REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
70
Karina Požienė (tv3.lt fotomontažas)

Kol storiausios receptų knygos vis dažniau dulka knygų lentynose, vis labiau populiarėja įvairių, neįprastų patiekalų paieškos internete. Vis dėlto susikurti šventę namuose galima ir iš labai paprastų ingredientų, kuriuos turi beveik kiekviena šeimininkė savo šaldytuve. Tiesa, tam reikia tik šlakelio fantazijos ir laiko.

70

Kol storiausios receptų knygos vis dažniau dulka knygų lentynose, vis labiau populiarėja įvairių, neįprastų patiekalų paieškos internete. Vis dėlto susikurti šventę namuose galima ir iš labai paprastų ingredientų, kuriuos turi beveik kiekviena šeimininkė savo šaldytuve. Tiesa, tam reikia tik šlakelio fantazijos ir laiko.

REKLAMA

Vokietijoje gyvenanti trijų vaikų mama Karina Požienė – itin populiari socialiniame tinkle „Instagram“. Savo įvairiaspalvių patiekalų nuotraukomis besidalijanti moteris neretai sulaukia komplimentų dėl estetikos lėkštėse.

 

„Esu inžinierė, tačiau nei mano išsilavinimas, nei dabartinis turimas verslas visiškai nesusijęs nei maistu, nei su juo gaminimu. Kulinarija man patiko jau nuo pat vaikystės, kiek prisimenu save, visuomet norėdavau padėti mamai. Dabar kai pagalvoju, mano mama turėjo tikrai labai daug kantrybės, ir leisdavo man terliotis virtuvėj kiek tik norėdavau“, – su šypsena veide pasakoja ji.

Kulinariją pamilo dar vaikystėje

Karinos kulinarinės kelionės prasidėjo vos dvylikos – tuo metu mergina įkvėpimo sėmėsi iš močiutės dovanotos knygos „Valgių gaminimas“. „Tai 1957 metų leidimo knyga. Dar ir dabar turiu ją savo bibliotekoje, labai branginu ir saugau“, – sako Karina.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris juokiasi, kad kol anksčiau draugės laukdavo naujojo „Panelės“ žurnalo, ji nekantriai laukdavo „Darbštuolės“ numerio.

„Turiu juos visus išsisaugojus ir dabar. Kai kraustėmės iš Vokietijos į Lietuvą, visi iki vieno mano sukaupti kulinariniai žurnalai ir knygos atkeliavo kartu su manim. Ir dabar turiu didžiulę silpnybę kulinariniams žurnalams. Tikrai neperku visų iš eilės, bet turiu labiausiai man patinkančius, kurių nepraleidžiu nei vieno numerio jau daugybę metų.

REKLAMA

Esu sukaupusi nemažą biblioteką. Kulinarines knygas perku daug rečiau, jas man dovanoja ar atveža lauktuvių draugai. Su manim labai paprasta, geriausia dovana man – kulinarinė knyga“, – teigia trijų vaikų mama.

Pusryčiai – magiškas laikas

Karina su nostalgija prisimena vaikystę, kuomet namai kvepėjo mamos gaminamų patiekalų kvapais: „Nors mūsų namuose kvepėjo paprastu ir neįmantriu maistu, visuomet viskas būdavo labai estetiškai ir gražiai patiekta. Iki dvyliktos klasės pusryčius man ruošdavo mama. Ji keldavosi labai anksti ir kiekvieną mielą rytą prieš išeidama į darbą palikdavo man paruoštą gražią pusryčių lėkštę. Kaskart kitokią, kaskart su meile. Labai ilgiuosi tų mamos pusryčių. Maistas man tolygus rūpesčiui. Tą rūpestį ir meilę gaminimui mama perdavė ir man“, – sako Karina.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors moteris mėgstamiausio patiekalo – neturi, tačiau jai labai patinka gaminti pusryčius. Kadangi darbo dienomis galimybės visai šeimai kartu pusryčiauti nėra, tam skirti savaitgalių rytai.

„Savaitgalio pusryčiai – mūsų ritualas ir ypatingas laikas. Juos būnu apgalvojusi iš anksto, atsikeliu anksčiau ir, kol visi dar miega, neskubėdama su pasimėgavimu sukinėjuosi virtuvėje. Tuomet pusryčiai dažniausiai būna gausūs, nes prie stalo sėdim ilgai, daug kalbamės, diskutuojame, tariamės, planuojame. Pastebėjau, kad augant vaikams, tie mūsų pasisėdėjimai ilgėja, pokalbio temų daugėja ir aš tuo be galo džiaugiuosi. Dievinu mūsų lėtus savaitgalio rytus prie gražiai padengto stalo“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estetikai – ypatingas dėmesys

Karina šypteli, kad draugės mielai išnaudodavo jos pomėgį kaupti receptus. Jos drąsiai kreipdavosi į Kariną dėl įvairiausių patiekalų. „Visada visoms mielai atsakydavau – esu padėjusi suruošti ir ne vienos didesnės šventės valgiaraščius. Man tai be galo patinka!“, – sako moteris.

Vis dėlto, metams bėgant, sukauptų receptų tik daugėjo. Taip Karinai kilo idėja pradėti fotografuoti savo patiekalus ir jais dalintis „Instagram“ tinkle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų