REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Ach Vegan Chocolate
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Draugystė su šokoladu ir galimybė išmėginti šio saldumyno verslą į Karolinos Brusokienės gyvenimą atėjo visiškai netikėtai. Ilgainiui, paragavusi šios patirties, mergina suprato, kad niekur kitur taip gerai nesijaučia, kaip gamindama sveikuoliškus šokoladus ir šiandien „Ach Vegan Chocolate“ įkūrėja stebina tiek išskirtine šio saldumyno sudėtimi, skoniu, tiek stilingu pateikimu.

9

Draugystė su šokoladu ir galimybė išmėginti šio saldumyno verslą į Karolinos Brusokienės gyvenimą atėjo visiškai netikėtai. Ilgainiui, paragavusi šios patirties, mergina suprato, kad niekur kitur taip gerai nesijaučia, kaip gamindama sveikuoliškus šokoladus ir šiandien „Ach Vegan Chocolate“ įkūrėja stebina tiek išskirtine šio saldumyno sudėtimi, skoniu, tiek stilingu pateikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas prasidėjo nuo didelio noro užsiimti kitokia veikla nei užsiėmiau prieš tai, kuomet mano darbas siejosi su statybų projektais. Taip ieškant įkvėpimo pastebėjau, kad parduodama vieno žmogaus įkurta šokolado gamybos įmonė ir iš karto pajutau, lyg tai būtų aiškiai man siunčiamas ženklas, kuo turėčiau užsiimti“, – apie naujos veiklos paieškas prisimena Karolina.

REKLAMA

Šokolado recepto kūrimas

Mergina pasakoja, kad nors šokolado įmonę įsigijo iš ankstesnės savininkės, paliko tik buvusį pavadinimą, tačiau šokolado recepto, geriausių ingredientų ir tobuliausios formulės teko ieškoti iš naujo. Tai įgyvendinant, svarbiausias tikslas buvo šokoladą paversti naudingu sveikatai. Pasak Karolinos, dėl tokio požiūrio ir atsirado didžiulė meilė šiam saldumynui.

„Kaip ir dauguma maniau, jog šokoladas yra vien tik blogas ir nenaudingas produktas. Visgi, nors ir užtrukau beveik metus kol sukūriau kokybišką, ekologišką, sveikatai naudingą šokoladą, man pavyko“, – šypsosi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina, kurdama šokolado receptą atsižvelgė ne tik į sergančius cukriniu diabetu, netoleruojančius laktozės, veganus, tačiau ir į vaikus. „Norėjosi šokolado, kurį mažieji valgytų nekenkdami ne tik savo sveikatai, bet ir dantų būklei“, – priduria Karolina.

Aplinkinių spaudimas

Vis dėlto, norint sukurti sveiką šokolado receptą merginai reikėjo susidurti ir su nemenkais iššūkiais. Karolinai teko nepasiduoti kitų nuostatoms ir įkalbinėjimams, jog šokolado gamybai būtų naudojamos prastesnės, nekokybiškos, sintetinės žaliavos, kad saldumynas taptų skanesnis bei pigesnis. Vis dėlto, kaip pati pašnekovė teigia, prieš srovę plaukti jai pavyko ir viso to rezultatas – šiandien turimas sveikas, išskirtinis juodas šokoladas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat man buvo labai svarbi ir šokolado išvaizda, kurią teko keisti net kelis kartus, tačiau po ilgų paieškų šiandien šokolado pakuotės įvertintos dizaino apdovanojimais bei pastebėtos ir aprašytos užsienio dizaino konkursų“, – kalba Karolina.

Nors „Ach Vegan Chocolate“ gyvuoja du metus, tačiau pirmuosius pusantrų metų mergina įvardina kaip kūrybinį paieškos procesą, kada daug skaitant, dalyvaujant sveikos gyvensenos seminaruose, parodose buvo ieškoma geriausių sprendimų kuriant produktą ir analizuojant savo tikslinę auditoriją.

REKLAMA

Prieš supilant šokoladą į formeles

Pasiteiravus, ar per tuos du metus besitęsiant draugystei su šokoladu vis dar nestinga idėjų ir įkvėpimo, pašnekovė tikina, kad pats šokolado gamybos procesas ir yra didžiausias įkvėpimas.

„Kai šokolado sudedamosios dalys tirpsta ir susijungia į vieną skystą masę, tai, tiesiog, užburia. Kvapas, tekstūra, spalva – tai man yra įkvėpimas. Tikriausiai, šokoladas prieš supilant į formeles yra vienas gražiausių dalykų pasaulyje ir būtent tas procesas man atrodo magiškas“, – savo mintimis dalinasi Karolina.

REKLAMA

Žinoma, ji akcentuoja, kad versle negali tik gaminti, juk vyksta ir daugybė kitų procesų, todėl prie komandos vis prisijungia daugiau žmonių, kurie prisideda tiek prie šokolado gamybos, tiek prie vadybos darbų.

Vegetarizmas vis populiarėja?

Kadangi šie saldumynai tinkami vartoti ir veganams, pasiteiravus, ar tikrai vegetarizmą propaguojančių žmonių vis daugėja, Karolina tai tik patvirtina. „Tik klausimas, ar toks mitybos sprendimas daugelio yra vedamas mados, ar tai nuolatinis gyvenimo būdas“, – dvejoja ji.

Taip pat pastebima, kad žmonės labiau pradeda domėtis ir įvairių tyrimų pagalba aiškintis, ko galbūt jų organizmas netoleruoja. Anot Karolinos, jai šiandieninė mada rūpintis savo sveikata, domėtis ekologija, sveika mityba, labiausiai patinkanti iš visų laikų madų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be to, tendencingai pastebiu, jog pagrindinės mūsų klientės yra mamos. Juk suprantama, jog turint mažų vaikų ir matant, kaip jie kopijuoja tėvų elgesį, norisi būti geriausiu pavyzdžiu“, – sako „Ach Vegan Chocolate“ įkūrėja.

Daugiau sužinoti apie išskirtinį šokoladą, susipažinti su „Ach Vegan Chocolate“ įkūrėja turėsite galimybę gruodžio 1-2 dienomis, Pacų rūmuose, Didžiojoje gatvėje 7, vyksiančioje kalėdinėje mugėje „Love Winter Market“. Daugiau informacijos: lovewintermarket.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų