REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
71
sprendžiamas atimtų vaikų likimas (nuotr. TV3)

Kauno šeimos dramos atomazga: paaiškėjo mamos likimas

Kaunietė Eglė Kručinskienė galės grįžti į šeimą, iš kurios buvo paimti vaikai, pranešė prokurorė. Po ilgo laukimo visa šeima vėl galės būti kartu, tačiau jiems teks laikytis visų numatytų sąlygų.

71

Kaunietė Eglė Kručinskienė galės grįžti į šeimą, iš kurios buvo paimti vaikai, pranešė prokurorė. Po ilgo laukimo visa šeima vėl galės būti kartu, tačiau jiems teks laikytis visų numatytų sąlygų.

REKLAMA

Kauniečių šeimai po mėnesio laukimo ketvirtadienį pagaliau grąžinti mažamečiai vaikai. 

Privalės laikytis numatytų sąlygų

Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

„Vaiko motinai ikiteisminio tyrimo metu pareikšti įtarimai, taip pat paskirti įpareigojimai nebendrauti ir neieškoti ryšių su vaiku, tačiau gautas prašymas pakeisti kardomąją priemonę. (..) Priimtas sprendimas pakeisti kardomosios priemonės sąlygas, panaikintas draudimas bendrauti su vaiku“, – žurnalistams ketvirtadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Pasak jos, sprendimas priimtas atsižvelgus į gautą papildomą informaciją iš Vaikų teisių skyriaus.

Moteriai pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jai buvo apribota galimybė bendrauti su vienu iš vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vaikai grąžinti tėvui, kauniečiai teigia sutinkantys laikytis visų jiems numatytų sąlygų: lankyti pozityvios tėvystės kursus, patys konsultuotis su psichologais ir leisti psichologams bendrauti su vaikais. 

REKLAMA

Atėmė už smurtą

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad iš kauniečių šeimos mėnesį buvo atimti ir svetimiems globėjams perduoti du vos 3 metų dukra ir 2 metų sūnus. Mama pasakoja, kad mažylių neteko už tai, kad parke rugsėjo pabaigoje pliaukštelėjo nepaklusniam sūnui.

Visgi vaiko teisių specialistai aiškina, kad laikinai atimti vaikus buvo ir svaresnių priežasčių. Galiausiai aiškėja, kad mamai išvis gali tekti kraustytis iš namų, nes mažyliai greičiausiai bus atiduoti tėvui. Pasak Vaiko teisių apsaugos tarnybos, motina nelinkusi bendrauti su specialistais, o vyras sutiko lankyti tėvystės kursus.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau skelbta, kad mamai įvykdžius skirtą kardomąją priemonę, t. y. išsikrausčius gyventi iš namų, kur gyventų vaikai, jie gali būti grąžinti augti kartu su tėčiu.

Tiesa, tarnyba pripažįsta ir savo klaidų – kažkodėl iš pradžių patys paskleidė klaidingą informaciją, neva mama incidento metu buvo girta. Trečiadienį iš praeigų atleista Kauno Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinoji vadovė Daiva Porutienė, jis grąžinta į vyriausiosios specialistės pareigas.

Trečiadienio vakarą tarnyba priėmė sprendimą vaikus grąžinti tėvo, bet ne motinos globai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų