REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Pramogos vandens parašiutu  (nuotr. 123rf.com)

Lietuvių poros atostogos Turkijoje baigėsi tragiškai. Sklandydami vandens parašiutu, lietuviai patyrė rimtas traumas, kurių gydymo išlaidų suma – 9 tūkst. eurų. Nors pora buvo apsidraudusi kelionių draudimu, vis dėlto įmonė tai konstatavo kaip nedraudiminį įvykį.

30

Lietuvių poros atostogos Turkijoje baigėsi tragiškai. Sklandydami vandens parašiutu, lietuviai patyrė rimtas traumas, kurių gydymo išlaidų suma – 9 tūkst. eurų. Nors pora buvo apsidraudusi kelionių draudimu, vis dėlto įmonė tai konstatavo kaip nedraudiminį įvykį.

REKLAMA

Kaip pasakoja nukentėjusios merginos sesuo Greta Sinkevičienė, praeitą sekmadienį jie kartu gulėjo viename Antalijos paplūdimyje, kur įvairiausi prekeiviai siūlė vandens pramogas. Pora pasirinko pramogą vandens parašiutu, lynu pritvirtintu prie jachtos.

„Mano sesuo su draugu sutiko, nes taip norėjo paminėti savo dviejų metų draugystės sukaktį. Viskas buvo smagu, filmavome. Ir staiga žiūrime, kad kažkas nutiko. Ore pakeltą porą vėjas ėmė nešioti, juos nubloškė keliasdešimt metrų.

Sesė sulaikė pirmąjį smūgį, trenkėsi į reklamos stulpą. O tuomet atotrankos būdu trenkėsi į kitą stulpą...Tuo metu jos vaikinui skilo kulnas“, – prisimena nukentėjusiosios sesuo.

REKLAMA
REKLAMA

Skilusi kaukolė ir išplėšta oda

Įvykus nelaimei, poros iš karto bėgo gelbėti merginos tėvas ir pora buvo išvežta į ligoninę. Nuvykus į ligoninę, čia pasidarė bloga ir pačiam merginos tėvui.

REKLAMA

„Sukilo spaudimas ir jis iškrito. Visi trys pacientai buvo išvežti į kitą privačią ligoninę...“, – lemtingų akimirkų negali pamiršti pašnekovė.

Nukentėjusiai merginai buvo išplėšta oda rankoje, skilo kaukolė ir antakis iki pat kaulo. Ji kurį laiką gulėjo reanimacijoje, tačiau dabar jos gyvybei pavojus negresia. Vaikinui skilo kulnas, jis turėjo operaciją.

Tačiau čia vargai nesibaigė. G. Sinkevičienei paskambinus savo kelionių agentei, moteris informavo, kad ji šiuo metu atvykti negali.

„Tuomet savo jėgomis išvykau gelbėti šeimos narių. Vykstant į ligoninę, užregistravau draudiminį įvykį. Pasakiau, kad jaunuoliai buvo iškelti iš jachtos su lynu į viršų. Viskas buvo užregistruota, duoti leidimai gydyti“, – sako mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltininkai pabėgo

Po visų gydymų, kai jaunuoliai jau buvo išleisti, G. Sinkevičienė sulaukė skambučio iš draudimo. Atstovė patikino, kad, deja, įmonė jiems nieko negali kompensuoti, nes tai nėra draudiminis įvykis.

„Tačiau iki tol nebuvo jokių žinių, kad taip bus...“, – guodžiasi pašnekovė.

Ji patikina, kad šiuo metu šeima turi sumokėti 9 000 eurų gydymo išlaidoms padengti.

„Paprašius kelionių agentūros pagalbos, sulaukiau atsakymo, kad nelabai turi laiko mums padėti. Kaltinininkai pabėgo, o policija pasakė, kad čia juk nieko baisaus. Suprask, čia Turkija, brolių ir giminių kraštas, tad mes lietuviai niekam neįdomūs“, – sielojosi nukentėjusios merginos sesuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentuoja „Gjensidige“ Kelionių ir asmens žalų skyriaus vyresnysis ekspertas Vytautas Endrijaitis:

„Apgailestaujame dėl nelaimės, jaunai porai nutikusios atostogų metu. Deja, jų kelionių draudime nebuvo numatyta ekstremali, padidintos rizikos veikla, tokia, kaip nardymas, jėgos aitvarai, parasparniai ir panašiai.

Todėl šį kartą mes negalime atlyginti gydymo išlaidų. Vis dažniau susiduriame su situacija, kai keliautojai iš anksto neplanuoja aktyvaus laisvalaikio, tačiau atostogų metu užsisako ekstremalias pramogas.

Kadangi toks spontaniškas apsisprendimas dėl padidintos rizikos pramogų yra dažnėjantis, rekomenduojame ir visų keliautojų prašome ne tik suplanuoti atostogas, bet ir iš anksto apgalvoti, kokios draudimo apsaugos keliaujant gali prireikti.

„Gjensidige“ duomenimis, su padidinto aktyvumo laisvalaikiu susijusios išmokos sudaro beveik dešimtadalį visų keliautojams išmokėtų žalų“.

Rekvizitai, norintiems ir galintiems padėti nukentėjusiems: LT607300010104464484 Greta Sinkevičienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų