REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Žinomos moterys (tv3.lt fotomontažas)

Žinomos moterys trečiadienio vakarą dalyvavo vianame pirmųjų sostinėje vykusių kalėdinių renginių. Šventinę nuotaiką kūrė aktorė, televizijos laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

36

Žinomos moterys trečiadienio vakarą dalyvavo vianame pirmųjų sostinėje vykusių kalėdinių renginių. Šventinę nuotaiką kūrė aktorė, televizijos laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

REKLAMA

Susipažinti su prasmingų dovanų idėjomis žinomas moteris pakvietė prancūzų kosmetikos kompanija „L‘Occitane“. Šventinis renginys sudomino aktores Valdą Bičkutę ir Vaidą Lisikaitę, atlikėjas Ingridą Martinkėnaitę ir Rasą Kaušiūtę, renginių vedėją ir tituluotą gražuolę Rūtą Elžbietą Mazurevičiūtę, plaukų stilistę Rūtą Morozovienę, operos solistę Kristiną Zmailaitę, drabužių dizainerę Mildą Bordeaux, papuošalų kūrėją Simoną Brazdžionytę, advokatę Eglę Mockienę, modelį Brigitą Gaižauskaitę ir kt. Verslo centro „Green Hall 2“ restorane vykusiame renginyje viešnias prancūziškomis melodijomis džiugino Vilniaus tango teatro vokalistė Egidija Mačiulytė. Išskirtinį vaidinimą apie Mažąjį Princą ir „L‘Occitane“ vertybes sukūrė režisierė Redita Dominaitytė. Mažąjį Princą vaidino šokėja Akvilė Augulytė.

Šįmet „L‘Occitane“ ambasadore Lietuvoje tapusi aktorė, televizijos laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė renginio metu pasakojo apie kosmetikos kompanijos puoselėjamą natūralumą ir vertybes, kurios specialiai 2018 m. Kalėdoms susitinka su ryškiaspalviu legendinių Paryžiaus mados namų „Castelbejac“ pasauliu. „Tai lyg drauge kūrėjų nubraižytas vertybių žvaigždynas, už kurių slypi dovanų istorijos“, – sakė J. Jurkutė-Širvaitė, pastebėjusi, kad jau du dešimtmečius Provanse įsikūrusi kompanija kiekvieno gaminio, sukurto iš tvariuose ūkiuose auginamų produktų, pakuotę žymi brailio raštu, kad informacija būtų prieinama ir akliesiems. „Mane, kaip scenos žmogų, visada intriguoja istorijos. Sakyčiau, jos slypi kone už kiekvieno „L‘Occitane“ produkto. Mane žavi tai, kad itin daug dėmesio yra skiriama natūraliems produktų ingredientams. Kompanija darniai ir sumaniai apjungia natūralumą su modernumu“, – sako šio prekės ženklo ambasadorė Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvavusios garsios moterys dalijosi artėjančia šventine nuotaika. Neseniai ištekėjusi aktorė Valda Bičkutė sakė, jog šventiškai puošti namų neskubanti, kad kalėdinė nuotaika netaptų kasdienybe. „Savaitė prieš – man atrodo tinkamiausias laikas. Suprantama, kad papuoštas miestas padeda lengviau išgyventi tą tamsųjį gamtos periodą, užsimirštame šventiniuose maloniuose rūpesčiuose, iliuminacijose ir štai – dienos jau ilgyn!“ – svarsto V. Bičkutė. Žimoma aktorė sakė dovanas artimiesiems renkanti itin atsakingai. Pati nemėgstanti apsikrauti daiktais, tad stengiasi ir kitiems nedovanoti nieko, kas jiems būtų „balastas“. „Mes dažnai šeimoje pasitariame, pasakome vienas kitam, ko galbūt šiuo metu rlabiausiai eikėtų arba apie ką slapčia svajojame, bet tikrai neskubame išlaidauti. Tačiau prie šių praktiškų dovanų stengiuosi pridėti ir kokią nors netikėtą, estetišką dovanėlę. Mėgstu kokybę, estetiką, šeimos nariai žino, kad mano silpnybė – kvapai. Dovanoti moteriai tai, kuo ji galės save palepinti, pasimėgauti, pasirūpinti savo grožiu – pats geriausias pasirinkimas!“, – net neabejoja V. Bičkutė.

REKLAMA

Atlikėja Ingrida Martinkėnaitė mano, kad jau praėjo tie laikai, kai vienas kitam dovanojome kojinaites, pirštinaites, kepuraites, puodelius šiltai arbatai... „Be to, dovanodamas žmogui ką nors konkrečiai, gali suklysti, nepataikyti. Abstrakti dovana, su idėja, paremta vertybėmis: štai kur genialus sprendimas“, – įsitikinusi žinoma dainininkė, grupės „69 danguje“ narė. Ji iki šiolei prisimena kai per Kalėdas drauge su kitomis bičiulėmis iš vienos draugės gavo labdaringais tikslais kurtas dizainerės Julijos Janus apyrankes. Nupirkus jas, dalis lėšų atiteko vienai gydymo įstaigai. „Va, tokių dovanų su prasmingomis, kilniomis idėjomis ir pati ieškau, ir lieku labai laiminga jų gavusi“, – sako I. Martinkėnaitė, šventiniu laikotarpiu dalyvaujanti įvairiose labdaringose akcijose, nevengianti paremti daugiavaikių, sunkiomis sąlygomis besiverčiančių šeimų. Atlikėjai ypatingą jaudulį kelia pats pasiruošimas Kalėdoms. „Tą jausmą galiu sulyginti su pasiruošimu kelionei. Tas laukimas kartais net būna malonesnis už pačią šventė“, – šypsosi dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų stilistė Rūta Morozovienė sako, kad jų šeimoje puošti eglutę būdavo įprasta tik Kūčių vakarą. „Vaikai kartais bando įkalbėti šią nusistovėjusią tradiciją sulaužyti ir pradėti puošti eglutę bent likus savaitei iki švenčių“, – šypsosi R. Morozovienė. Žinoma moteris stengiasi nepasiduoti komercinei karštligei puošti namus kuo anksčiau, bemaž nuo lapkričio vidurio. Kalėdos plaukų meistrei pirmiausiai asocijuojasi su šeima, ramybės periodu.

„Rinkdama dovaną visų pirma pagalvoju apie konkretų žmogų, ko jam šiuo metu labiausiai reikėtų, kad ta dovana jam teiktų geras emocijas, o dar geriau asocijuotųsi su kokia nors istorija, vertybe“, – teigia R. Morozovienė, prisipažinusi, kad jai rinkti dovanas, o ypač jas pakuoti – nenusakomas malonumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau nei prieš dešimt metų mūsų namuose atsirado didžiulis stalas, prie kurio tilpdavo ne tik namiškiai, bet ir seneliai, draugai ir kiti sveciai. Nuo šios dienos aš garsiai pareiškiau, kad Kalėdas sutiksime tk mūsų namuose, – pasakoja aktorė ir režisierė Redita Dominaitytė. – Dėl to, mes turime didžiulį stalą, simbolinį namų altorių, ant kurio puikiai telpa dvylika patiekalų. Laimei, niekas nesiginčijo, nors iki tolei vykdavo diskusijos, pas kuriuos senelius teks vykti: klaipėdiškius ar kauniškius. Kol gyvuos ši šventė, nebus jokių pasiteisinimų: neturėjau laiko, turėjau daug darbo, negalėjau atvykti...

Tai šventa – kaip ir altorius“. Aktorė sako nepasiduodanti masinei psichozei, aplinkos spaudimui pradėti puošti namus kuo anksčiau. Jai priimtinesnės protėvių tradicijos puošti eglę tik Kūčių vakarą. „Kita vertus, visada tsakiau, kad švęsti ir juoktis daug reikšmingiau, nei kariauti ir pykti. Tačiau be galo svarbus ir išsivalymo, advento laikotarpis, juk po tamsos ateina šviesa, po kančios – laimė saldesnė“, – svarsto R. Dominaitytė. Aktorė sako esanti itin prakiška. „Negaliu pakęsti vartotojiškumo, kiek pajėgiu, tiek kovoju prieš tai, todėl man daug svarbiau kelionė ir laikas praleistas su šeima, nei dar vienas niekutis. Esu menininkė ir žaviuosi naujomis idejomis, nauja koncepcija, tad, tarkim, „L‘Occitane“ advento kalendorius, jo vizualas mane tiesiog užbūrė“, – sakė Redita, pirmenybę teikianti įspūdį keliančioms dovanoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų