REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip vyksta rekonstrukcijos darbai Dariaus ir Girėno stadione, apžiūrėjo ir Kauno valdžia. Po teismų maratono, kurie pristabdė rekonstrukciją, turkų kompanija visgi žada spėti į numatytus terminus.

Kaip vyksta rekonstrukcijos darbai Dariaus ir Girėno stadione, apžiūrėjo ir Kauno valdžia. Po teismų maratono, kurie pristabdė rekonstrukciją, turkų kompanija visgi žada spėti į numatytus terminus.

REKLAMA

Dariaus ir Girėno stadiono griovimo darbai jau artėja prie pabaigos. Štai iš dalies tribūnų telikęs statybinis laužas, turkai sako, kad dar savaitė ir visi griovimo darbai bus baigti. Tuomet prasidės polių kasimo procesas. Meras netiki, kad darbai strigs.

„Nebent prasidėtų karas ar dar kažkas“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Meras taip pasakė ne veltui – stadioną rekonstruojanti turkų kompanija „KAYI Construction“ buvo įsisukusi į teismų karuselę. Mat viešųjų pirkimų konkursą pralaimėjusios įmonės „Versina“ ir „Litcon“ pateikė skundus.

Spalio 16 d. Lietuvos apeliacinis teismas netgi pripažino, kad turkų įmonės pergalė konkurse buvo neteisėta, tačiau arenos statybų nesustabdė. Už neteisėtą stadiono laimėtoją savivaldybė atsipirko gana lengvai – 25 tūkst. eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybės komanda gal ir gerai viską tvarkėsi, bet visada atsiranda kažkas skundžia, ir mes gerus metus dėl išorinių veiksmų praradome. Ką darysi, metai yra metai“, – teigė Kauno meras.

REKLAMA

Nori didesnių apsukų

Tad dabar į darbus kibta iš peties. Procesą apžiūrėję Kauno savivaldybės atstovai sako, kad visos bėdos jau esą praeity, tik norisi tempo.

„Norisi didesnio tempo, norisi didesnių apsukų. Norisi pagreičio darbų, nes žiema ne už kalnų. Per teismines pretenzijas praradome visą vasarą. Pretenzijų didesnių tikrai neturiu“, – sakė Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Turkai garantuoja, esą viską spės net greičiau, nei planuota – žada rekonstruoti stadioną per 17 mėnesių – iki 2020 metų balandžio.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime daug patirties statybose, mes esame tarptautinė kompanija. Ir nors mums tai pirmas stadiono projektas, bet mes jį įveiksime su lietuviais kolegomis“, – teigė turkų kompanijos atstovas Doguscan Karakus.

Jau šiuo metu pluša apie penkiasdešimt žmonių, lietuviai – tik pusė jų. O ateityje specialistų skaičius trigubės, mat, pagal pažadus, nuveikti yra ką – aikštė esą bus su šildymo ir laistymo sistemomis, ir vien jos atsieis virš pusės milijono eurų. Meras tikina, kad į paveldosaugininkų reikalavimus atsižvelgta.

„Žiūrėjome, kad neuždengtume ąžuolyno. Kad atsirastų pramatymas, bet ir tuo pačiu atsirastų uždaros VIP tribūnos ir panašiai“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veją juosiantys lengvaatlečių takeliai saugomi paveldo, tad jie bus sutvarkyti ir taip pagerės lengvaatlečių treniruočių bei varžybų sąlygos. Stadionas turi atitikti ketvirtos kategorijos UEFA reikalavimus.

Naujojo stadiono atidarymas dar tolokai, tačiau per jį žadamos išskirtinės sporto varžybos. Kokios, nesakoma.

Bendra stadiono rekonstrukcijos kaina beveik 35 mln. eurų. Kitąmet kovą, kai realiai pradės kilti naujasis stadionas, planuojama pradėti ir šalia esančios senutėlės Kauno sporto halės rekonstrukciją, planuojama, kad jos darbai kainuos apie 8,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų