REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Gerda Žemaitė apie kauniečių dramą (nuotr. tv3.lt)

Laidos TV Pagalba žurnalistė Gerda Žemaitė buvo pirmoji žurnalistė, kuriai apie atimtus vaikus atsivėrė kauniečiai Eglė ir Gintaras Kručinskai. Pasirodo, kauniečiai, puolę į neviltį dėl atimtų vaikų, kreipėsi į laidą ir paprašė žiniasklaidos pagalbos.

24

Laidos TV Pagalba žurnalistė Gerda Žemaitė buvo pirmoji žurnalistė, kuriai apie atimtus vaikus atsivėrė kauniečiai Eglė ir Gintaras Kručinskai. Pasirodo, kauniečiai, puolę į neviltį dėl atimtų vaikų, kreipėsi į laidą ir paprašė žiniasklaidos pagalbos.

REKLAMA

G. Žemaitė pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais apie tai, kokia jai pasirodė Kručinskų šeima ir kodėl nuomonę apie juos pakeitė vos po pirmosios susitikimo akimirkos.

Žurnalistė šeimos gyvenimą iš arti stebėjo daugiau nei savaitę.

„Praėjusią savaitę, trečiadienį, spalio 17-ąją, pirmą kartą nuvažiavome filmuoti šią istoriją. Šeima kreipėsi į mus, prašydama padėti.

Mano kolegė pirmoji užmezgė kontaktą su šia šeima. Mano užduotis buvo nuvykti pas juos į namus ir parengti interviu“, – prisiminė garsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Gerda neslepia – prieš vykdama į šeimą tikrai tikėjo, kad interviu metu pasirodys vienokie ar kitokie faktai apie tai, kad pati šeima nėra „šventa“.

REKLAMA

„Nereikia slėpti. Aš tikrai galvojau, kad kur nors bus pakastas šuo. Mes bendraujame su daugybe šeimų ir gana dažnai nutinka taip, kad slepiamos detalės išryškėja vėliau, filmuojant ir rengiant laidas.

99 procentais buvau taip nusiteikusi ir važiavau galvodama, kad tikrai kažkas bus paslėpta. Svarsčiau, kad vaikų dėl tokių mažmožių neatiminėja“, – įsitikinusi Gerda.

Susitikimas viską pakeitė

Vis dėlto, pakako susitikti Gintarą, kad moters nuomonė kardinaliai pasikeistų. „Tėtis atėjo mūsų pasitikti. Mane iškart sužavėjo šis šviesus, „baltas“ žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Patikėkite, mes esame matę visokių žmonių. Reikia pastebėti, kad jau turime vidinį pojūtį, ar galime tikėti žmonėmis. Po pokalbio su jais aš kategoriškai atmečiau savo pirminę poziciją ir kilusias abejones“, – kalba moteris.

Ji prisiminė, kad pirmasis interviu, kurį Kručinskai davė, buvo kupinas nerimo ir išgąsčio.

Baiminosi viešumo

Šeima baiminosi dėl galimų viešumo pasekmių, net galvojo, kad paviešinus faktus, iškils grėsmė niekada nebeatgauti vaikų.

„Eglė ir Gintaras labai gražiai sutaria, jų namai tvarkingi, lovytės sutvarkytos. Nesąmonė tai, ką žmonės viešai kalba, neva šeima galėtų būti priklausoma nuo alkoholio ar kitų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie niekada nebuvo įtraukti į rizikos šeimų sąrašus, kaimynai apie juos atsiliepia tik gerai.

Kai vykstame į problemines šeimas, visada kaimynai turi savo nuomonę, kurią išsako. Ir jeigu būna blogai, jie visada tai pasako.

Šiuo atveju kaimynai sutartinai tvirtino, kad Kručinskai yra tvarkingi ir niekada nėra smurtavę ar galėję tai daryti su savo vaikais.

Jie visi su ašaromis akyse į kamerą kalbėjo apie atimtus vaikus, nes niekas iki paskutinės akimirkos negalėjo patikėti tokiu dalyku“, – filmavimo akimirkas prisimena G. Žemaitė.

Kritiškai vertina komentarus

TV Pagalbos žurnalistė atremia kalbas apie tai, kad vaikų mama prastai atrodo arba net galėtų vartoti alkoholį.

REKLAMA

„Moteriai sveikata susilpnėjo po gimdymo, o kai buvo areštinėje uždaryta dėl pliaukštelėjimo, jos sveikata sušlubavo dar labiau.

Ji ten praleido pusantros paros. Jai pakilo aukštas kraujo spaudimas. Ji net negavo vaistų. Beje, ji man pasakojo, kad labai norėjo valgyti, tačiau nedrįso šalia buvusio pareigūno paprašyti obuolio“, – jausmingas detales vardija moteris.

Šiandien vaikai laimingi

Su G. Kručinsku ketvirtadienį, vaikų atgavimo metu, bendravusi Gerda sako, kad vyras buvo kiek sutrikęs, baiminosi akistatos su pareigūnais:

„Šiandien Gintaras buvo nekalbus. Jis labai bijojo. Gintaras norėjo greičiau paimti vaikus ir išeiti iš ten. Jis bijojo tarnautojų ir pareigūnų. Greitai nuskubėjo pas vaikus su nerimu.“

REKLAMA

Pasiteiravus, kaip jaučiasi ir atrodo šiuo metu vaikai, su šeima buvusi G. Žemaitė sako vaikai jautėsi puikiai, bendravo su tėčiu, jie visi buvo apsikabinę.

„Kiek girdėjau, apie mamą vaikai neklausinėjo. Jie tiesiog atrodė laimingi“, – džiaugsmingai pasakojo kartu su šeima buvusi moteris.

Pasiteiravus, kaip jaučiasi ir atrodo šiuo metu vaikai, su šeima buvusi G. Žemaitė sako: „Kiek žinau, mergaitė labai serga.

Tėtis žadėjo kreiptis į medikus. Jie minėjo, kad vaikai labai sulysę, tačiau pati to detalizuoti negaliu, nes nemačiau vaikų iki šio skandalo.“

Tv3.lt primena, kad vaikai buvo paimti iš šeimos po praeivio pranešimą apie užfiksuotą smurtą prieš 2 metų berniuką, parke Kaune. 2 metukų berniuko ir 3 metukų mergaitės mama neneigė, kad berniukui trenkė kelis kartus per kombinezoną ir rankas, o į parką atvykus jos vyrui ir policijos pareigūnams, ji buvo išvežta į nuovadą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikų tėčiui, grįžusiam namo su vaikais, pareigūnai nurodė sūnų vežti į medicinos įstaigą patikrai, tačiau vyras tai atsisakė daryti, nes tuo metu berniukas miegojo. Tuomet buvo iškviesti vaiko teisių apsaugos specialistai. Kelionės metu tarp tėvo ir specialistų kilo konfliktas, vaikus nuspręsta paimti iš šeimos dėl galimo pavojaus jiems.

Trečiadienį nuspręsta vaikus grąžinti tėčiui, ketvirtadienį tai buvo padaryta.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų