REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Atimto vaiko mama: po pusės metų vaikas pasikeitė (nuotr. stop kadras)

Kaunietės šešių vaikų mamos Evelinos Geležiūnienės gyvenimas sugriuvo vos per vieną dieną, kai atėjusi pasiimti savo sūnaus iš darželio, jo ten nerado. Vietoje klegančio sūnaus jai buvo paliktas raštelis iš Vaiko teisių apsaugos specialistų, kurie pranešė, jog dėl galimo smurto vaikas perduotas laikiniems globėjams. 

9

Kaunietės šešių vaikų mamos Evelinos Geležiūnienės gyvenimas sugriuvo vos per vieną dieną, kai atėjusi pasiimti savo sūnaus iš darželio, jo ten nerado. Vietoje klegančio sūnaus jai buvo paliktas raštelis iš Vaiko teisių apsaugos specialistų, kurie pranešė, jog dėl galimo smurto vaikas perduotas laikiniems globėjams. 

REKLAMA

Trečiadienį vakare delfi.lt pranešė, kad po posėdžio, kuris truko beveik tris valandas, nuspręsta, kad vaikas gali būti grąžintas į šeimą. Posėdžio metu buvo numatytas konkretus veiksmų planas – berniukas bus ruošiamas grįžimui pas mamą.

Vaikai auga atskirai

Aiškėja, kad atimtas berniukas nėra vienintelis E. Geležiūnienės vaikas. Šiuo metu su ja kartu namuose dienas leidžia dar du sūnūs, o kiti du vaikai, kurių susilaukė su pirmuoju vyru, gyvena atskirai nuo mamos.

„Du vaikai augo anksčiau su manimi, o vėliau jų globą perėmė tėvas dėl geresnių gyvenimo sąlygų.

Vyresnė mergaitė būna su manimi, tačiau šiuo metu ji yra pas močiutę. Ji ten būna tada, kai aš turiu daugiau reikalų. Ji turi pedagoginį išsilavinimą, kartais padeda.

REKLAMA
REKLAMA

Man nėra apribotos motinystės teisės. Šeima yra įtraukta į rizikos šeimų sąrašą, tačiau todėl, kad vaikui buvo nustatyta laikinoji globa, ne dėl kitų priežasčių“, - kalba moteris.

REKLAMA

Skiriasi versijos

Darželio, kurį lankė atimtas vaikas, atstovai tvirtino, kad vaikas namuose buvo mušamas, o tai išdavė ant kūnelio buvusios žymės.

Darželio darbuotojos pasakoja kiek kitokią versiją – vaikas buvo mušamas šeimoje. „Darželyje vaikas sakė: „mane mušė Jonas“, – pasakota viename reportaže.

Atimto vaiko mama tvirtino, kad jos sugyventinis Jonas yra niekuo dėtas. Darželio darbuotojai pateikia kitokią versija – vaikas buvo mušamas namuose.

„Jis nusirenginėjo miegoti ir kai auklėtoja pamatė visą tą reikalą, atlėkė visa perbalusi, sako žiūrėkit, kas čia darosi.

REKLAMA
REKLAMA

Mėlynos rankos su raudonom dėmėm, jau ne vakar buvo padarytos ir sudaužytas jis buvo. Matyt jau laikė jį namuose“, – pasakojo darželio vadovė Laimutė Marušauskienė.

Sako neslėpę vaiko

Savo ruožtu kaunietė Evelina tv3.lt žurnalistams sakė, kad jokio smurto jos namuose niekada nėra buvę, o berniuko patėvis, jeigu ir auklėdavo vaiką, tai tik griežtesniu žodžiu, bet ne mušimu.

„Visas tyrimas yra paremtas faktais, kuriuos yra teigusi vaiko globėja. Pats vaikas buvo kelis kartus apklausiamas su teismo psichologu, tačiau jis nė karto neteigė fakto apie smurto. Buvo ir psichiatro ekspertizė – nerasta jokių smurto įrodymų“, - sako motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji stebisi darželio darbuotojų žodžiais, neva sumuštas vaikas galėjo būti slėptas. „Vaikas nelankė darželio tada, kai jis lankėsi pas gydytoją, o vėliau ir į svečius ėjome, ir pas mus buvo svečių.

Vaiko nuo nieko neslepiame. Jeigu vaikas namuose ir buvo drausminamas, tai tik žodžiu, tačiau jis niekada nėra muštas“, - kalba kaunietė.

Nustebino poligrafas

Melo detektoriumi antradienį tikrinta kaunietė sako, kad jis galėjo jos atsakymus apie galimą smurtą šeimoje interpretuoti neteisingai, mat klausimai buvo nekonkretūs ir „nutolę nuo situacijos“.

Tv3.lt moteris sakė: „Buvau tikrinta melo detektoriumi, tačiau klausimai buvo suformuluoti neetiškai, jie buvo nekonkretūs. Tai buvo abstraktūs klausimai. Jie buvo nutolę nuo esmės. Tai nebuvo su šia byla susiję klausimai“, - komentavo ji.

REKLAMA

Pareigūnų duomenimis, vaikas, kuris patyrė sužalojimų ir buvo paimtas iš ugdymo įstaigos, į darželį buvo atvestas po galimų smūgių praėjus kelioms savaitėms. Dėl to dar 2017 m. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prokuratūros atstovai priminė, 2017 m. iš lopšelio-darželio buvo paimtas sužalotas mažametis, o dabar motinai yra surašytas kaltinamasis aktas, kurio esmė: vaiko motina kaltinama nežymiu vaiko sveikatos sutrikdymu, piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ir pareigomis, nesunkiu mažamečio sveikatos sutrikdymu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų