REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilona Jociūtė siūlo pagaminti ir šeimą palepinti šviežiomis bulvėmis grietinės padaže. Sako, kad ypač skanu su stikline kefyro. Pagaminti bus paprasta, o paruoštos bulvės bus suvalgytos nespėjus atvėsti. 

Ilona Jociūtė siūlo pagaminti ir šeimą palepinti šviežiomis bulvėmis grietinės padaže. Sako, kad ypač skanu su stikline kefyro. Pagaminti bus paprasta, o paruoštos bulvės bus suvalgytos nespėjus atvėsti. 

REKLAMA

Jums reikės:  1.5 kg. mažų šviežių bulvyčių, kelios pieniškos dešrelės, 150 gr. šaltai rūkytos šoninės, 350 gr. 15% grietinės, kelios skiltelės česnako, 2 svogūnai, saujelė krapų, svogūno laiškų, kelios skiltelės česnako, puselė svogūno, lauro lapeliai keli, druskos, pipirų, „rasalo“ nuo marinuotų agurkėlių

Bulves iššveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min.

Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą kurį galima statyti į orkaitę išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.

Dėti į orkaitę Įkaitintą iki 180C ir kepti apie 20 min. Skanaus!

Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų