REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Žvakė (nuotr. 123rf.com)

Šių metų lapkričio 1-oji, kaip įprasta, yra nedarbo diena. Minime visų šventųjų dieną ir pagerbiame iškelevusius anapilin. Gyvenimas toks, kad kasmet netenkame ir labai svarbių žmonių, o kartais jų netektis būna itin netikėta ir šokiruojanti.

43

Šių metų lapkričio 1-oji, kaip įprasta, yra nedarbo diena. Minime visų šventųjų dieną ir pagerbiame iškelevusius anapilin. Gyvenimas toks, kad kasmet netenkame ir labai svarbių žmonių, o kartais jų netektis būna itin netikėta ir šokiruojanti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisiminkime ir dar kartą išreiškime pagarbą per šiuos metus sporto pasaulį palikusiems talentams bei žmonėms, savo gyvenimą paskyrusiems šios srities plėtrai.

REKLAMA

1. Prieš pat visų šventųjų dieną, spalio 27-ąją, Anglijos futbolo bendruomenę sukrėtė šiurpi tragedija. Lesteryje, šalia „King Power” stadiono, nukrito ir sudegė „Leicester city” savininko Vichai Srivaddhanaprabha sraitgtasparnis.

Jame buvo penki žmonės, o išsigelbėti nepavyko nei vienam. Taip užgeso 61-erių verslininko ir futbolui savo paskutinius gyvenimo skyrusio tailandiečio gyvybė.

V. Srivaddhanaprabha į kiekvienas savo klubo rungtynes atvykdavo ir išvykdavo privačiu sraigtasparniu, tačiau „Leicester City” ir „West Ham” dvikova tapo paskutinąja, kurią išvydo visų mylimas „mėlynųjų” vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tailandietis „Premier” lygoje rungtyniaujančią komandą įsigijo 2010-aisiais, o 2016-aisiais „Leicester City” futbolininkai sukūrė iki šiol nepamirštamą stebuklą ir pirmąkart klubo istorijoje triumfavo pajėgiausiame Anglijos čempionate.

Prie šio sensacija tapusio triumfo daug prisidėjo ir V. Srivaddhanaprabha, kuris, futbolininkų teigimu, jiems buvo tarsi tėvas. Jis nuolat domėdavosi savo žaidėjų sveikata, rūpinosi, kad jie jaustųsi gerai ir kad į stadioną susirinkę žiūrovai kaskart išvystų nepamirštamą reginį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo puikus žmogus, turėjęs milžinišką širdį. Jis buvo visos Lesterio komandos siela ir lyderis. Futbolo bendruomenė niekuomet nepamirš to, ką sukūrei. Ilsėkis ramybėje, Vichai”, – rašė futbolininkai Jamie Vardy ir Luke'as Shaw.

2. Tiesa, spalio mėnuo sporto pasauliui buvo kaip niekad liūdnas. Ukrainą ir Lietuvą spalio 5-ąją sukrėtė skaudi žinia – būdamas 44-erių netikėtai mirė buvęs Kauno „Žalgirio” krepšininkas, ukrainietis Grigorijus Chižniakas.

216 cm ūgio krepšininką ryte ištiko infarktas, po kurio buvęs krepšininkas nebeatsigavo. Jis buvo laikomas vienu geriausių 21-ojo amžiaus pradžios „centrų” visoje Europoje.

REKLAMA

„Žalgirio“ marškinėlius G. Chižiniakas vilkėjo 2000-2002 metais ir dvejus metus iš eilės pirmavo Eurolygoje pagal išrašytus blokus.

Eurolygoje jis fiksavo įspūdingą statistiką – per dvejus metus „Žalgiriui“ pelnydavo po 13,3 taško, atkovodavo 7,7 kamuolio, blokuodavo 3,2 metimo ir rinkdavo 20,3 naudingumo balų.

3. Kitą šio mėnesio netektį išgyveno Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojai. Spalio 14-ąją buvo pranešta, kad savo namuose mirė NBA rungtyniaujančio Portlando „Trail Blazers” savininkas Paulas Alennas.

REKLAMA

Nuo 2009-ųjų su piktybine kraujo liga – Ne Hodžkino limfoma – kovojęs milijardierius dar šį mėnesį buvo pranešęs apie sugrįžimą į aktyvią veiklą, tačiau vos po kelių savaičių netikėtai mirė.

Tiesa, P. Allenas už atlanto buvo žinomas ir gerbiamas ne dėl sportinių investicijų, o dėl savo pasiekimų profesinėje veikloje – jis, kartu su Billu Gatesu įkūrė „Microsoft“.

Verslininkas taip pat valdė Sietlo „Seahawks“ ir Sietlo „Sounders“ futbolo klubus.

4. Šių metų liepos mėnesį netekome dviejų gerai žinomų sportininkų. Tiesa, abu sportininkai susirėmė su itin tragišku likimu, todėl jų nelaimės netrukus apskriejo visą pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos 29-ąją šokiruojančios žinios pasiekė Norvegiją. Buvusios šalies slidinėjimo žvaigždės, olimpinės čempionės Vibeke Skofterud kūną po ilgų paieškų rado gelbetojai.

Vėliau tapo aišku, kad 38-erių moteris plaukiojo vandens motociklu ir sutemus rėžėsi į saloje esančias uolas. Smūgis buvo per stiprus ir išgelbėti sportininkės gyvybės nebepavyko.

Po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad Norvegijos olimpinė čempionė lemtingą dieną buvo apsvaigusi nuo alkoholio.

V.Skofterud ryškiausią pergalę pasiekė 2010 metų žiemos žaidynėse, vykusiose Vankuveryje. Ji slidinėjimo estafetėje 4x5 km iškovojo auksą.

REKLAMA

5. Taip pat vidurvasarį po šokiruojančios ginkluotos dramos anapilin iškeliavo žinomas krepšininkas Tyleris Honeycutt'as.

Maskvos srities „Khimki” rungtyniavęs amerikietis paskutines savo gyvenimo akimirkas leido namuose. Ten, po susišaudymo su policija, ir užgeso vos 27-erių sportininko gyvybė.

Vos pasigirdus naujienoms dėl T. Honeycutto netekties nebuvo aišku, kodėl susiklostė tokios, švelniai tariant, nekasdienės aplinkybės, tačiau vėliau paaiškėjo, kad lemtingą dieną krepšininkas buvo paveiktas lengvų narkotikų (juoko dujų).

REKLAMA

Jis, pasak amerikiečio mamos, jau kurį laiką elgėsi keistai ir buvo netvardomas, kol galiausiai būdamas namie paleido kelias kulkas į apžiūrai atvykusius pareigūnus.

Los Andželo policijos pareigūnai atsakė tuo pačiu, įvyko susišaudymas, tačiau net ir jo baigtis paliko daug neatsakytų klausimų.

Teigiama, kad pareigūnai į T. Honeycuttą nesitaikė ir jo nesužeidė, o vėliau atlikti tyrimai pateikė šokiruojančias išvadas. Paaiškėjo, kad krepšininkas po tokių veiksmų ginklą nukreipė pats į save.

6. Birželio mėnesį liūdnų naujienų sulaukė kaimyninės Lenkijos sporto bendruomenė. 29-ą mėnesio dieną buvo pranešta, kad eidama 73-iuosius metus mirė triskart olimpinė čempionė, sprinterė Irena Szewinska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viso ji olimpinėse žaidynėse buvo iškovojusi net 7 medalius (iš jų 3 aukso).

Lenkė taip pat tapo pirmąja moterimi pasaulyje, kuri 400 m nubėgo greičiau nei per 50 sekundžių. Karjeros metu ji dešimt kartų gerino pasaulio rekordus.

„Irena įkvėpė visą lengvosios atletikos moterų kartą. Ji buvo nacionalinė didvyrė“, – lenkę palydėjo Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) prezidentas Lordi Coe.

7. Gegužės 16-ąją po net 14 metų trukusios kovos su alzhaimeriu užgeso pirmą ir vienintelį kartą Anglijai pasaulio futbolo čempionų titulą iškovojusio futbolininko Ray'aus Wilsono gyvybė.

REKLAMA

1966-ųjų čempionatas iki šiol tapo vieninteliu, kai jame triumfavo Anglijos nacionalinė komanda. Prie šios istorinės pergalės svariai prisidėjo ir R. Wilsonas, žaidęs nuo pirmos iki paskutinės minutės visų pirmenybių metu.

Futbolininkas apibūdinamas kaip ramaus būdo vyras, tikėjęs savo darbu ir tikėjęs savo šalimi. Gynyboje rungtyniavęs britas atliko ir vieną svarbiausių viso čempionato perdavimų, kai pusfinalyje po atkaklios kovos buvo įveikta Portugalijos rinktinė.

Nuo futbolo R. Wilsonas nutolo tik 2000-aisiais, kai to nebeleido daryti amžius ir sveikata. 2004-aisiais jam buvo diagnozuotas alzhaimeris, kuris vėliau ir įveikė Anglijos pasididžiavimu tapusį sportininką.

REKLAMA

8. Ko gero, pati netikėčiausia netektis sporto pasaulį palietė šių metų kovo 4-ąją. Tuomet futbolininko Davide Astori mirtis sukrėtė ne tik Italijos futbolo bendruomenę ir pačią Italiją, bet ir visus bent minimaliai su sportu susijusius žmones.

Pajėgiausios Italijos futbolo lygos „Fiorentina” komanda rungtynių dieną rinkosi į rytinę treniruotę, tačiau D. Astori nesulaukė. Patikrinus viešbučio kambarį, buvo futbolininkas rastas negyvas. Manoma, kad D. Astori mirė miegodamas.

Gynėjo pozicijoje žaidęs D. Astori „Fiorentina“ marškinėlius vilkėjo nuo 2015 metų. Jis taip pat buvo ir šios komandos kapitonas. Anksčiau italas žaidė „Roma“, „Milan“, „Cagliari“ ir kituose klubuose. D. Astori vos kelios savaitės prieš mirtį tapo tėvu.

REKLAMA
REKLAMA

Dienos, kuomet netenkame mums svarbių žmonių, šokiruoja. Deja, likimo neapgausi ir netektis išgyvename kasdien, todėl labai svarbu bent kartą metuose išreikšti pagarbą tiems, kurie tos pagarbos nusipelnė labiausiai.

Per 2018-uosius netekome ir daugiau žymių sportininkų, per savo karjeras vaikams, kitiems sportininkams ir artimiesiems tapusių autoritetais. Tad prisiminkime juos ir dar kartą padėkokime už nuostabias, kartais istorines pergales ir visas pastangas, kurių dėka galėjome didžiuotis šių žmonių veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų