REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilerbano „Astroballe“ krepšinio arenoje po dviejų kėlinių vietos ASVEL klubas turėjo minimalią persvarą (39:38) prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą iš Rusijos, tačiau tada savo žodį tarė Mantas Kalnietis.

Vilerbano „Astroballe“ krepšinio arenoje po dviejų kėlinių vietos ASVEL klubas turėjo minimalią persvarą (39:38) prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą iš Rusijos, tačiau tada savo žodį tarė Mantas Kalnietis.

REKLAMA

Šią vasarą Prancūzijos komandą papildęs Lietuvos rinktinės atakų organizatorius trečiajame kėlinyje įjungė aukštesnę pavarą, kai pataikė tris tolimus metimus ir vienas surinko 15 taškų.

M. Kalniečio spurtas po ilgosios pertraukos leido ASVEL klubui nesunkiai iškovoti ketvirtą pergalę iš penkių galimų šio sezono Europos taurės varžybose – 89:68.

Dvikovoje prieš „Zenit“ lietuvis viso pelnė 22 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tai buvo rezultatyviausios M. Kalniečio rungtynės Europos taurės varžybų istorijoje.

Tarptautinėje arenoje atstovaudamas klubines komandas, atakų organizatorius tik kartą žaidė rezultatyviau.

Tada, 2010 metų gruodžio 23 dieną jis dar vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius ir Eurolygos rungtynėse prieš Maskvos srities „Khimki“ įmetė 24 taškus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalnietis vis dar gali vienas nulemti mačo baigtį. Akistatoje prieš „Zenit“ jis priminė monstrą iš Lietuvos, kuris vienas sudaužė visą Rusijos milijonierių klubą“,- po dvikovos konstatavo prancūzų portalas „sport.fr“.

REKLAMA

Didžiausia šių rungtynių žvaigžde turėjo tapti Sankt Peterburgo komandos legionierius Brandonas Jenningsas, tačiau Kalnietis savo tiesioginį varžovą sumalė į miltus.

Palyginti neseniai NBA arenose žibėjęs amerikietis šiame mače sukrapštė vos 3 taškus ir nė iš tolo neprilygo ASVEL lyderiui.

„Nuostabiai žaidęs Kalnietis pavogė pagrindinį vaidmenį iš Jenningso ir savo darbą atliko tobulai“,- Lietuvos krepšininką šlovino leidinys „Parlons basket“.

Idealią vietą sau atradęs lietuvis šiame sezone yra tiesiog nuostabus. Europos taurės varžybose jis vidutiniškai ant parketo praleidžia po 27 minutes, pelno 14 taškų, atlieka 7 rezultatyvius perdavimus ir renka 18,4 naudingumo balo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės kapitonas kol kas yra pataikęs daugiau nei pusę savo mestų tritaškių – 12/21 (57,1%).

Dar ne taip seniai pats krepšininkas juokavo, kad praradęs praėjusios komandos Milano „AX Armani“ atstovų pasitikėjimą, jis užsidarė salėje ir tobulino tritaškių metimų pataikymą.

Skaičiai kalba tiesą, kad šios treniruotės nenuėjo veltui, o krepšinio rungtynių skonio pasiilgęs įžaidėjas pagaliau ir vėl mėgaujasi žaidimu.

Milano „dizaineriams“ pernai neįtikęs lietuvis, šiemet dar kartą visiems bando įrodyti, kad yra vertas ir vėl žaisti Eurolygoje.

Vienas statistikos punktas geriausiai kalba apie Manto Kalniečio naudą ASVEL ekipos žaidimui puolime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Europos taurės varžybose įžaidėjas savo komandai vidutiniškai sugeneruoja po 33,4 taško.

Pagal šį rodiklį lietuvį antrajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre lenkia tik du krepšininkai.

Ir nors Europos taurės varžybose dar tik įpusėjo reguliaraus sezono kovos, Mantas Kalniečio vardas jau dabar puošia antraščių pavadinimus, ir šįkart apie jį kalbama tik iš gerosios pusės.

Kalnas vėl ant bangos, todėl Europa laikykis tvirtai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų