REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kariuomenės orlaivio „Spartan“ gedimai atitinka egzistuojančias technines normas, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Kariuomenės orlaivio „Spartan“ gedimai atitinka egzistuojančias technines normas, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

REKLAMA

„Tikrai tie „Spartanai“ yra darbiniai arkliukai, kurie dirba kiekvieną dieną, ir jų užimtumas tikrai didelis. Jei pažiūrėti gedimus, kurie esantys, tai atitinka egzistuojančias technines normas“, – antradienį interviu Žinių radijui telefonu iš Briuselio sakė R. Karoblis.

Ministras pažymėjo, kad kariuomenės orlaivių užimtumas yra labai didelis, o jų pagrindinė paskirtis nėra aukštų pareigūnų pervežimas.

„Jų užimtumas tikrai yra didelis, skraidome ne tik ten, kur žiniasklaida labiausiai mato, t. y. kas susiję su aukštų pareigūnų pervežimu, bet jie vykdo nuolatinius pervežimus tiek Europoje, tiek už jos ribų pagal savo tiesioginę paskirtį, tai karių ir karinių krovinių pervežimas. (...) „Spartanas“ – tai karinis transporto lėktuvas, būtent pritaikytas kariams ir kroviniams vežti, tikrai mažiau (pritaikytas – BNS) aukštiesiems pareigūnams, tai tikrai nėra verslo klasės laineris ar orlaiviai, kurie skraido tarptautinėmis linijomis ir jo pagrindinis tikslas yra keleiviai“, – kalbėjo ministras.

Sekmadienį dėl gedimo į Rygą nenuskaidrinęs prezidentės Dalios Grybauskaitės kariuomenės orlaivis „Spartan“ pirmadienį vėl sugedo Briuselyje, kur strigo į Lietuvą su delegacija planavęs grįžti premjeras Saulius Skvernelis.

Prezidentė dėl „Spartano“ gedimo sekmadienį praleido Latvijos šimtmečio renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų