REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Parodė, kaip atliekamas kobido masažas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kiekviena moteris svajoja atrodyti jaunai, jaustis energingai bei aplinkinius žavėti gera nuotaika ir puikia išvaizda. Apie tai, koks masažas gali padėti moterims, pasakoja vizažistė-kosmetologė, sertifikuota japoniško Kobido veido masažo meistrė Viktorija Igliukaitė. 

28

Kiekviena moteris svajoja atrodyti jaunai, jaustis energingai bei aplinkinius žavėti gera nuotaika ir puikia išvaizda. Apie tai, koks masažas gali padėti moterims, pasakoja vizažistė-kosmetologė, sertifikuota japoniško Kobido veido masažo meistrė Viktorija Igliukaitė. 

REKLAMA

 Kaip susidomėjai Kobido masažu?

Kobido masažai yra grožio terapija, skirta veidui, o dirbti su veido procedūromis ir kurti grožį man yra didžiulis malonumas.

Kosmetologijos studijų metu labai dažnai buvo linksniuojamas žodis Kobido, o ypač grožio seminaruose.

Šitas veido masažas buvo giriamas kaip koks pasaulio stebuklas, atjauninantis veidą jau po valandos! Kažkas neįtikėtino.. Puoliau ieškoti daugiau informacijos apie jį internete ir šiandien aš pati jį atlieku.

Prieš kiek laiko jį atradai?

Apskritai šį masažą atradau prieš maždaug devynerius metus, kuomet pati jį išbandžiau. Tačiau tuo metu tai netapo motyvu pačiai to išmokti.

REKLAMA
REKLAMA

Tik praėjus keleriems metams, kuomet gilinau žinias kosmetologijos srityje, dar kartą susidūriau su šiuo stebuklu. Ir prieš du metus išvykau į Paryžių mokytis jo paslapčių.

REKLAMA

Kur mokeisi jo darymo paslapčių?

Japoniško Kobido veido masažo atlikimo technikos mokiausi iš paties šio masažo meistro japono dr. Shogo Mochizuki. Jis yra 26 kartos Kobido meistras, tad tiksliausiai perteikiantis šio unikalaus masažo tradicijas bei technikas savo mokiniams.

Koks šio masažo poveikis moterims?

Šio masažo poveikis yra jaučiamas jau po pirmojo seanso. Veido oda tampa pastebimai stangresnė, lygesnė taip veidui suteikdama jaunatviškumo.

Pagerinama poodinė kraujotaka, tuo pačiu ir odos ląstelių atsinaujinimas. Atstatomas drėgmės balansas ir tuo pačiu sumažinamas odos glebumas. Aktyvinama limfos sistema bei išvalomi toksinai iš odos. Taip pat tonizuojami veido raumenys. Be to, yra dar vienas labai svarbus šio masažo dalykas.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant Kobido veido masažą atpalaiduojamas ir visas kūnas. O kai atsipalaiduoja kūnas, tuo pačiu atsipalaiduoja ir visi veido raumenys. Specifinės šio masažo technikos dėka “atjungiamas” ir protas.

Čia yra esminis šio masažo tikslas. Protui, t.y. mintims nedalyvaujant procedūros metu, gaunamas pats geriausias veido masažo rezultatas, nes bet kokia galvoje kirbanti mintis šiek tiek veikia raumenis ir taip atiranda bent minimali įtampa veido srityje. Esant įtemptiems raumenims, bet kurios veido procedūros nauda, deja, bus labai menka.

Kokio amžiaus klientams rekomenduotumei šį masažą?

Konkretaus amžiaus šis masažas tikrai neapibrėžia. Jį atlieku toms moterims, kurios tiesiog nori jaustis geriau. O kai jautiesi geriau, tai ir veidas švyti, ir oda spindi, ir ne tik jautiesi jaunesnis, bet, vienareikšmiškai, taip ir atrodai. Taip lepinant savo veido odą, sulėtinamas jos senėjimo procesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokia technika naudojama šiam masažui?

Kobido veido masažas yra Anma (tradicinio japonų masažo) bei akupunktūrinio masažų elementų derinys. Naudojamos kelios specifinės šio masažo technikos, tokios kaip glostymas, vibravimas, minkymas, stuksenimas.

Kobido masaže išskiriamos vibravimo ir stuksenimo technikos, ypač veiksmingai išjudinančios limfos kraujotaką, šalinančios toksinus bei aktyvinančios pačius giliausius odos sluoksnius. 

Kiek jis trunka ir kiek masažų reikia, jei nori pajusti poveikį?

Tradiciškai japonišas Kobido masažo seansas trunka vieną valandą. Tačiau kiekvienas meistras, įvesdamas papildomų technikų į savo siūlomo seanso programą, gali jį pratęsti ir iki pusantros ar net iki dviejų valandų. Didžiausias poveikis jaučiamas atlikus šių masažų dr. Shogo Mochizuki rekomenduojamą 8 procedūrų seriją.

REKLAMA

Kaip pasiruošti šiam masažui?

Specialaus pasiruošimo šiam masažui nereikia. Rekomenduojama po seanso išgerti stiklinę vandens.

Kokia šio masažo kaina? 

Šio masažo valanda kainuoja 35 eurus, o pusantros valandos masažo kaina yra 45 eurai. 

Ką tau pačiai reiškia grožis ir veido priežiūra?

Grožis man yra tolygus gerai savijautai. Jei giliai viduje moteris jausis visiškai rami, savimi tikra, jos akyse žibės sveika energija, ir tuomet ji bus labai graži.

Kobido veido masažo metu įmanoma patirti, pajausti, apčiuopti tą ramybę, prieiti prie jos, nes tai ne tik terapija veidui, kūnui, bet ir sielai. Šio masažo unikalios technikos dėka sukuriamas skirtingas abiejų rankų ritmas, kurį sunkiai ar apskritai nebeatpažįsta protas. Kai protas neatpažįsta ritmo, jis pamažu atsijungia. Ir taip pajaučiama savojo Aš esatis. Tai tarsi būsena, kai tu pats save gali stebėti iš šono.

REKLAMA

Viską girdėti, viską jausti, tačiau “išlipti” iš savęs ir į save atsigręžti. Taip tu atsitrauki nuo vadinamo chaoso ir patiri ramybę. Ji ir yra didysis grožio šaltinis. Kasdieninė veido priežiūra su grožiu yra susijusi, bet tai nėra pirmas dalykas, kuriantis grožį veide.

Kiek bendrai moteriai svarbu prižiūrėti savo veido odą?

Rūpintis savo veido oda svarbu, nes ji yra dalis mūsų, o rūpintis savimi yra visų svarbiausia. Geriausi odos pagalbininkai, kuriantys grožį, yra kiek įmanoma dažnesnis bendras poilsis, grynas oras, streso valdymas, lengvas sveikas maistas, ir pakankamas kiekis išgeriamo vandens. Kosmetinės priemonės yra antriniai priedai, padedantys išlaikyti esamą grožį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie tavo, kaip specialistės, patarimai kiekvienai moteriai? Kaip kasdien prižiūrėti veido odą, kad ji atrodytų spindinti?

Kad veido oda spindėtų, vien tik kosmetinėmis priemonėmis, mano galva, pasikliauti nederėtų. Pirmiausia reikėtų pradėti dieną tinkamu maistu, nes tai, ką vartojame, tiesiogiai susiję su mūsų veido odos būkle.

O pagrindinis kosmetinis ritualas būtų toks: ryte ir vakare veidą prausiame veido prausikliu ir tuoj pat po to odą nualome toniku. Pastaruoju atstatome odos pH, kurį išbalansavo prieš tai naudotas prausiklis.

Tačiau prausiklis yra labai svarbus, pašalinti susikaupusį riebalinį sluoksnį. Jei oda sausesne, prausiklį naudoti galima ir rečiau. Kremas tepamas iškart po toniko.

REKLAMA

Taip pat reikalinga kosmetikos priemonė yra šveitiklis, kuris naudojamas kartą per vieną ar dvi savaites negyvoms odos ląstelėms pašalinti nuo odos paviršiaus. Būtent jos labai dažnai užkemša poras.

Kokias pagrindines klaidas daro moterys ir merginos, prižiūrėdamos savo veidą?

Na tų klaidų tikrai yra apstu. Jų buvo ir bus visais laikais. Pagrindinė klaida yra galvojimas, kad kosmetinės priemonės pačios padarys viską ko reikia veido odai, kad spindėtų.

Deja, tikrai ne. Dažniausios veido priežiūros klaidos klaidos, mano galva, yra net nesusijusios su jokia kosmetika.

Tai žalingi įpročiai, veido odos higienos stoka, kaip pvz., nuolatinis veido odos kontaktas rankomis dienos eigoje, savarankliškas spuogelio pašalinimas staiga čia ir dabar be jokios dezinfekcijos.

REKLAMA

Taip pat nesidomėjimas kosmetikos produktų ingredientais, kurie odai ne tiek padeda, kiek pakenkia.

Perteklinis odą sausinančios dekoratyvinės kosmetikos naudojimas bei neteisingas jos pašalinimas nuo odos taip pat dažnai iššaukia alergines reakcijas.

Ypač nepatariu moterims makiažą valytis drėgnomis servetėlėmis. Tai labai grubus ir odą dirgininatis bei traumuojantis veiksmas.

Jai turėtume būti itin švelnios nes tai ne tik kūno dalis, tai ir dalis mūsų asmenybės. Juk veidas be galo daug kalba apie mus pačius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų