai, kaip Islandija, taip pat negimė iš nieko. Iš pradžių buvo tyliai ir kantriai investuojama, o rezultatai atėjo vėliau. Reikia kantrybės, noro ir daug aistros, mylėti ir padėti mūsų žaidėjams“, - samprotavo E. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų