REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį FIFA Tarybos posėdyje Ruandoje paaiškės sprendimas dėl 2020 metų pasaulio salės futbolo (futsal) čempionato organizatorių, o jas rengti pretenduojanti Lietuva nekantriai laukia žinių.

Jau šį penktadienį FIFA Tarybos posėdyje Ruandoje paaiškės sprendimas dėl 2020 metų pasaulio salės futbolo (futsal) čempionato organizatorių, o jas rengti pretenduojanti Lietuva nekantriai laukia žinių.

REKLAMA

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kandidatūrą organizuoti turnyrą pateikė 2016 metais. FIFA sprendimas turėjo paaiškėti dar praėjusiais metais, bet galutinis svarstymas buvo atidėtas iki 2018 metų spalio 26 d.

Dėl teisės organizuoti varžybas šiuo metu taip pat varžosi Japonija, Naujoji Zelandija ir Iranas, o Lietuva yra vienintelė Europos atstovė šiuose rinkimuose. LFF prezidentas Tomas Danilevičius teigia, kad Lietuva turi stiprų UEFA vadovų užnugarį pasiūlyme rengti čempionatą.

„UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas ne kartą išreiškė palaikymą mūsų siekiui organizuoti turnyrą. Toks palaikymas neatėjo iš niekur – susitikimuose su prezidentu detaliai supažindinome su mūsų tikslais, galimybėmis ir resursais rengti varžybas. Be to, UEFA vadovai jau įsitikino mūsų turima patirtimi“, – kalbėjo T. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius metus LFF vadovai ne kartą pasaulio čempionato organizavimo klausimus aptarė ir su FIFA prezidentu Gianni Infantino bei sprendimą priimsiančios FIFA tarybos nariais. „Šie metai buvo tikrai darbingi.

REKLAMA

Per įvairius renginius teko bendrauti su Gianni Infantino, kuris išklausė ir pozityviai įvertino mūsų argumentus. UEFA Tautų lygos ciklo metu konstruktyviai kalbėjomės ir su Juodkalnijos futbolo federacijos prezidentu Dejanu Savičevičiumi, kurio balsas FIFA Taryboje taip pat gali būti svarbus. Malonu, jog FIFA atstovai palankiai vertina mūsų perspektyvas“, – pasakojo T. Danilevičius.

LFF vadovo teigimu, svarbų vaidmenį organizatoriaus išrinkime gali suvaidinti gera Lietuvos organizacinė patirtis organizuojant aukšto rango turnyrus:

„Buvome puikiai įvertinti rengiant 2013 m. Europos U-19 vaikinų čempionato finalinį etapą ir 2018 m. WU-17 merginų čempionato finalinį etapą, taip pat turėjome didelio ažiotažo sulaukusias Europos futsal čempionato (UEFA Futsal Euro) preliminarios atrankos varžybas Vilniuje ir Europos moterų futsal čempionato atrankos varžybas Prienuose”.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš sulaukiant sprendimo iš Ruandos penktadienį, T. Danilevičius viliasi, jog FIFA atsižvelgs į svarius Lietuvos argumentus organizuoti turnyrą:

„Turime puikią organizacinę komandą ir nemenką patirtį, o atvykusios rinktinės galės pasidžiaugti čia turima salės futbolo infrastruktūra – yra net keli Lietuvos miestai, kurie būtų pasiruošę priimti tokio rango varžybas. Tai bus svarbūs veiksniai, nulemsiantys FIFA sprendimą“.

Sprendimas paaiškės jau spalio 26 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų