REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Atėnų OAKA arenoje surengė pirmąją treniruotę prieš šįvakar vyksiančias Eurolygos rungtynes su šeimininkų „Panathinaikos“ klubu.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Atėnų OAKA arenoje surengė pirmąją treniruotę prieš šįvakar vyksiančias Eurolygos rungtynes su šeimininkų „Panathinaikos“ klubu.

REKLAMA

Prieš laukiančią akistatą su daugkartiniais Graikijos ir Eurolygos čempionais savo mintimis dalijosi žalgirietis gynėjas Leo Westermannas.

„Jie šiek tiek pakeitė komandos sudėtį, bet žaidimo stilius išliko toks pat, – kalbėjo L.Westermannas. – Tai atletiška komanda, turinti aukštą sudėtį. Jie turi daug derinių, puolimo schemų. Atėnų ekipa gynyboje dažnai keičiasi dengiamaisiais. OAKA arenoje „Panathinaikos“ gali bet kada užsikurti, todėl turėsime kontroliuoti rungtynes ir neleisti jiems užsikurti.“

Graikijos ekipoje pirmuoju smuiku griežia vienas geriausių žaidimo kūrėjų Europoje – Nickas Calathesas. Nors neabejotino „Panathinaikos“ lyderio rezultatyvumas yra gerokai kritęs lyginant su praėjusiu sezonu (nuo 14,5 taško iki 7 tšk. per rungtynes), krepšininkas yra nepralenkiamas Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus – jų atlieka po 10,3 per rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, galime sakyti, kad N.Calathesas yra pagrindinis kūrėjas, – apie varžovų lyderį mintimis dalijosi L.Westermannas. – „Panathinaikos“ žaidžia daug gerų žaidėjų – Keithas Langfordas, Lukas Lekavičius.

REKLAMA

Daugelis iš jų gali kurti žaidimą bei pelnyti taškus. Žinoma, kad N.Calathesas yra pagrindinis žmogus šioje komandoje. Viskas prasideda nuo jo. Nėra lengva jį dengti. Visuomet reikia būti priešais jį. Su tam tikrais gynybiniais niuansais, tikiuosi, kad mums pavyks jį uždengti.“

L.Westermannui puikai nuo pirmojo sezono Kaune laikų pažįstamas dabartinis „Panathinaikos“ gynėjų grandies žaidėjas – Lukas Lekavičius. Kartu rungtyniavę žaidėjai bus skirtingose barikadų pusėse, o „Žalgirio“ prancūzas tik gerais žodžiais atsiliepė apie Atėnų ekipoje rungtyniaujantį buvusį žalgirietį.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis puikus. Šiame sezone Luko vaidmuo pasidarė svarbesnis. Praėjusiame sezone jam buvo nelengva, nes tai buvo pirmasis L.Lekavičiaus sezonas už Lietuvos ribų. 

Teko taikytis prie tvarkos dideliame klube ir susidurti su dideliu spaudimu. Kaip bebūtų, jam sekasi gerai. Pastaruoju metu Lukas demonstravo gerą žaidimą. Man patiko, kaip jis atrodo „Panathinaikos“ komandoje“, – pasakojo „Žalgiris TV“ pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų