REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
LaMelo Ballas ir Robertas Bobroczky (tv3.lt fotomontažas)

Skandalingasis tėtušis LaVaras Ballas antradienį oficialiai pranešė apie abiejų sūnų LiAngelo ir LaMelo sekančią karjeros stotelę.

19

Skandalingasis tėtušis LaVaras Ballas antradienį oficialiai pranešė apie abiejų sūnų LiAngelo ir LaMelo sekančią karjeros stotelę.

REKLAMA

Dar praėjusiame sezone šią trijulę galėjome pamatyti Lietuvoje, kai broliai atstovavo dabartinį Prienų „Scycop“ klubą.

Vėliau Liangelo ir LaMelo keliavo po Europą ir žaidė daugiau krepšinio cirką primenančiose draugiškose rungtynėse.

Viešnagė Senajame žemyne krepšininkų akcijų JAV rinkoje nepakėlė. Priešingai, daugelis JAV krepšinio analitikų teigia, kad žaisdami su neaiškaus pajėgumo komandos draugais ir priešininkais, garsieji broliai patys sau padarė meškos paslaugą.

Veikiausiai tą supratęs LaVaras Ballas nusprendė savo atžalas sugrąžinti į JAV ir viską pradėti iš naujo.

Antradienį 19-metis LiAngelo viešai paskelbė laukiantis pasiūlymų iš NBA plėtojimosi lygos komandų, tuo metu 17-metis LaMelo artėjančiame sezone atstovaus netoli Klivlando miesto esantį SPIRE institutą.

REKLAMA
REKLAMA

Čia jis turės progą ne tik lavinti krepšinio įgūdžius, tačiau ir įgyti vidurinį išsilavinimą. SPIRE institutas labiau orientuotas į fizinį mokinių paruošimą, o ne tik švietimą.

REKLAMA

Vadinasi, tai ideali vieta sportuoti ir dar papildomai įgyti mokslinių žinių.

Lamelo Ballas savo naujuose namuose neabejotinai bus didžiausia komandos žvaigždė.

Čia amerikietis sutiks ir 231 cm milžiną iš Rumunijos Robertą Bobroczky, apie kurį jau seniai garsiai kalba netgi NBA skautai.

Robertas Bobroczky – kas jis toks?

Jaunėlio Ballo ir rumuno duetas jau dabar atrodo labai intriguojančiai, tačiau tik ateitis parodys, ar Lamelo sutiks dalintis žvaigždžių valanda su aukščiausiu pasaulyje moksleivių lygose žaidžiančiu krepšininku.

Robertas Bobroczky nė iš tolo neprimena savo bendraamžių. Ir ne tik dėl to, kad jo ūgis siekia net 231 cm.

REKLAMA
REKLAMA

„Laužytų“ judesių jaunuolis primena nekoordinuotą monstrą, o naktį sutikę jį gatvėje veikiausiai nieko nelaukę „tepsite slides“ kur akys mato.

Ir nors aplinkinių patyčios R.Bobroczky lydi kiekvieną dieną, jis kantriai siekia savosios svajonės – praverti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) duris.

Suvaržyta judėjimo laisvė

Tačiau Rumunijos krepšinio viltis turi vieną akivaizdžią problemą – silpną raumenų sistemą ir akis badantį mažą svorį.

Tikriausiai net ir modelio karjeros siekiantys asmenys pritars, jog tokiam milžinui sverti vos 88 kg nėra sveika ir rekomenduotina.

Išvydę R.Bobroczky krepšinio aikštelėje daugelis lieka šokiruoti – labiausiai akis bado „laužyti“ jaunuolio bėgimo judesiai, prastoka koordinacija ir ištvermės stoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praleidęs vos kelias minutes aikštelėje jis pradeda žvalgytis į atsarginių suolelį ir prašyti keitimo.

Rumunas po krepšiu nesunkiai renka taškus, į krepšį įdeda iš viršaus beveik nepašokęs, tačiau nespėja su varžovais, nes ne bėga, o šlubčiodamas šlepsi iš paskos.

Ir tik išsprendęs šias problemas milžinas iš Rumunijos galėtų tikėtis patekti į NBA, kur jo išskėstomis rankomis laukia ne vienos komandos atstovai.

Profesionalų pagalba

Jie akylai stebi jaunuolio progresą ir laukia, kada rumunas pagaliau priaugs svorio ir bus pajėgus kovoti vyrų krepšinyje.

Siekdami pagerinti berniuko fiziologiją, jaunojo krepšininko tėvai prieš keturis metus išsiuntė atžalą į „Stella Azzura“ krepšinio akademiją Romoje.

REKLAMA

Čia jis išmoko ne tik daugelio krepšinio pagrindų, tačiau ir gyveno pagal gydytojų sudarytą programą, kuri aiškiai nubrėždavo, kada ir kiek jaunuolis privalo sportuoti, maitintis ir ilsėtis.

Baigęs šią akademiją R.Bobroczky persikėlė gyventi į Ohajo valstiją, kur lanko mūsų jau anksčiau minėtą SPIRE institutą.

Čia, prižiūrimas aukščiausio lygio specialistų, jaunasis krepšininkas kasdien sunkiai dirba ir tęsia savo kelionę NBA link.

Kasdienės problemos

Dėl savo neeilinio sudėjimo 18-metis rumunas yra neabejotinai daugiausia aplinkinių dėmesio sulaukianti persona visame institute.

Jis veikiausiai yra ne kartą pagalvojęs, jog norėtų būti bent 5-10 cm žemesnis ir viskas tik dėl to, jog šis pasaulis nėra sutvertas tokio ūgio milžinui.

REKLAMA

„Mano didžiausia problema, kad visur turiu lenktis. Viskas prasideda atidarant bet kurias duris“, - skundėsi jis.

Sunku patikėti, bet Robertas jau 12-os metų buvo tokio ūgio, kokio dabar yra Jonas Valančiūnas – 213 cm.

Šiemet interneto platybes užkariavo vaizdo klipas, kuriame aukštaūgis bando įlipti į eilinį automobilį sutvertą vidutinio ūgio žmonėms:

Dar daugiau problemų rumunas patiria ieškodamas sportbačių ir drabužių. Jam dažniausiai tenka juos užsisakinėti specialiose parduotuvėse arba kreiptis pagalbos į asmeninius siuvėjus.

Eilinėse drabužių ir batų parduotuvėse jam tiesiog nėra iš ko rinktis. Jaunuoliui taip pat prireikė nemažai laiko išmokti kovoti prieš kandžias aplinkinių replikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradžioje man labai nepatikdavo kitų žmonių dėmesys. Jaučiau, kad visų akys nukreiptos į mane. Ne kartą esu jautęs žmonių baimę, kai jie mane pamatydavo. Stengiausi į tai nekreipti dėmesio, tačiau dabar elgiuosi priešingai – pats prieinu prie žmonių ir su jais bendrauju.

Tiesiog supratau, jog pasaulyje nėra daug tokio ūgio žmonių kaip aš, todėl nieko keisto, kad aplinkiniams esu tarsi ateivis iš kitos planetos“, - pusiau juokais teigia sportininkas.

Paslaptis slypi genuose

Medicininiai tyrimai atskleidė, kad sveikatos sutrikimų R.Bobroczky neturi, o pagrindiniai tokio ūgio kaltininkai – genai.

Jaunojo rumuno tėvas taip pat buvo krepšininkas. Jo ūgis siekė 216 cm. Įdomu, kad R.Bobroczky tėtis žaidė nacionalinėje rinktinėje kartu su Gheorghe’u Muresanu – aukščiausiu žaidėju NBA istorijoje (234 cm).

REKLAMA

R.Bobroczky mama buvo profesionali rankininkė, kuri taip pat galėjo pasigirti aukštu ūgiu. O jo sesutė netgi gimė 2 cm aukštesnė už krepšininką.

18-metis rumunas vis dar turi daug laiko priaugti masės, tačiau sunku patikėti, jog net ir kasdien ryte vien pusryčių metu suvalgydamas 300 g makaronų, aštuonias riekes kepintos duonos, kiaušinių ir kumpio, jis vis tiek nesugeba priaugti svorio.

R.Bobroczky viskas skamba labai paprastai: nebus masės – nebus ir NBA.

Įdomu, kaip jo gyvenimas ir krepšininko karjera pasikeis dabar, kai jis „pagaliau“ nebus didžiausia instituto žvaigždė, o šį vaidmenį iš jo perims LaMelo Ballas.

Bent jau dėmesio iš JAV krepšinio analitikų jam tikrai netruks. Kad ir ką bekalbėtų amerikiečiai, jie pakankamai intensyviai seka LaMelo progresą, todėl tuo pačiu stebės ir R. Bobroczky žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų