REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Huawei P10 Plus vs. Huawei Mate 20 Pro (nuotr. tv3.lt)

Neseniai pristatytas „Huawei“ Mate 20 Pro, kaip ir buvo tikėtasi, džiugina savo fotografavimo galimybėmis. „Lietuviškomis sąlygomis“ išbandėme šį naujausiųjų išmaniųjų telefonų technologijų pavyzdį ir sulyginome su kiek senesniu tų pačių gamintojų telefonu.

21

Neseniai pristatytas „Huawei“ Mate 20 Pro, kaip ir buvo tikėtasi, džiugina savo fotografavimo galimybėmis. „Lietuviškomis sąlygomis“ išbandėme šį naujausiųjų išmaniųjų telefonų technologijų pavyzdį ir sulyginome su kiek senesniu tų pačių gamintojų telefonu.

REKLAMA

Modeliai

Nuotraukose lyginami „Huawei Mate 20 Pro“ ir 2017-ųjų pavasarį pasirodęs „Huawei P10 Plus“, turintis to paties „Leica“ gamintojo kameras. Tiesa, šiame telefone jos dvi, o ir technologijos per metus jau pakito.

Statistiškai vartotojai savo telefonus keičia kas du metus. Iš esmės tai yra natūralus telefono ciklas, kuomet pradeda jaustis baterijos „nusėdimas“, o rinkoje atsiranda patogesnės technologijos. Tyrimais buvo nustatyta, kad 2016-aisiais statistinis europietis savo telefoną atnaujino kas 22 mėnesius.

Todėl ir modelis, su kuriuo lyginame šiandieninį flagmaną, iš esmės galėtų atspindėti tą situaciją, kurią dabartinis vartotojas, kuris jau pradeda galvoti apie telefono atnaujinimą, turi savo rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė informacija apie telefoną

„Huawei Mate 20 Pro“ turi sparčiausią procesorių naudojantis „Android“ įrenginys. Ryškus AMOLED ekranas ir itin greitai įkraunama telefono baterija. Tai, kad per pusvalandį galima užsitikrinti didžiąją dalį energijos telefonui likusiai dienos daliai nėra mitas.

REKLAMA

Pirštų antspaudų atpažinimas ekrane ir naujausia „Android“ OS, įvilkta į paties gamintojo EMUI apvalkalą.

Kamera

„Huawei Mate 20 Pro“ pagrindinė kamera yra trijų lęšių: 40 MP pagrindinis jutiklis su f1.8 diafragmos objektyvu, 20 MP ir f2.4 itin plataus kampo, ir 8 MP telephoto lęšiai.

P10 Plus turi du lęšius: 12 MP ir f/1.8 objektyvas, bei 20 MP B/W su f/1.8 diafragma. Pastarasis juodai baltų nuotraukų gerbėjams kelia nostalgiją, nes naujajame telefone tokio dalyko nėra – viską turėtų užtikrinti programinė įranga. Ekspertų teigimu, tokios pačios kokybės juodai baltų nuotraukų neišgauna net ir dirbtiniu intelektu aprūpinta programinė įranga.

REKLAMA
REKLAMA

Kaina

Šių dviejų telefonų kaip lygiaverčių lyginti neišeina dėl įvairių priežasčių. Vienų jų bus kaina, praėjusių metų prie tikrai neblogai fotografuojančių telefonų galima įsigyti ir už 400 eurų. Tuo metu ką tik pasirodęs „Huawei Mate 20 Pro“ kainuoja 999 eurus.

Palyginimas

Nuotraukos buvo darytos tuo pačiu metu, fotografuojant tokiomis pačiomis sąlygomis, be jokio dirbtinio apšvietimo, filtrų ar telefono kameros papildomų funkcijų naudojimo. Abiejų telefonų kamerų nustatymai buvo „gamykliniai“. Pavyzdžiui, jeigu nenurodyta kitaip, vakare abu telefonai fotografavo be „naktinio fotografavimo“ nustatymų.

Todėl reiktų pabrėžti, kad daugeliu atvejų iš abiejų telefonų galima „ištraukti“ daug gražesnius kadrus net ir tomis pačiomis sąlygomis. Tačiau paties palyginimo tikslas buvo nuotraukos be jokio išankstinio pasirengimo, taip kaip jį naudotų paprastas vartotojas, kuris tik atranda savo telefono kameros galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų