REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai antradienį atliko kratas ne kartą viešai nuskambėjusioje Mažeikių įmonėje „Grūstė“ ir Šiaulių visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai antradienį atliko kratas ne kartą viešai nuskambėjusioje Mažeikių įmonėje „Grūstė“ ir Šiaulių visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt duomenimis, FNTT šį kartą kratas ir dokumentų poėmius atliko ne tik Mažeikių verslininkų įmonėje, bet ir Šiaulių visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje.

tv3.lt žiniomis, pareigūnai įtaria, kad maisto inspektoriai žinojo, kad „Grūstės“ įmonė vargingai gyvenantiems žmonėms tiekė sugedusius konservus, tačiau žiūrėjo į tai pro pirštus ar dangstė Mažeikių verslininkus.

Dokumentų poėmiai Mažeikių įmonėje daromi jau ne pirmą kartą, tą patvirtino ir FNTT.

„Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad FNTT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti ir dokumentų klastojimo. Tiriamos aplinkybės susijusios su vieno iš tiekėjų pateiktais, kaip manoma, suklastotais dokumentais, siekiant neteisėtai gauti Europos Sąjungos paramos lėšas Europos socialinio fondo agentūros įgyvendiname projekte, skirtame suteikiant pagalbą labiausiai skurstantiems asmenims Lietuvoje“, – komentavo FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, išsamesnės informacijos negalime pateikti“, – apibendrino R. Andriuškaitė.

REKLAMA

Oficialūs įtarimai po šiandieninių kratų kol kas dar niekam nėra pareikšti.

Kratos vyko ne kartą

Tv3.lt primena, kad FNTT pareigūnai ne kartą lankėsi Mažeikiuose įsikūrusios ir aktyviai viešųjų pirkimų konkursuose dalyvaujančios bendrovėje „Grūstė“.

Liepą paaiškėjo, kad įmonė skurstantiems ir menkas pajamas gaunantiems asmenims kaip maisto paramą tiekė netinkamus vartoti skumbrės konservus. Šį paramos projektą vykdo VšĮ Europos socialinio fondo agentūra.

Tuo metu R. Andriuškaitė portalui tv3.lt patvirtino, kad FNTT pareigūnai, siekdami užtikrinti tinkamą Europos Sąjungos paramos lėšų panaudojimą, kreipėsi į vieną iš šio projekto tiekėjų dėl dokumentų pateikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat portalas tv3.lt pavasarį rašė apie Klaipėdoje įsikūrusioje „Grūstėje“ Valstybinės darbo inspekcijos užfiksuotus pažeidimus.

Anksčiau „Grūstė“ komentavo, kad tinkamai vykdo savo įsipareigojimus, o išplatintame pranešime spaudai rašyta, kad „Grūstė“ tinkamai vykdo sutarties su Europos socialinio fondo agentūra įsipareigojimus, o vargingai gyvenantiems asmenims skirti žuvies konservai atitinka kokybės reikalavimus. Tai patvirtino akredituotoje laboratorijoje atliktų tyrimų išvados.

„Grūstė“ teigė, kad po anoniminių skundų pradėtam FNTT patikrinimui nėra pagrindo, tačiau yra pasiruošusi bendradarbiauti su tarnyba.

„Laimėjus didesnius maitinimo paslaugų ir maisto produktų tiekimo viešųjų pirkimų konkursus, kuriuose anksčiau dominavo kelios įmonės, per pusę metų įvairių institucijų buvome patikrinti net 28 kartus. Po anoniminių skundų pradėtų patikrinimų metu nerasta jokių pažeidimų. Matyt, kad mūsų aktyvus dalyvavimas ir geresnių kainų bei kokybės siūlymas buvo netikėtumas rinką pasidalinusiems konkurentams. Esame laimėję konkursus ir tiekiame maisto produktus Lietuvos kariuomenei, teikia maitinimo paslaugas ugdymo, įkalinimo ir kitoms įstaigoms. Vien laimėti Kalėjimo departamento viešieji pirkimai leido valstybei sutaupyti 2,7 mln. eurų. Tikimės, jog valstybinės institucijos netaps neteisėtu susidorojimu su konkurentu įrankiu“, – tada teigė įmonės „Grūstė“ prekybos direktorius Aurelijus Virkutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų