REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Rungtynių akimirkos (nuotr. SCANPIX)

Domantas Sabonis praėjusią naktį buvo arti trigubo dublio ir po rungtynių sulaukė gražių žodžių iš Indianos „Pacers“ trenerio Nate’o McMillano.

24

Domantas Sabonis praėjusią naktį buvo arti trigubo dublio ir po rungtynių sulaukė gražių žodžių iš Indianos „Pacers“ trenerio Nate’o McMillano.

REKLAMA

Lietuvio ekipa 121:94 namie įveikė Jutos „Jazz“, nors ir žaidė be savo lyderio Victoro Oladipo. Praėjusį sezoną „Pacers“ buvo pralaimėjusi visas septynerias rungtynes, kai turėjo verstis be ryškiausios žvaigždės.

Puikus D. Sabonio žaidimas tapo viena iš pagrindinių priežasčių, leidusių per daug nepajusti V. Oladipo netekties.

Centras per 26 minutes pelnė 19 taškų (5/7 dvit., 2/2 trit., 3/6 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rodiklis – asmeninis krepšininko rekordas NBA lygoje.

Apskritai, D. Sabonis yra stipriai pagerinęs šį rodiklį. Šiame sezone lietuvis atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, nors karjeros vidurkis NBA siekia tik 1,7.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių „Pacers“ treneris N. McMillanas sulaukė klausimo, kaip stipriai „Pacers“ gyvenimą palengvina tai, kad D. Sabonis puikiai kuria proga ekipos draugams.

REKLAMA

„Tai labai svarbu. Jis yra itin svarbi dalis to, ką mes siekiame padaryti. Daug kalbama apie tai, kad jis turėtų žaisti su Mylesu Turneriu, bet tada jį turime stumti į ketvirtą poziciją, kurioje skiriasi jo užduotys puolime. Man labiau patinka jį naudoti kaip centrą su žemesniais žaidėjais aplink jį. Taip jis gali kurti mūsų puolimą. Domanto krepšinio IQ yra labai aukštas. Perdavimai, kaip jis skaito žaidimą, padeda kamuoliui persikelti iš vienos aikštės pusės į kitą“, – lietuvį gyrė N. McMillanas.

Trenerio žodžiai leidžia suprasti – D. Sabonis yra vienas svarbiausių „Pacers“ žaidėjų, bet ir toliau kils nuo atsarginių žaidėjų suolo, o M. Turneris išliks pagrindiniu komandos centru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų