REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Triumfo akimirka (Gedmantas Kropis/Fotobankas)

Šeštadienį Vilniuje praūžė jau tradicija tapęs „Bushido hero's & KOK World Series 2018“ turnyras. Tūkstančiai gerbėjų išvydo 13 kovų, o vakaro „desertu” tapo Sergėjaus Maslobojevo ir brazilo Rafaelio De Souza Xaviero dvikova.

36

Šeštadienį Vilniuje praūžė jau tradicija tapęs „Bushido hero's & KOK World Series 2018“ turnyras. Tūkstančiai gerbėjų išvydo 13 kovų, o vakaro „desertu” tapo Sergėjaus Maslobojevo ir brazilo Rafaelio De Souza Xaviero dvikova.

REKLAMA

Triukšmingi lietuviai skandavo „Kuvalda, Kuvalda!”, tačiau efektingo ir įprastu tapusio nokauto gerbėjai neišvydo.

S. Maslobojevas laimėjo teisėjų sprendimu, o po pergalės kovotojas patikino, kad tėvynėje kautis yra sunkiau nei svetur.

„Visur, kur kovoju, jaučiuosi laisvai. Azijoje, ar bet kokioje kitoje šalyje. Kai kaunuosi čia, jaučiu didelę naštą, nes noriu, kad mūsų šalimi didžiuotųsi visas pasaulis. Esame maži, bet labai stiprūs”, – dar kvapą atgaunantis kalbėjo S. Maslobojevas.

Jis patikino, kad daugiatūkstantinės minios palaikymas, kaip nutiko ir šiuo atveju, gali ir trukdyti.

„Trukdo. Pernai daugiau dirbau su psichologine būsena, o čia ji tikrai svarbi. Prieš šią kovą dariau daugiau kitų, su pačia kova neusijusių dalykų. Vedžiau seminarus vaikams, užsiemiau ne tik sportu.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ringe reikia susikaupti. Aš išėjau keistos būsenos. Žinoma, turiu patirties, bet pasikartosiu, kad tobulėti tikrai yra kur”, – toliau gausiai žurnalistų apsuptas dėstė kovotojas.

REKLAMA

S. Maslobojevas kalbėjo ir apie varžovą. Jis teigė, kad brazilas „įvėlė” lietuvį į savo žaidimą ir pasirinko nerizikuoti, todėl kova baigėsi ne taip efektingai, kaip tikėjosi visi arenoje susirinkę gerbėjai.

Dėl to suglumo ir pats kovotojas. 

„Truputį nusivyliau, kai baigėsi trys raundai. Stengiausi rinkti taškus, bet jaučiau, kad esu priekyje, esu  atitrūkęs. Nespėjau, o treneris sakė, kad neva laukiu kažko lemtingo”, – kalbėjo S. Maslobojevas.

Nurimus aistroms kovotojas liko arenoje ir pasidalino savo mintimis apie tėvynę. Jis tvirtino, kad myli savo šalį labiau nei bet ką kitą, o apie jokią emigraciją kalbų net būti negali.

REKLAMA
REKLAMA

„Be galo myliu Lietuvą, myliu šitą šalį. Žinoma, buvo kvietimų emigruoti, bet aš lieku ir liksiu čia. Apie tai net neverta kalbėti. Myliu ir savo gimtąjį Klaipėdos miestą”, – atsivėrė kovotojas.

Bene daugiausiai dėmesio be pagrindinės kovos sulaukė ir gana skandalingai pasibaigusi Vitoldo Jagėlo ir turko Bayramo Yalcino kova.

Turkas atsisakė kovoti vos pasibaigus pirmajam raundui, mosavo pirštais, teisėjui suriko „I hate you” ir aiškiai parodė, kad nėra patenkintas jam siūlamomis sąlygomis. Kova buvo nutraukta o nugalėtoju buvo paskelbtas lietuvis.

Po šio incidento iš teisėjavimo pasišalino Saulius Šeškevičius, pranešęs, kad visų pirma šiame sporta turėtų būti atsižvelgiama į kovotojų sveikatą, o tik vėliau į rezultatus.

Vis tik, jis patikino, kad tokiam sprendimui nutraukta kova tarp lietuvio ir turko įtakos neturėjo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų