REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Pentagono vadovas Jamesas Mattisas šeštadienį pareiškė arabų lyderiams, kad Rusija negali pakeisti Jungtinių Valstijų vaidmens Artimuosiuose Rytuose po Maskvos karinės intervencijos Sirijoje.

 

„Rusijos buvimas šiame regione negali pakeisti ilgalaikio, tvaraus ir skaidraus JAV įsipareigojimo Viduriniams Rytams“, – J. Mattisas sakė per vieną susitikimą Bahreino sostinėje Manamoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį Stambule dalyvaus derybose su Prancūzijos, Vokietijos ir Turkijos lyderiais, per kurį bus mėginama ieškoti tvaraus politinio sprendinio jau ilgiau kaip septyneriems metams Sirijoje besitęsiančiam pilietiniam karui.

Rusija palaiko Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą, o Turkija remia sukilėlius, siekiančius šį lyderį nuversti.

J. Mattisas forumo „IISS Manama Dialogue“ dalyviams sakė, kad Maskvos „oportunizmas ir polinkis nekreipti dėmesio į Al Assado nusikalstamus veiksmus prieš savo paties žmones byloja apie jos nuoširdžių įsipareigojimų laikytis kertinių moralės principų stygių“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak JAV gynybos sekretoriaus, Irano palaikymas Sirijos režimui „kartu su Rusijos ne kartą skelbtais veto Jungtinių Tautų Saugumo tarpyboje yra pagrindinė priežastis, kodėl Al Assadas išlieka valdžioje“.

REKLAMA

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį kartu su V. Putinu, Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel aptars galimybes išspręsti konfliktą, nuo 2011 metų jau nusinešusį daugiau kaip 360 tūkst. žmonių gyvybių.

Šeštadienio viršūnių susitikimas bus pirmasis, per kurį Turkijos ir Rusijos vadovai susitiks su Europos Sąjungos įtakingiausiais nacionaliniais lyderiais.

Turkijos prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas  penktadienį sakė, kad per šias derybas visų pirma bus siekiama „nustatyti žingsnius, kuriuos reikia atlikti siekiant politinio sprendinio, ir nuspręsti, kaip bus einama į priekį.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų