REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vasariškasis „Širdys“ – jausmų bomba: nuostabusis Kazlas ir jauni talentai (nuotr. asm. archyvo)

Kino teatruose suspindo naujas lietuvių darbas „Širdys“. Šiltais vasaros vakarais, jautrumu ir vidiniais konfliktais užburianti Justino Krisiūno drama pažymėjo dar ir svarbų įvykį – legendinio aktoriaus Rolando Kazlo sugrįžimą į kiną.

9

Kino teatruose suspindo naujas lietuvių darbas „Širdys“. Šiltais vasaros vakarais, jautrumu ir vidiniais konfliktais užburianti Justino Krisiūno drama pažymėjo dar ir svarbų įvykį – legendinio aktoriaus Rolando Kazlo sugrįžimą į kiną.

REKLAMA

Filmas iš tiesų užburia nuoširdumu ir paprastumu. Jame tokie aiškūs personažų jausmai ir sumišimas, kad sunku nerasti panašumų artimoje aplinkoje. Itin žavi magiškai pateikiama vasara: raudoni vakarai, saulės spinduliai, besiskverbiantys pro medžius, žaluma, vanduo. Tai buvo labai gražiai susieta su herojų jausmais ir pokyčiais jų vidiniuose pasauliuose.

Filme susipina ne tik paaugliškos meilės, santykių dramos, bet ir suaugusiųjų problemos. Rolando Kazlo herojus taip trokšta gero globojamiems vaikams, kad pamiršta savo asmeninį gyvenimą bei šąlančius santykius su žmona. Dramoje jis vaizduojamas, kaip jautrus, protingas, empatiškas vyras – tikras pavyzdys kitiems, tačiau jo paties, iš pažiūros ramiame gyvenime, taip pat verda audros.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, ne be reikalo visi taip laukė, kol aktorius Rolandas Kazlas sugrįš į kiną. Jo vaidyba – tokia natūrali ir užburianti, kad vien stebėti jo personažą buvo be galo įdomu. Akivaizdu, kad legendinis Kazlas grįžo su trenksmu. Jis pasirinko puikią rolę, švelnų, tačiau intelektualų ir vyrišką personažą, kurį žiūrovai tiesiog įsimylėjo.

REKLAMA

Romantinėje dramoje be galo sublizga ir jauni aktoriai: Motiejus Ivanauskas, Deividas Breivė, Roberta Sigerdaitė. Vaikinai prisipažino, kad pasisėmė nemažai patirties iš garsių bei patyrusių Lietuvos aktorių.

„Bendrauti su garsiais Lietuvos aktoriais buvo stebėtinai lengva ir įdomu. Iki tol juos matydavau tik scenoje, nuotraukose, filmuose, tad nenuostabu, kad man jie atrodydavo kažkokie nepasiekiami, netgi savotiškai antgamtiški. Tačiau susitikęs su jais pamatai, kad tai labai paprasti, nuoširdūs ir šilti žmonės, laikantys tave lygiaverčiu partneriu ir draugu.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jau nutiko, kad mano vaidinamo personažo Grigo scenų su vyresniais ir jau pasiekusiais aktoriais daug nebuvo, tačiau tai netrukdė su jais palaikyti ryšį ir gauti įvairių patarimų bei įžvalgų. Ypatingai dėkoju Rolandui Kazlui už smagius pokalbius, patarimus, padrąsinimą ir tikėjimą“, – kalbėjo Deividas Breivė.

„Buvo neramu iš pradžių, bet susipažinus tapo aišku, kad visi supratingi, „nepasikėlę''. Mielai padėdavo visais klausimais. Jautėsi, kad buvom viena komanda, o ne „profai“ ir pradedantieji“, – Deividui pritarė Sauliaus vaidmenį atlikęs Motiejus Ivanauskas.

Aktoriams taip pat teko atlaikyti ir nemenkus išbandymus. Štai Motiejus atskleidė, kad fiziškai sunkiausia jam buvo filmuotis lenktynių scenoje: „Dar niekad nebuvau tiek bėgiojęs.“ Visgi aktorius patikino, jog prieš vaidindamas filme taip pat bėgiodavo: „Bėgiodavau ir dar būdamas Vilniuje, ir jau nuvykęs į Salų miestelį. Na, o vaidybines scenas su režisieriumi repetuoti pradėjom dar pavasario pradžioje, likus dar keliems mėnesiams iki filmavimų“, – pasakojo jis.

Vaikinas prisipažino, jog vaidinant filme, labai sunku yra tiesiog laukti: „Prieš filmavimus, kai net nežinai, kaip čia viskas vyks, ir per filmavimus, kai lauki, kol pakvies į aikštelę, ir net po jų, kai reikėjo ilgai laukti galutinio filmo rezultato.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų