REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraštininkė Ingrida dalijasi savo močiutės, kurią vadina babyte, receptu. Ji sako, kad kepti švilpikai, pagaminti iš bulvių, yra pasakiško skonio ir verti jūsų dėmesio. 

Tinklaraštininkė Ingrida dalijasi savo močiutės, kurią vadina babyte, receptu. Ji sako, kad kepti švilpikai, pagaminti iš bulvių, yra pasakiško skonio ir verti jūsų dėmesio. 

REKLAMA

Jums reikės: 10 didelių virtų bulvių, 400 gramų varškės, 1 kiaušinio, žiūpsnelio druskos, 300 gramų miltų.

Padažui: 200 gramų šalto rūkymo šoninės, 1 svogūno, 500 ml grietinėlės, 1 saujelės smulkintų krapų. 

Bulves sumalame, sudedame į jas visus tešlos produktus ir minkome tešlą, kad ji nebeliptų prie rankų. Pamiltuojame rankas ir tešlą. Miltais pabarstykite stalą. Imkite gerą saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankomis pirmyn ir atgal, kad gautųsi plona virvelė. 

Šiek tiek virvelę suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais norimo dydžio. Į kepimo skardą, apibarstytą miltais, išdėliokite švi;ikus ir viršų patepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. 

Pagaminkite padažą: šoninę ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite pjaustytus krapus. Truputį pakaitinkite. Švilpikus sudėti į indą, atsparų karščiui ir užplikite padažu. Įdėkite į karštą išjungtą orkaitę dar 15-20 minučių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų