REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
D. Didžiūnaitytės žūties tyrimas (nuotr. tv3.lt)

Beveik prieš metus, 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tragiškai žuvusios 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybių narpliojimas iki šiol primena klaidžiojimą po labirintą.

57

Beveik prieš metus, 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tragiškai žuvusios 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybių narpliojimas iki šiol primena klaidžiojimą po labirintą.

REKLAMA

Atliekamame ikiteisminiame tyrime kalbama ne tik apie savižudybę, bet ir apie galimą apsvaiginimą, modelio išžaginimą, privedimą prie savižudybės ar net nužudymą.

Aiškūs ir asmenys, su kuriais paskutines savo gyvenimo valandas leido D. Didžiūnaitytė. Tarp įtariamųjų iškart pradėjo šmėžuoti pramogų pasaulyje gerai žinomo Ričardo Piniko, o vėliau ir, kaip paaiškėjo po kurio laiko, kartu tą vakarą su Dovile buvusio mediko Aivaro Miltenio pavardės. Bet įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Toliau vyksta liudytojų apklausos bei surinktų įrodymų tyrimas. Nors atliekama daug veiksmų, tačiau artėja tragiškos žūties metinės, o atsakymų, kaip nėra, taip nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroro nenušalino

Prieš kiek daugiau nei savaitę D. Didžiūnaitytės artimuosius atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas kreipėsi su prašymu nušalinti tyrimui vadovaujantį Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorą Arūną Saunorių.

REKLAMA

„Manome, kad vis dėlto pats prokuroras tirdamas šį nusikaltimą yra „užsiciklinęs“ dėl tam tikrų įrodymų vertinimo. Jis nebesugeba įžiūrėti naujų dalykų, kurie yra daugiau nei akivaizdūs. Turime pagrindo manyti, kad prokuroras yra išsisėmęs. Mes abejojame, kad jis objektyviai atlieka savo darbus“, – tąkart prašymo nušalinti prokurorą nuo bylos argumentus dėstė G. Černiauskas.

Nepaisant advokato argumentų, prieš kelias dienas Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras atmetė tokį prašymą. A. Saunorius ir toliau vadovaus ikiteisminiam tyrimui. Šį sprendimą G. Černiauskas įvertino su lengva ironija:

REKLAMA
REKLAMA

„Manoma, kad tai yra darbštus prokuroras, kuris dirba valstybės ir visuomenės naudai. Nenušalinimo argumentai yra labai abstraktūs. Anot jų, jei prokuroras vertina aplinkybes kitaip, nėra pagrindo teigti, kad jis yra šališkas. Jei jis klysta, tai irgi nebūtinai yra šališkas.

Aiškiai parodėme, kad tiesiogiai nėra atliekamas darbas. Tačiau tokia byla paliekama prokurorui, kuris gal ir nori, bet nesugeba. Arba, kas būtų dar baisiau, sugeba, bet nedaro. Supraskite, Dovilės artimiesiems jokie nuosprendžiai nesugrąžins. Tačiau norime, kad visuomenė sugebėtų apsisaugoti nuo žmonių, kurie kelia grėsmę. Tai būtų žinutė jaunoms merginoms, kad būtų itin atsargios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbaus liudytojo apklausa

Tik ką prabėgusį pirmadienį buvo apklaustas D. Didžiūnaitytę gerai pažinojęs italas Massimo Parisi (Milane gyvenantis modelių agentūros savininkas). Anot G. Černiausko, ši apklausa buvo labai svarbi.

„Per ją atskleistos tam tikros detalės, kurios gali būti itin reikšmingos tolesnei bylos eigai. Šiuo atveju užduodami klausimai ir gaunami atsakymai buvo svarbūs atliekamam ikiteisminiam tyrimui. Mūsų pozicija po šios apklausos tik sustiprėjo.

Kadangi šiuo atveju atliekame kaltintojo vaidmenį, o prokuroras, priešingai savo pareigai, gynybos, tai kiekviena tokia apklausa yra nedidelė pergalė. Negaliu atskleisti detalių, bet tam tikri aspektai po šios apklausos daugiau ar mažiau pasitvirtino mūsų įtarimus“, – sakė G. Černiauskas.

REKLAMA

Paprašytas patikslinti apie kokius įtarimus jis kalba, advokatas teigė, kad turi galvoje išžaginimą, narkotinių medžiagų platinimą. Anot jo, net ir nužudymo versijai paaiškėjo reikšmingų aplinkybių.

„Įrodymų pareikšti įtarimus ir bylą perduoti teismui pakanka. Mano žiniomis, vienas iš galimų įtariamųjų šiuo metu aktyviai ieško pagalbos, kad kas galėtų paliudyti priešingai, apjuodinti Dovilės atminimą. Tai gal prokuroras dar bandys kažką apklausinėti.

Visuomenė, greičiausia, iš tos informacijos, kuri prieinama, jau yra padariusi vienareikšmiškas išvadas. O jei atskleisti visas dabar žinomas detales, tai dar mažiau kiltų žmonėms abejonių“, – tvirtino G. Černiauskas.

REKLAMA

Faktai apie tyrimą

Šiuo metu yra sukaupta 11 tomų arba apie 2200 įvairių dokumentų, kuriuose užfiksuoti reikšmingi tyrimui duomenys.

Tyrimo metu prokuratūra kreipėsi dėl 24 specialistų išvadų arba, kalbant paprastai – dėl 24 ekspertizių atlikimo. Dalis rezultatų jau yra gauti, dalis – dar tik laukiami.

Nuo jų priklauso ir tolimesni pareigūnų sprendimai šiame tyrime. Deja, bet yra tam tikrų rezultatų, kurių dėl ekspertizės ypatumų ir sudėtingumo, tenka laukti ne vieną mėnesį.

Su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes. Kaip jau minėta, įtarimai kol kas nepareikšti nė vienam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų