REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Rytas“ (3-2) iškovojo svarbią ir lengvą pergalę Juodkalnijoje. Baro mieste vilniečiai Europos taurės turnyro D grupės 5-ojo turo rungtynese užtikrintai įveikė „Mornar“ (1-4) ekipą.

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Rytas“ (3-2) iškovojo svarbią ir lengvą pergalę Juodkalnijoje. Baro mieste vilniečiai Europos taurės turnyro D grupės 5-ojo turo rungtynese užtikrintai įveikė „Mornar“ (1-4) ekipą.

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai šventė triuškinančią pergalę 23 taškų skirtumu. Galutinis dvikovos rezultatas 92:69 (26:23, 23:26, 22:8, 21:12).

Intrigą „Mornar” komanda išlaikė iki ilgosios pertraukos (49:49), tačiau vėliau visiškai subyrėjo. Trečiojo ketvirčio metu Juodkalniečiai pelnė vos 8 taškus, pralaimėjo kėlinį 14 taškų skirtumu ir tapo aišku, kad vilniečiai iškovos užtikrintą 3-ąją pergalę Europos taurėje.

Prieš lemiamą ketvirtį „Rytas” turėjo 14 taškų pranašumą (57:71), o prie to labiausiai prisidėjo Dominnique'as Suttonas, po ilgosios pertraukos demonstravęs įspūdingą formą.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinyje komandoms liko sutvarkyti „formalumus” ir išsiašikinti galutinę „Ryto” persvarą.

Po itin sėkmingo trečiojo kėlinio D. Adomaitis leido pailsėti komandos lyderiams D. Suttonui, Ch. Krameriui ir D. J. Seeley, o lemiamame ketvirtyje ant parketo pasirodė ir vos 17 metų sulaukęs M. Blaževičius.

REKLAMA

Verta paminėti ir tai, kad apytuštėje Baro miesto arenoje 6 Vilniaus ekipos sirgaliai buvo garsesni, nei visi vietiniai aistruoliai.

„Lietuva, Lietuva!”, – skambėjo ir tada, kai rezultatas buvo lygus, ir tada, kai „Rytas” skaičiavo 25 taškų pranašumą.

Mornar“: Bronsonas Koenigas 14, Strahinja Mocivičius 11, Nikola Rebičius ir Urošas Lukovfičius po 10.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas ir Martynas Echodas po 13, Eimantas Bendžius ir Dominique’as Suttonas po 12, D.J. Seeley 11, Deividas Sirvydis 10.

Po šios pergalės „Rytas” Europos taurės D grupėje yra iškovojęs 3 pergales ir patyręs 2 nesėkmes. Tai buvo paskutiniosios pirmojo rato rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA

Po 5 susitikimų D. Adomaičio auklėtiniai rikiuojasi 2-oje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau vėliau trečiadienį paaiškės, ar „Ryto” neaplenks Malagos „Unicaja”.

Tradicičkai įvykius aikštėje nuo rungtynių pradžios galėjote sekti kartu su TV3.lt:

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI PENKETAI:

„Mornar”: Nikola Rebič, Uros Lukovič, Dorde Drenovač, Bronson Koenig, Strahinja Micovič.

„Rytas”: Deivydas Sirvydis, Domminique'as Suttonas, Evaldas Kairys, Chrisas Krameris, D. J. Seeley.

4 kėlinys (69:92)

Tampa aišku, kad „Rytas” švęs užtikrintą pergalę. Ch. Krameris lieka ant suolo, jam leidžiama pailsėti (tiesa, žaidėjas galimai patyrė lengvą čiurnos traumą). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandas skiria net 25 taškai, ant suolo lieka ir D. Suttonas ir D. J. Seeley. Šeimininkai dar stengiasi nelūdinti savo gerbėjų ir garbingai užbaigti dvikovą, tačiau to padaryti neleidžia puikus M. Echodo ir E. Bendžiaus žaidimas.

Dvikova baigiasi triuškinančia D. Adomaičio auklėtinių pergalę net 23 taškų skirtumu.

3 kėlinys (57:71).

Ch. Krameris pelno du taškus su pražanga, tiesa, baudos metimo nerealizuoja. Šeimininkai smeigia dar vieną tritaškį, tačiau pranašumą sugrąžina E. Kairys (52:53).

D. Suttonas pelno du efektingus taškus, varžovai išgyvena ne pačią geriausią atkarpą ir klumpa puolime (55:57).

„Rytas, Rytas!”, – skanduoja 6 patys ištikimiausi Vilniaus komandos sirgaliai, o D. Adomaičio auklėtiniai tolsta (55:62). D. Suttonas dominuoja aikštėje ir komandas skiria jau 12 taškų (57:69).

REKLAMA

Vos 8 taškus varžovams per trečiąjį ketvirtį leidę pelnyti vilniečiai susikuria tvirtą pagrindą pergalės link ir prieš lemiamą kėlinį turi jau 14 taškų persvarą (57:71).

2 kėlinys (49:49)

M. Girdžiūnas pelno tritaškį, A. Butkevičius pasinaudoja varžovų klaida ir itin atvirose rungtynėse vilniečiai įgauna 6 taškų pranašumą (25:31).

Varžovai ir toliau šaudo iš toli, tiesa, kol kas jiems sekasi prasčiau, nei buvo galima tikėtis. „Rytas” savo ruožtu gauna daug laisvės puolime, tačiau ja pasinaudoti taip pat sekasi sunkiai (32:35).

D. Sirvydis tampa rezultatyviausiu „Ryto” žaidėju, D. J. Seeley pelno du taškus su pražanga ir vilneičiai bėga į priekį (34:40). Tiesa, A. Walleris pelno dar vieną savo tritaškį ir komandas skiria vos vienas taškas (39:40).

REKLAMA

Rezultatyvi pirmoji rungtynių dalis baigėsi, tačiau antrąjį ketvirtį vilniečiai sužaidė blankiai, ypač gynyboje, ir į ilgąją petrauką komandos keliavo rezultatui esant lygiam (49:49).

1 kėlinys (23:26)

Pustuštėjė Baro miesto arenoje dvikovą aktyviau pradėjo vilniečiai. Per pirmąsias dvi minutes varžovai nepelnė nei taško. Pirmą tritaškį pelnė D. Sirvydis, tačiau dvitaškiu atsakė šeimininkai (2:7).

Įpusėjus kėliniui tapo aišku, kad „Mornar” šiame susitikime remsis pagrindiniu savo ginklu - tritaškiais. Tiesa, D. Sirvydis pelno ir antrą tolimą metimą (11:14). „Vilniečiai, vilniečiai”, – skamba Juodkalnijoje ir „Rytas” įgauna 5 taškų pranašumą (15:20).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin rezultatyvus pirmasis ketvirtis, „Rytas” kol kas neturi problemų puolant (19:26). Tiesa, „Mornar” atsako keturiais taškais ir po pirmo kėlinio komandas skiria 3 taškai (23:26).

PRIEŠ RUNGTYNES:

Į Baro miestą vilniečiai išvyko be vos 18 dienų komandoje praleidusio Manny Harriso. Su juo klubo vadovybė atsisveikino antradienį.

„Mornar” komandai šis sezonas – išskirtinis.

Klubas pirmą kartą istorijoje dalyvauja Europos taurės pirmenybėse. Debiutas – itin nelengvas, nes iš keturių susitikimų pasiekta tik viena pergalė (su Turino „Fiat” 84:80), ir užimama penktoji vieta grupėje.

„Rytas” Europos taurės D grupėje žengia ketvirti. Pergalė šioje dvikovoje buvo būtina, nes pralaimėjimo atveju vilniečiai apsikeistų pozicijomis su Baro komanda ir turnyrinėje lentelėje nukristų į penktąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų