REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Pyragai kiekvieno skoniui

Lapkričio 6-ąją minima jau tradicija tapusi pyragų diena. Jei planuojate gardžiu kepiniu pradžiuginti kolegas, artimuosius ar šeimos narius, tučtuojau išsirinkite gardžiausio pyrago receptą ir gaminkite.

44

Lapkričio 6-ąją minima jau tradicija tapusi pyragų diena. Jei planuojate gardžiu kepiniu pradžiuginti kolegas, artimuosius ar šeimos narius, tučtuojau išsirinkite gardžiausio pyrago receptą ir gaminkite.

REKLAMA

tv3.lt jums pateikia šūsnį TOP pyragų receptų kiekvieno skoniui. Patiks net išrankiausiems!

1. Bulgariškas obuolių pyragas

Bulgariškui obuolių pyragui reikės: 6-7 obuolių, 200 ml. cukraus, 200 ml. avižinių dribsnių, 200 ml. miltų, 120 gr. sviesto, cinamono.

Gaminimas:

Avižinius dribsinus galima pakeisti manų kruopomis. Man skaniau rupesnis pyragas, todėl rinkausi dribsnius.

Miltus, dribsnius, cukrų sumaišyti viename inde. Ištirpinti sviestą. Sutarkuoti luptus obuolius ir sumaišyti su cinamonu.

Kepimo indą ištepkite. Sausą mišinį padalinkite į tris dalis. Į kepimo indą berkite vieną dalį sauso mišinio, paskirstykite lygiai, apklokite obuoliais, vėl sauso mišinio, obuoliais ir viršutinis sluoksnis sauso mišinio, viską apipilkite tirpintu sviestu.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis: Skanus gyvenimas

2. Sluoksniuotas Ritos pyragas iš Prancūzijos

Reikės: 4 didelių obuolių, 2 didelių kriaušių

Tešlai: 2 kiaušinių, 90 ml pieno, 2 v.š. tirpinto sviesto, 70 g cukraus, 70 g miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto, trupučio druskos.

REKLAMA

Traškiam migdoliniam sluoksniui: 50 g migdolų miltų su luobelėmis, 50 g miltų, 50 g sviesto, 50 g cukraus, žiupsnelio druskos, pusės a.š. cinamono.

Gaminimas:

Tešlos gaminimas :

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi.

3. Supilkite pravėsusį tirpintą sviestą,pieną,vanilinį cukrų ir išmaišykite.

4. Kiaušinių ir sviesto mases sujunkite ir sijokite miltus.Išmaišykite.Turi gautis skysta tešla.Tokio skystumo kaip lietiniams ar crepes.

5. Įjunkite orkaitę 180 * C .

6. Nulupkite obuolius ir kriaušes, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kuo ploniau. Geriausiai tai padarysite su mandolina.

REKLAMA
REKLAMA

7. Pjaustant vaisius iš kart maišykite su tešla, kad nepajuoduotų. Obuolių ir kriaušių griežinėliai turi iš visų pusių apsivelti tešla.

8.Tešlą su vaisiais gerai išmaišykite ir supilkite į 20 cm skersmens kepimo formą.

Traškaus sluoksnio gaminimas:

1. Sumaišykite visus išvardintus ingredientus.

2. Sviestą sutarkuokite burokine tarka ir greitai viską išmaišykite rankomis.

3. Supilkite trupinius ant pyrago viršaus ir dėkite kepti apie 45 -50 min. Žiūrėkite kaip atrodo.

Iškeptą pyragą būtina palaikyti šaldytuve per naktį. Nepjaustykite jo ką tik iškepto, nes sugadinsite.

Šaltinis: Ritosreceptai

3. Tobulas varškės pyragas: skaniau net už legendinį „Draugystė“

Trupiniams: 2 v.š . kakavos miltelių, 3 v. š. grietinės, saujos smulkintų graikiškų riešutų, 250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko ), 250 g miltų, 200 g. sviesto, 1 a.š. vanilinio cukraus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varškės įdarui: 1 indelio kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus ), 400 g varškės, 2 kiaušiniai.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C. Formą išklojame kepimo popieriumi. Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kol pasidarys trupiniai.

Jeigu tešlą darysite rankomis, tai darykite labai greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jeigu taip ir atsitiko, ne bėda, dėkite tešlą į šaldytuvą, o vėliau sutarkuokite burokine tarka.

Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame. Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.

REKLAMA

Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min. Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.

Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min. Iškepusį gerai atvėsiname. 

Šaltinis: Ritos receptai

4. 60 metų puoselėjamo trupininio pyrago receptas – plis iš kartos į kartą

Reikės: 500 g miltų, 250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra ), 3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus ), 150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau ), 7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių ), vanilinio cukraus arba citrinos žievelių, juodųjų serbentų uogienė.

Gaminimas:

Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį ir šaltame kambaryje užminkoma tešla. Pridengus skepetėle, apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų. Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi, ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.

REKLAMA

Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant. Sutrupinus pusę tešlos, uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių. Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį. Plokštainis kepa 30-40 minučių, paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.

Ritos pastebėjimai: Krosnį šiais laikais mažai kas turi, tai šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tešlą ne trupinau, o tarkavau burokine tarka. Vanilinio cukraus nedėjau, nutarkavau citrinos žievelę. Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę. Kepimo forma buvo 32x24 cm.

Šaltinis: Ritos receptai

5. Šiam obuolių pyragui nėra lygių: taps jūsų mėgstamiausiu

26 cm. apvaliai formai reikės:

Pagrindui:

1 kiaušinis, 100 gr. cukraus, 50 gr. šalto sviesto, 200 gr. miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdarui:

600-700 gr. kubeliais pjaustytų obuolių, 100 gr. razinų Arimex, 20 gr. sviesto, 50 gr. rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo), 20 gr. krakmolo, 40 ml. vandens, 30 gr. migdolų plokštelių, 2 v.š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 gr. rudojo cukraus, 15 gr. sviesto, 2 v.š. medaus, 35 ml. pieno

Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

REKLAMA

Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!

Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com/

6. Slyvų pyragas, kurį rekomenduosite visiems

Jums reikės:

300 gramų slyvų, 125 gramų sviesto, 2 kiaušinių, 150 gramų cukraus, 190 gramų miltų, 2 valgomųjų šaukštų karšto vandens, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, migdolų esencijos, žiūpsnelio druskos.

Iš pradžių dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus. Ištirpintą sviestą pilkite į miltų mišinį, išmaišome. Tuomet atskirai išplakite kiaušinius bei supilkite į masę, įpilkite šilto vandens ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Slyvas nuplaukite, perpjaukite perpus bei išimkite kauliukus. Pyrago mišinį supilkite į skardą bei paviršių apdėkite slyvų puselėmis.

Tada kepkite maždaug 30-35 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu ar pyragas jau iškepęs. Mėgaukitės!

Pastebėjimas: Paprastai pagaminamas, bet tuo pačiu labai gardus pyragas. Biskvito saldumas bei slyvų rūgštelė labai dera tarpusavyje. Kitą kartą manau dėčiau dar daugiau slyvų.

7. Paskutinei akimirkai: gardusis aguonų pyragas

Reikės:

2 puodelių miltų, pusės šaukštelio druskos, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1/3 puodelio aguonų, 1,5 puodelio cukraus, pusės puodelio sviesto, 1 puodelio pieno, 1 šaukštelio vanilės, 4 didelių kiaušinių ir cukraus pudros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių,

2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Supilkite aguonas ir viską gerai išmaišykite,

3. Išplakite sviestą su puodeliu cukraus, supilkite pieną ir vanilę,

4. Kitame dubenyje iki baltų putų išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi. Supilkite gautą masę į sviestą su cukrumi,

5. Sumaišykite sviesto masę su miltų tešla,

6. Supilkite tešlą į pyrago formą ir kepkite 35 – 40 minutes.

8. Smaližių rojus: greitas ir ypač gardus rafaelo tortas

Tortui reikės: 5 kiaušiniai, 200 gr. cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 5 šaukštai aliejaus, 230 gr. miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.

REKLAMA

Kremui: 450 gr. grietinėlės, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr. minkšto sviesto, 50 gr. kokoso drožlių, 1 citrinos žievelė nutarkuota.

Sulaistymui: 1 citrinos sultys, 2 šaukštai cukraus, 200 ml. vandens.

Apibarstymui: Kokoso drožlių.

Gaminimas:

Kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Po truputį supilkite aliejų ir vis plakite. Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Dalimis įmaišykite į kiaušinių masę.

Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 C. temp. apie 35 - 45 min. arba, kol kepinys iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite atvėsusį biskvitą į tris dalis.

Kremui grietinėlę plakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki kol masė sutirštės.

REKLAMA

Dėkite į šaldytuvą. Kai abi masės atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sumaišykite. Suberkite kokoso drožles ir citrinos žievelę, išmaišykite.

Sulaistymui visus produktus sumaišykite. Į torto formą dėkite vieną biskvito dalį, sulaistykite sirupu ir užtepkite trečdali kremo. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremo, tada dėkite paskutinį sluoksnį.

Dalį kremo pasilikite šonams aptepti. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimkite iš šaldytuvo ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite kokoso drožlėmis.

Šaltinis: http://www.samciouzrasai.blogspot.se

9. Blynų tortas: paprasta idėja, kuri nustebins išrankiausius

BLYNAMS REIKĖS: – 2 kiaušinių – 25 g cukraus – 50 ml aliejaus – 100 ml pieno – 280 g miltų – 320 ml vandens – 60 ml burokėlių sulčių – žiupsnelio druskos

REKLAMA
REKLAMA

KREMUI: – 350 g kreminės varškės – 30 g cukraus – 160 g sūrio „Philadelpia“ – 30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

PERTEPIMUI: – 30 g spanguolių uogienės

TORTO APTEPIMUI: – 250 g maskarponės – 50 g riebos grietinės

GAMINIMAS: Kiaušinius įmušame į dubenį, suberiame cukrų, pilame aliejų, pieną, druską ir viską išplakame. Į plakinį suberiame miltus, išplakame. Lėtai pilame vandenį ir nuolat maišome, kol nelieka miltų gumulėlių. Supilame burokėlių sultis – jos suteiks blynams rausvą spalvą. Įkaitiname blynams skirtą keptuvę ir pilame po samtį blynų masės į keptuvę. Iškepame visus blynus, atvėsiname.

Kremui skirtus ingredientus sumaišome. Tepame ant blynų sloksniuojant: kremas, blynas, kremas, blynas, spanguolių uogienė, kol galiausiai uždedame paskutinį blyną. Torto aptepimui skirtus ingredientus sumaišome ir aptepame tortą iš visų pusių. Laikome vėsioje vietoje apie 1 valandą, kad viskas susigertų. Puošiame uogomis, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais, maltomis moliūgų sėklomis.

10. Šokolado ir pieno želės tortas: sužavės net išrankiausius

Jums reikės:

500 ml pieno, 120 g juodojo šokolado, 40 g želatinos ir cukraus pagal skonį.

Pagaminimas:

Želatiną brinkinau vos šiltame vandenyje (pusėje stiklinės apie 30 minučių). Pieną, pagardinusi cukrumi (kiekvienam pagal skonį), užvirinau.

REKLAMA

Išbrinkintą želatiną supyliau į puodą su 200 ml vandens. Kaitinau, kol visiškai ištirpo granulytės, ir ją supylusi į pieną, pakaitinau.

Pusę pieno supyliau į formą ir pastačiau stingti šaldytuve. Į likusį pieną sudėjau gabaliukais laužytą šokoladą ir dar pakaitinau, kol šokoladas visiškai ištirpo.

Jau į sustingusią pieno želę supyliau šokolado masę ir vėl pastačiau į šaldytuvą stingti (geriausia nakčiai). Tortas paruoštas.

Šaltinis: Gamink su Audrone 

11. Tortas iš 3 ingredientų: seilę varvins ne tik smaližiai!

Reikės:

80 gr. nesaldžių kukurūzų lazdelių, 100 gr. sviesto, 300 gr. saldainių " Karvutė "2 saujų džiovintų spanguolių (jei norite papildomo skonio, tačiau galima apsieiti ir be jų).

Puode ištirpinau sviestą ir sudėjau saldainius, kaitinau iki vientisos masės. Didesniame dubenyje supyliau kukurūzus, džiovintas spanguoles ir ant viršaus pyliau ištirpintą sviesto ir saldainių masę .

Viską greitai išmaišiau ir paruoštą masę, sudėjau į tortinę (21 cm). Beliko tortuką papuošti. Aš puošiau tirpintu šokoladu ir migdolais.

Tortuką per naktį laikiau šaldytuve, sutvirtėjo jis puikiai, pjaustėsi gerai. Jeigu trumpai, tai superinis tortukas smaližiams, o man ir vyrui jis priminė vaikystę.

Šaltinis: Gamink su Audrone

12. Varškės tortas su persikais: šeima prašė pakartoti!

Jums reikės:

200 gr.sausainių "Damų piršteliai", 180 gr.varškės ( g.b.ir kreminė varškė), 2 v.š.grietinės, 200 ml.grietinėlės, 2 - 3 v.š cukraus, skardinės konservuotų persikų, 5 - 6 braškių, 100 ml.paruoštos kavos ( g.b. sultys, pienas, arbata)

REKLAMA

Varškę su grietinę ir cukrumi sublenderinau iki vientisos masės (kad neliktų gumuliukų).

Grietinėlę suplakiau iki standžių putų.

Persikus ir braškes supjausčiau griežinėliais.

Pasiruošiau kavą.

Beliko tortą surinkti. Tortinė ( 21 cm.).

Tortinės dugną užtiesiau kepimo popieriumi.

Kiekvieno sausainio vieną puselę mirkiau kavoje, dėjau palei tortinės kraštus ir uždengiau jais dugną. ( sausainiai buvo kiek per aukšti, tai juos aš nupjoviau pagal tortinės aukštį).

Varškės masę sumaišiau su išplakta grietinėle, smulkintomis braškėmis ir sudėjau ant sausainių.

Ant varškės sudėjau likusius sausainius ( mirkytus kavoje) ir sudėjau persikus.

Štai ir viskas, tortas pagamintas, pastačiau į šaldytuvą kelioms valandoms ( geriausia tai nakčiai).

Šaltinis: Gamink su Audrone

13. Žaibiškai plinta keksiukų receptas: pagaminsite per 2 minutes

Jums reikės: 2 šaukštų kakavos, 2 šaukštų cukraus, 2 šaukštų miltų, 1 kiaušinio, pusės šaukštelio kepimo miltelių.

Sumaišykite viską puodelyje ir šaukite į mikrobangų krosnelę, kurioje reikės keksiuką kepti vos 2 minutes.

14. Tobulo skonio snikeriniai keksiukai

Keksiukams reikės: 2 kiaušinių, , 200 g cukraus ( mėgstantiems su mažiau cukraus 100 g), 200 g. ''Rududu'', 200 g. grietinės, 200-220 g. miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio), 2 a.š. kepimo miltelių (vietoje sodos).

REKLAMA

Keksiukų viršui: 150 g juodojo kokybiško šokolado, 150 ml pieno ir skrudintų žemės riešutų, Snikers batonėlio.

Gaminimas:

1. Išplakame kiaušinius su cukrumi.Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus.

2. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų.

3. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli, reikės daugiau miltų iki 220 g.

4. Tešlą supilame į keksiukų formeles ir dedame į 180* C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.

5. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome. Tepame ant iškepusių keksiukų, papuošiame lazdyno riešutais ir batonėlio gabalėliais.

Šaltinis: Ritos receptai

15. Pikantiški keksiukai: ant stalo garuos po 30 minučių

12 keksiukų reikės:

3 kiaušinių, 200 ml kefyro, 1 v. š. grietinės, 150 gramų miltų, 6 krabų lazdelių, 2 saujų šaldytų žirnelių, 1-2 v. š. sezamo sėklų, druskos.

Kiaušinius suplakiau su kefyru ir grietine. Subėriau miltus, kepimo miltelius. Gautą masę pagardinau druska ir išmaišiau. Į masę sudėjau smulkintas krabų lazdeles ir žirnelius.

Keksiukų kepimo formeles sutepiau aliejumi ir dėjau po 2 valgomuosius šaukštus paruoštos masės.

Ant viršaus pabarsčiau sezamo sėklomis ir pašoviau kepti į orkaitę. Keliau 180 laipsnių temperatūroje, 30 minučių.

REKLAMA

16. Moliūgų keksiukai: šiuo receptu norėsis dalintis

Jums reikės:

200 gr smulkiai tarkuoto moliūgo 2 kiaušinių 150 gr cukraus 320 gr miltų 0,5 a.š. sodos 0,5 a. š obuoliu acto

Sutarkuotus moliūgus palaikyti 10 min. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir dėti sijotus miltus. Į masę įdėti moliūgus ir acte nugesintą sodą.

Viską išmaišyti (tešla turi gautis grietinės tirštumo). Dedame į keksiukų formas įklotas keksiuku popierėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

17. Šokoladinis desertas su staigmena viduje: neprireiks net orkaitės!

Jums reikės: Pusės puodelio sviesto, 1 indelio riešutų sviesto, 2 puodelių cukraus pudros, 2 plytelių šokolado, m&m saldainių.

Gaminimas:

1. Sumaišykite sviestą, riešutų sviestą, cukraus pudrą, šokoladą ir saldainius. Jei tešla gaunasi per skysta - įdėkite daugiau cukraus pudros.

2. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.

3. Ištirpdykite šokoladą mikrobangų krosnelėje.

4. Į šokoladą merkite po vieną rutuliuką ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės. Kai visi rutuliukai bus aplieti šokoladu - įdėkite juos į šaldytuvą.

18. Greiti šokoladinio kremo triufeliai

Jums reikės: 100 g juodojo šokolado 100 g šokoladinio kremo 50 g pieno arba grietinėlės

Papuošimui – šiek tiek kakavos arba smulkintų sausainių

Gaminimas:

Puode trumpai pašildykite pieną, o šokoladą ištirpinkite. Į dubenėlį su ištirpintu šokoladu supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dėkite šokoladinį kremą ir taip pat gerai išmaišykite. Dubenėlį pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą – turite ją atšaldyti tol, kol masė visiškai sustings.

REKLAMA

Vėliau ją išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti kiek didesnius už lazdyno riešutą triufelius. Kiekvieną apvoliokite kakavoje arba smulkintų sausainių trupiniuose. Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvai valandai atvėsti.

19. Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Jums reikės: 300 ml riebios grietinėlės 150 ml pieno 50 g cukraus 15 g vanilinio cukraus 8 g želatinos 5 g šviežio baziliko lapelių 250 g spanguolių

Gaminimas:

Užpilkite želatiną 50 ml šalto virinto vandens ir palaukite pusvalandį kol išbrinks. Vėliau puode apie 10 minučių pakaitinkite grietinėlę kartu su pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Supilkite viską į išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite iki tol, kol ji visiškai ištirps.

Gautą masę supilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą. Tuomet paruoškite padažą iš spanguolių ir bazilikų. Jas kartu su saujele cukraus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir įpilkite į kiekvieną lėkštelę. Paruošus panakotos desertus papildomai galite papuošti mėtos lapeliu. Skanaus!

20. Desertas iš trešnių: rūgštelė sugundys visus

Trešnių desertui reikės: 2 × 180 gr. varškės (9%), 300 ml. jogurto be priedų, 4 v.š. cukraus (kiekvienam pagal skonį), 20 gr. želatinos + 10 v.š. vandens (brinkinimui), trešnių (be kauliukų).

REKLAMA

Gaminimas:

Želatiną brinkinau vandenyje 15 min. Išbrinkintą želatiną pakaitinau kol granulytės visiškai ištirpo. Atvėsinau. Varškę, jogurtą ir cukrų sublenderinau iki vientisos masės.

Į varškės kremą supyliau atvėsintą želatiną, išmaišiau ir sudėjau trešnes ( aš jas pjausčiau pusiau ).

Į formą patiesiau maistinę plėvelę, supyliau paruoštą masę ir padėjau stingti į šaldytuvą. Desertą ragavome jau poros valandų.

Šaltinis: „Gamink su Audrone"

Visi geros valios žmonės raginami lapkričio 6 dieną iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar bendramoksliams, o surinktas lėšas paaukoti itin sunkiomis ligomis sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija 2018“.

Pernai prie „Pyragų dienos“ iniciatyvos prisijungė daugiau nei pusė tūkstančio įmonių, mokymo įstaigų, bendruomenių, akcijos organizatoriai sulaukė šimtų nuotraukų su šventės akimirkomis, o geros valios žmonės vos per kelias dienas „Išsipildymo akcijai“ paaukojo beveik 30 000 eurų.

„Pyragų diena“ yra didžiausio šalyje televizijos paramos projekto „Išsipildymo akcija“ dalis. Jau šešiolika metų gyvuojanti iniciatyva ir šiemet kviečia ištiesti pagalbos ranką tiems, kam jos labiausiai reikia – itin sunkiomis ar retomis ligomis sergantiems vaikams, kuriems medikai jau nesuteikia daug vilčių pasveikti ar net išgyventi, ir kuriems tik akcijos metu surinktų lėšų dėka pavyksta gauti reikalingą gydymą, vaistus ar specialią medicininę įrangą.

Per penkiolika „Išsipildymo akcijos“ gyvavimo metų buvo padėta net 160-iai itin sunkių ligoniukų, kai kurie, jų tiesiogine to žodžio prasme, buvo prikelti gyvenimui. Akcijos organizatoriai TV3 televizija ir SEB bankas.

Daugiau apie „Išsipildymo akciją“ ir „Pyragų dieną“: www.issipildymoakcija.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų