REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikus Domanto Sabonio sezono startas užkūrė tikrą diskusijų audrą tarp Indianos „Pacers“ gerbėjų.

Puikus Domanto Sabonio sezono startas užkūrė tikrą diskusijų audrą tarp Indianos „Pacers“ gerbėjų.

REKLAMA

Pagrindiniam vidurio puolėjui Mylesui Turneriui neblizgant, nemažai sirgalių reikalauja jį iškeisti, o lietuviui suteikti vietą starto penkete ir daugiau minučių.

Apie D. Sabonio ir M. Turnerio „dilemą“ jau kalbėta – tai jauni ir labai talentingi vidurio puolėjai, kurie dėl pasikeitusių NBA tendencijų negali vienu metu būti aikštėje. O turėti du tokius vidurio puolėjus ir riboti jų žaidimo laiką – per didelė prabanga. Ir taip galvoja ne tik sirgaliai, bet ir pripažinti krepšinio ekspertai.

Vis tik, apžvalgininkas Adamas Friedmanas, laikosi kitokios nuomonės ir prašo atsimerkti. Amerikietis įsitikinęs, kad abu žaidėjai yra reikalingi „Pacers“ sėkmei.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė A. Friedmano mintis –„Pacers“ turėtų džiaugtis tuo, kad jaunieji centrai leidžia prisitaikyti prie varžovų ir žaisti skirtingu stiliumi, o ne kvaršinti sau galvą dėl to, kad lietuvis ir M. Turneris negali rungtyniauti kartu.

REKLAMA

Jis pateikia kelis pavyzdžius – štai rungtynėse su Niujorko „Knicks“ puolimo sugebėjimais išsiskiriantis D. Sabonis pelnė net 30 taškų. Tai nebuvo kažkoks atsitiktinumas, o tik kruopštus „Pacers“ planas.

„Knicks“ yra viena blogiausiai baudos aikštelėje besiginančių lygos komandų ir Indianos vyrukai tą puikiai suprato bei išnaudojo daugiau žaisdami per lietuvį, o ne aikštę geriau išplėsti galintį M. Turnerį.

Pastarojo krepšininko nauda ir koziris prieš D. Sabonį išryškėjo kitose rungtynėse Majamyje, prieš vietos „Heat“.

Įtempto mačo pabaigoje „Pacers“ buvo reikalingas gynybą po krepšiu cementuojantis žaidėjas, kuris dar sugebėtų iš po krepšio išvilioti ir „Heat“ bokštą Hassaną Whiteside’ą, taip atlaisvinant kelius krepšio link gynėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent toks yra M. Turneris, blokuojantis po 2,4 metimo per rungtynes. Jis kartu neleidžia savo oponentams atsitraukti per toli gynyboje, nes gali prasiveržti ir pataikyti iš toliau.

„Galimybė juos kaitalioti, priklausomai nuo varžovo, ir yra vienas iš kelių dalykų, kurie padaro „Pacers“ išskirtine ekipa. Tai apsunkina varžovų pasiruošimą rungtynėms, o tokie dalykai tampa dar svarbesni atėjus atkrintamųjų laikui.

Abu žaidėjai turi skirtingas stiprybes ir silpnybes. Nereikėtų rinktis vieno ar kito, o tiesiog rinktis tą, kuris tam tikru mačo metu suteikia daugiau galimybių pasiekti pergalę“, – įsitikinęs A. Fiedmanas.

D. Sabonis šiame sezone per 24 minutes pelno po 14,1 taško (68,3 proc. dvit.), atkovoja 8,8 kamuolio, atlieka 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 0,7 metimo.

M. Turneris savo ruožtu per beveik 27 minutes renka 10,9 taško (48,4 proc. dvit.), sugriebia 4,8 kamuolio, atlieka 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 2,4 metimo.

„Pacers“ kol kas yra pasiekusi 8 pergales ir patyrusi 6 nesėkmes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų