REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš „Dzūkijos“ krepšinio klubo steigėjų Tomas Pačėsas nusprendė netylėti ir viešai išreiškė savo nuomonę apie miesto valdžios sprendimą neteikti žadėtos paramos reprezentacinei Alytaus krepšinio komandai.

Vienas iš „Dzūkijos“ krepšinio klubo steigėjų Tomas Pačėsas nusprendė netylėti ir viešai išreiškė savo nuomonę apie miesto valdžios sprendimą neteikti žadėtos paramos reprezentacinei Alytaus krepšinio komandai.

REKLAMA

Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas pirmadienio vakarą „Dzūkijos TV“ žinių laidoje pasidalijo savo nuomone apie susidariusią situaciją ir paneigė valdžios atstovų pareikštus kaltinimus dėl šantažo.

Primename, jog ketvirtadienį vykusiame eiliniame miesto tarybos posėdyje buvo suduotas skaudus smūgis Alytaus „Dzūkijos“ krepšinio klubui.

Alytaus administracijos direktorius Vytautas Jastremskas griežtai atsisako vykdyti dar balandžio mėnesį patvirtintiną miesto tarybos sprendimą skirti finansinę paramą „Dzūkijos“ krepšinio klubui.

Sprendimą nesuteikti finansinių lėšų klubui V. Jastremskas grindžia Europos sąjungos (ES) de minimis sąvoka.

ES teisės aktuose rašoma, kad vadovaujantis de minimis sąvoka vienam ūkio subjektui per 3 mokestinių metų laikotarpį parama paprastai turėtų siekti iki 200 000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai kasmet miesto administracijos paramos sulaukdavęs „Dzūkijos“ klubas per tris paskutinius metus šią ribą viršijo.

Tiesa, tame pačiame ES teisės reglamente nurodoma, kad de minimis yra daugiau rekomendacija, o ne griežtai įstatymų kontroliuojama būtinybė.

REKLAMA

Negana to, Tomas Pačėsas „Dzūkijos TV“ atskleidė, kad dar gerokai prieš metus miesto tarybos posėdžio metu buvo nuspręsta nevaržyti finansavimo, vadovaujantis de minimis sąvoka.

„Norėčiau visus supažindinti su esama situacija. Daug kas kalba apie finansavimo ribojimą, dar kitaip vadinamą de minimis. Norėčiau pabrėžti, kad tai nėra svarus argumentas neskirti lėšų, kadangi 2017 metų balandžio 27 dieną Alytaus miesto tarybos sprendimu T-179 visi finansiniai apribojimai buvo panaikinti.

Liko galioti tik vienas punktas, pagal kurį sporto klubų finansavimas iš miesto savivaldybės negali viršyti 60% bendro komandų biudžeto. Todėl visos šios kalbos apie finansavimo ribojimą man labiau primena priekabiavimą, ir parodo kai kurių tarybos narių nežinojimą, kokiais teisiniais nuostatais mes vadovaujamės“,- „Dzūkijos TV“ eteryje teigė T.Pačėsas.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po garsiai nuskambėjusio miesto valdžios sprendimo neskirti lėšų „Dzūkijos“ krepšinio klubui, V. Jastremskas taip pat tvirtino, kad nesiruošia skirti pinigų krepšiniui ne tik dėl de minimis rekomendacijų.

Anot administracijos direktoriaus, anksčiau jis yra sulaukęs Tomo Pačėso šantažo, kuris šiuo metu yra judėjimo „Už Alytų“ pirmininkas ir vienas iš miesto tarybos narių.

Buvusio krepšininko žmona Laima Pačėsienė oficialiai yra „Dzūkijos“ klubo direktorė, todėl V. Jastremskas ir daugelis kitų įžvelgia sąsajas tarp T. Pačėso ir Alytaus krepšinio klubo.

Vis tik, pats T. Pačėsas kaltinimus šantažu vadina laužtais iš piršto.

„Jeigu atvirai, man netgi yra žema apie jį (V. Jastremską – aut.past.) kalbėti. Suprantu, kad aš patinku ne visiems, nes kovoju už tiesą, tačiau dėl to neturėtų kentėti krepšinis ir visa Alytaus bendruomenė, kuriai „Dzūkijos“ komanda yra reikalinga. Aš pats labai rimtai svarstau galimybę paduoti šį žmogų į teismą dėl man pareikšto kaltinimo šantažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visada teigiau, kad sakyti tiesą yra lengviausia, nes tau nereikia meluoti. Ir aš šventai tikiu, kad vieną dieną visa tiesa galiausiai paaiškės ir šitie Alytaus valdžioje esantys milicininkai sulauks atpildo“,- teigė buvęs krepšininkas.

Jeigu V. Jastremskas artimiausiu metu taip ir nepakeis savo nuomonės dėl finansavimo „Dzūkijai“, šis krepšinio klubas jau netrukus gali susidurti su rimtomis finansinėmis problemomis.

Teigiama, kad Lietuvos krepšinio lygos čempionate rungtyniaujanti „Dzūkija“ iš miesto savivaldybės gali nesulaukti maždaug 200 eurų paramos, kas šiam klubui yra milžiniška suma.

Anot T. Pačėso, „Dzūkijos“ krepšinio klubo atstovams dėl savivaldybės atstovų pažadų nevykdymo būtina kreiptis į teismą, kito kelio tiesiog nėra.

REKLAMA

Interviu metu alytiškis taip pat viešai sukritikavo miesto mero Vytauto Grigaravičiaus veiklą ir davė patarimą gyventojams, už ką balsuoti artėjančiuose Alytaus savivaldybės rinkimuose.

Dabartinę miesto valdžią jis vadina buvusiais „milicininkais“. Kaip žinia, anksčiau V. Grigaravičius buvo Lietuvos policijos generalinis komisaras.

Visą Tomo Pačėso interviu „Dzūkijos TV“ eteryje galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų