REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Atsisveikinimas su Arūnu Strorpirščiu (Greta Skaraitienė/Fotobankas)

Garsaus aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius lietuvių, kurie buvo neabejingi jo talento gerbėjai. Deja, bet vyras mirė po sunkios ligos, eidamas 69-uosius metus.

52

Garsaus aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius lietuvių, kurie buvo neabejingi jo talento gerbėjai. Deja, bet vyras mirė po sunkios ligos, eidamas 69-uosius metus.

REKLAMA

Penktadienio rytą Bernardinų bažnyčioje vyko mišios už garsų aktorių, o 12 valandą į Jaunimo teatrą žmonės rinkosi atsisveikinti su aktoriumi. 

Smoriginas: Lietuva neteko talento

Garsus aktorius Kostas Smoriginas bičiulį Arūną, kurį draugai vadindavo Aru, prisimena kaip šiltą ir draugišką. Mėgstantį rizikuoti.  „Lietuva neteko didžiulio talento. Vaikai neteko tėčio, anūkai mylimo senelio, o tauta didžio aktoriaus.

Prisimenu jį nuo senų laikų. Kaip studentas, jis buvo labai vidutiniškas. Jis buvo atsainus, tačiau vėliau puikiai vaidino. Tai buvo labai apsiskaitęs žmogus. Iki pat mirties jis skaitydavo rašytojų parašytas knygas, domėjosi tuo, kas vyksta“, - sakė K. Smoriginas. 

REKLAMA
REKLAMA

Atsisveikinti su aktoriumi, kolega ir garsiu vyru į Jaunimo teatrą renkasi ir daugiau garsių žmonių: Arūnas Valinskas, Martynas Starkus, Marijus Mikutavičius, aktorė Eglė Gabrėnaitė bei daugiau garsių aktorių. Visus sutinka A. Storpirščio sūnus Simonas. 

REKLAMA

Brolis apie paskutinį susitikimą

A. Storpirščio brolis Gediminas Storpirštis sakė prisimenantis paskutinį susitikimą su broliu, kuris įvyko tą pačią dieną, kai jis mirė.  „Tą dieną jis atėjo pas mane į namus po filmo garsinimo.

Mes pasikalbėjome. Vakare aš turėjau vaidinti ir po vaidinimo sužinojau, kad jis mirė. Su juo tada buvo sūnus ir žmona. Man pasakojo, kad prieš vežant į reanimaciją, Arūnas jiems mirktelėjo. Tai buvo jo atsisveikinimas su šeima ir pasauliu.

Kai su juo kalbėjomės dieną, jis prasta savijauta nesiskundė. Jis nebuvo iš tų, kuris kalbėtų apie tai, kaip jaučiasi, tačiau užsiminė, kad jau yra pavargęs“, - su ašaromis akyse kalbėjo mirusio vyro brolis. 

REKLAMA
REKLAMA

Latėnas prisimena nuo jaunystės

Aktorius Algirdas Latėnas, išgirdęs klausimą, kokį prisimena Arūną, šyptelėjo ir prasitarė, kad būtent tokį, su šypsena, jį ir prisimins. Nuo studijų laikų pažįstami vyrai kartu ne tik vaidino, bet ir leisdavo laisvalaikį drauge. 

„Jis buvo toks, kad viską darydavo iki galo: jeigu dirbdavo, tai dirbdavo, jeigu švęsdavo, tai švęsdavo. Jis buvo kelis kartus užsiminęs, kad vaikšto su tiksinčia bomba, tačiau daugiau nebuvo linkęs kalbėti apie sveikatą ir savijautą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų