REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos civilinis kodeksą papildys nuostata, draudžianti filmuoti arba fotografuoti žmones be jų sutikimo, paskelbė šalies vyriausybė.

Baltarusijos civilinis kodeksą papildys nuostata, draudžianti filmuoti arba fotografuoti žmones be jų sutikimo, paskelbė šalies vyriausybė.

REKLAMA

Konstitucinis teismas įpareigojo vyriausybę parengti atitinkamas pataisas ir perduoti jas svarstyti parlamentui, sakoma teismo nutarime, paskelbtame valstybės teisinės informacijos portale.

Šios Civilinio kodekso pataisos turi būti priimtos „siekiant užtikrinti įstatymų viršenybės konstitucinį principą, kiekvieno (žmogaus) apsaugą civilinės teisės priemonėmis nuo neteisėto kišimosi į asmeninį gyvenimą, pašalinti teisinį neapibrėžtumą... dėl piliečio atvaizdo naudojimo ir apsaugos“, pridūrė teismas.

Konstitucinis teismas padarė išvadą, kad šiuo metu šalies įstatymuose yra teisinė spraga, susijusi su piliečių atvaizdų naudojimo kontrole.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarime nurodoma, kad šis klausimas buvo išnagrinėtas atsižvelgiant į anksčiau Baltarusijos advokatų kolegijos pateiktą siūlymą. Kolegijos pareiškime sakoma, kad asmenų atvaizdų platinimas žiniasklaidos priemonėmis ir internetu gali būti susijęs su jų teisių ir teisėtų interesų pažeidimu. Teisininkų nuomone, atvaizdų naudojimas be asmens sutikimo prilygsta brovimuisi į asmeninį gyvenimą ir pažeidžia teisę turėti asmeninių paslapčių.

REKLAMA

Tuo metu Vidaus reikalų ministerijos visuomeninė taryba paskelbė kreipimąsi, kuriame skundžiamasi atvejais, kai vykdomas „VRM organų ir padalinių darbuotojų savavališkas fotografavimas ir filmavimas“.

„Laikantis tendencingo požiūrio į atvaizdo platinimą, tai gali sukelti neigiamų padarinių – pavyzdžiui, padaryti nepataisomą žalą teisėsaugos sistemos įvaizdžiui, VRM organų ir padalinių darbuotojų teisėms ir teisėtiems interesams“, – sakoma kreipimesi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų