REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus dainininkas, tekstų autorius Stano neslepia – medikai jam pavasarį diagnozavo kraujo vėžį. Dabar, praėjus kone pusmečiui po žinios apie sunkią ligą, Stano pasakoja, kaip jaučiasi ir kurios akimirkos buvo pačios sunkiausios.

Garsus dainininkas, tekstų autorius Stano neslepia – medikai jam pavasarį diagnozavo kraujo vėžį. Dabar, praėjus kone pusmečiui po žinios apie sunkią ligą, Stano pasakoja, kaip jaučiasi ir kurios akimirkos buvo pačios sunkiausios.

REKLAMA

Sulaukia palaikymo

Vakar 37-ąjį gimtadienį paminėjęs Stano neslepia – jaučiasi gerai, tačiau vis stebisi, kodėl žmonės jį vis dar bando gelbėti.

„Jaučiuosi puikiai ir net geriau, nei anksčiau, tačiau mane visi bando išgelbėti. Visi manęs klausia, gal gali kažkuo padėti, gal man kažko trūksta. Tai mane kelia sarkastišką šypseną“, - prisipažįsta Stano.

Gimimo dieną vyras norėjo pasislėpti nuo dėmesio, kuris užklupo jį vos paskelbus žinią apie vėžį. „Nemoku atsiriboti, todėl žmonės man rašė tūkstančius žinučių, ragino netylėti, dėkojo, kad prakalbau.

REKLAMA
REKLAMA

Aš suvokiu, kaip tai yra svarbu. Kai parašiau viešai apie savo ligą, sulaukiau daugybės žinučių su palaikymu, pasakojimais apie savo patirtis. Man rašė žmonės, kurie teigė, kad mano žinutė padėjo tiems, kurie patys išgirdo šią diagnozę“, - sako vyras.

REKLAMA

Nenorėjo blaškytis

Jis atviras – medikai niekada nesakė, kad vyras pasveiks, išgyvens ir viskas bus stebuklingai gerai. „Aš džiaugiuosi, kad medikai yra realistai, kurie sako ir kalba viską taip, kaip yra.

Aš, kaip ir kiti pacientai, turiu aiškią realybę. Žinoma, ši liga nėra sloga, tačiau aš tiksliai žinau, kaip viskas vyksta“, - sako garsus dainininkas.

Nors apie vėžį Stano sužinojo dar pavasarį, apie tai viešai jis prabilo tik lapkričio pabaigoje. „Nekalbėjau apie tai anksčiau, nes norėjau leisti sau ramiai gydytis ir nesiblaškyti.

Žinau, kad jau netrukus man būtų ėmę skambinti žurnalistai, tačiau labiausiai aš norėjau gydytis ir stebėti, kaip mano ligą veikia gydymas“, - prisipažįsta Stano, kuris net ir ligos metu toli nenukrypo nuo kūrybos.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiausia – laukimas

Onkologinėmis ligomis sergantys pacientai neslepia, kad sunkiausia – tinkamai paskirto gydymo laukimas, todėl pirmosios dienos, kai sužinai, jog sergi, tačiau dar nėra tiksliai aišku, kas ir kaip, labiausiai vargina.

„Man nuo pirmųjų dienų padėjo psichologė, pas kurią nuėjau sužinojęs diagnozę. Taip pat, vos gavus gydymą, aš nenukrypau nuo medikų rekomendacijų, kurie man padėjo.

Akivaizdžiai mačiau, kad po dviejų man skirtų chemoterapijų mano auglys, kuris buvo 12 centimetrų tarpuplautyje, sumažėjo kone perpus.

Tai buvo akivaizdus rezultatas, kurio pasiekti padėjo medikai“, - sako vyras ir pripažįsta sulaukęs nemažai klausimų, ar nenorėtų bandyti gydytis žolelėmis ar užkalbėjimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skausmą išgyveno su žmona

Kalbėtis apie vėžį – sunku. To neslepia dainininkas Stano. „Sakyti kitiems kartais net sunkiau, nei pripažįsti sau pačiam.

Dažniausiai žmogus, tai išgirdęs, pasineria į savo baimes, prisimena, kas giminėje ar iš pažįstamų mirė nuo vėžio.  Pasiteiravus, ar buvo sunku pasakyti žmonai ir kaip ji reagavo, Stano neslepia: „Tai skausmas, kurį reikia išgyventi.

Vaikai nėra tokie sugadinti, kaip mes. Jie žino, kad liga yra tokia būsena, kuri pakeičiama vaistais arba tiesiog nenuėjimu į mokyklą.

Paaiškinau, kad dėl ligos slenka plaukai, pasiūliau nusiskusti ir jiems. Daug nekalbėjau ir neaiškinau. Tai ir yra tiesa: tai – liga“, - sako Stano.

Visą interviu su Stano, kuriame jis pasakoja apie netikėtai užklupusį vėžį, žiūrėkite vaizdo reportaže.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų