REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Mama ir dukra (nuotr. 123rf.com)

Tiesa, kad sėkmingo vaiko auklėjimo gairių nėra. Vis dėlto Esekso universiteto profesorė Ericka G. Rascon-Ramirez atliko tyrimą, kuriame parodė, kad reiklioms motinoms pavyksta išugdyti sėkmingus vaikus.

16

Tiesa, kad sėkmingo vaiko auklėjimo gairių nėra. Vis dėlto Esekso universiteto profesorė Ericka G. Rascon-Ramirez atliko tyrimą, kuriame parodė, kad reiklioms motinoms pavyksta išugdyti sėkmingus vaikus.

REKLAMA

„Bright side“ atskleidė, kad sėkmingos moterys turi labai reiklias motinas.

Griežtų mamų vaikai sėkmingesni

Kartais paaugliai pyksta dėl to, kad jų motinos kimba dėl įvairiausių priežasčių, neleidžia joms išeiti su draugėmis, verčia plauti indus ir išmesti šiukšles. Merginos jaučia pavydą savo draugių mamos, kurios yra kietos ir be rūpesčių. Jei po kiekvieno ginčo girdėjote: „Tu man vėliau padėkosi!“ Nustebsite, bet mama buvo teisi.

Profesorė atliko tyrimus, kuriuose dalyvavo 15 000 mokinių nuo 13 iki 14 metų. Moteris 10 metų studijavo paauglių potyrius, surinko daugybę duomenų ir analizavo juos. Remdamasi gautais rezultatais, Ericka priėjo prie išvados, kad stiprios, griežtos motinos augina vaikus, kuriems gyvenime sekasi sėkmingiau.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat nustatė, kad beveik visi sėkmingiausi pasaulio žmonės, turi stiprias ir daug reikalaujančias motinas. Pasirodo, kad trumpiausias kelias į sėkmę yra tvirtas auklėjimas.

REKLAMA

Šiame tyrime nekalbama apie motinas, kurios uždaro namuose savo dukteris, kontroliuoja kiekvieną jų judėjimą, uždraudžia viską arba naudoja fizinį ar psichologinį smurtą kontroliuodamos savo vaikus.

Turėkite ribas

„Nepakenčiama mama“ yra mama, kuri nuolatos pataria dėl teisingų pasirinkimų gyvenime, įspėja apie tykančius pavojus, skiria užduotis ir reikalauja pagalbos namų ruošoje, kontroliuoja savo vaikų laiką ir labai daug tikisi iš savo vaikų ateities. Paprastai šios motinos daro viską, ko nekenčia dauguma paauglių.

Tokie vaikai tampa labiau pasitikintys savimi ir užsispyrę ateityje. Beveik visų reiklių motinų vaikai gauna puikų išsilavinimą ir gerą darbą. Be to, tokie žmonės gali pagreitinti savo karjeros progresą. Profesorė paaiškino, kad tėvų patarimai visada turi įtakos jų vaikų sprendimų priėmimui, net jei jie dažnai priešinasi ir atsisako tai priimti.

REKLAMA
REKLAMA

Jei dukra argumentų metu verčia akis ir ginčijasi, ji vis tiek žino, kad jos motina nori visko kas geriausia. Motinos dažnai kartoja tą pačią informaciją, kuri išlieka paauglių atmintyje. Taigi ateityje dukros vis labiau linksta klausytis patarimų iš savo motinų.

„Nesvarbu, kaip sunku bandyti išvengti tėvų patarimų ir stengtis įrodyti kitaip, tačiau tikėtina, kad jie galiausiai vis tiek paveikia mūsų pasirinkimą,“ – pasakojo profesorė.

Tačiau visuomet reikia rasti pusiausvyrą, jei vaikai auklėjami per griežtai, jie tampa atstumiantys ir pradeda meluoti, nes bijo pasakyti tiesą. Taip atsitinka, kai tėvai siekia, kad jų vaikas būtų tobulas, arba reikalauja, kad būtų visuomet paklusnus. Svarbu rasti liniją tarp atviros komunikacijos, tėvų dėmesio ir aukštų standartų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų