REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trejų metų berniukas per savo trečiąjį gimtadienį vos nemirė dėl alerginės reakcijos į dinozaurais papuoštą tortą – nepaisant to, kad jo mama kepėjų prašė nenaudoti kiaušinių.

Trejų metų berniukas per savo trečiąjį gimtadienį vos nemirė dėl alerginės reakcijos į dinozaurais papuoštą tortą – nepaisant to, kad jo mama kepėjų prašė nenaudoti kiaušinių.

REKLAMA

Ali Carstens savo sūnaus Deyselio trečiojo gimtadienio proga užsisakė specialų, dinozaurais papuoštą tortą. „Sophie Amelia Creative Cakes“ kepykloje ji buvo užtikrinta, kad torto gamybai kiaušiniai nebus naudojami.

Užpūtęs žvakutes, Deyselis pasijuto blogai ir ėmė be atvangos vemti. Pirmajai pagalbai suteikti jis buvo išvežtas į „Stoke Mandeville“ ligoninę.

A. Carstens kepyklą kaltina sukėlus pavojų jos sūnaus gyvybei. Trejų metų labai alergiško kiaušiniams berniuko gyvybei buvo sukeltas pavojus, kai kepykla jo gimtadienio tortui esą panaudojo ingredientą, prieš tai berniuko mamą užtikrinę, kad jo nenaudos.

Ali Carstens savo sūnaus Deyselio trečiojo gimtadienio proga „Sophie Amelia Creative Cakes“ kepykloje Aylesburyje, Bekingemšyre užsisakė specialų, dinozaurais papuoštą tortą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Deyselio gimtadienio šventė baigėsi labai liūdnai, kai jis, užpūtęs tris žvakutes, kartu su šeima ir draugais atsikando gabalėlį gimtadienio torto ir tuoj pat ėmė be atvangos stipriai vemti.

REKLAMA

Ant lūpų jam iškilo pūslės, veidas ištino ir pirmajai pagalbai suteikti jis buvo išvežtas į „Stoke Mandeville“ ligoninę, o gimtadienio svečiams vakarėlis paliko traumą.

A. Carstens kaltina kepyklą ir teigia, kad jai buvo pasakyta, jog kepykla gali laikytis pateiktų alergijos reikalavimų.

„Mes nedelsiant jį išvežėme į pirmosios pagalbos punktą – buvome siaubingai persigandę.

Paskambinome į kepyklą ir jie patvirtino, kad nepaisant pažado, kad kiaušiniai nebus naudojami, galiausiai torte buvo kiaušinių baltymų. Dėl to jis galėjo mirti.“

REKLAMA
REKLAMA

Įmonės atstovas paneigė, kad torto gamybai buvo naudojami kiaušinių baltymai ir sakė, kad torte galėjo būti tą pačią dieną kitų užsakymų gamybai naudotų kiaušinių baltymų miltelių pėdsakų.

Ali Carstens sako, kad žmogus iš kepyklos tą pačią dieną atvyko į „Stoke Mandeville“ ligoninę atsiprašyti.

Ji pasakoja: „Ne tik mes buvome labai išsigandę, bet taip pat ir kitiems šventėje dalyvavusiems vaikams įvykis paliko traumą.

Visi ten buvę buvo šokiruoti, kai Deyseliui pasidarė bloga ir jo veidas ėmė tinti.

Blogiausias alerginių reakcijų dalykas yra tas, kad niekada nežinai, kokio stiprumo bus ši reakcija ir kada ji baigsis.

Buvome persigandę, kad jam gali užsikimšti kvėpavimo takai ir prasidėti anafilaktinis šokas. Laimei, „Stoke Mandeville“ pirmosios pagalbos gydytojai mums labai padėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam buvo duota antihistamininių vaistų ir steroidų, kad reakcija būtų suvaldyta.“

Ali dabar bendrauja su vietos prekybos standartų komanda ir sako, kad jie ruošiasi pradėti tyrimą.

Ji sako: „Deyselis dabar bijo valgyti. Mums labai sunku įkalbėti jį suvalgyti ką nors vakarienei, nes jis nuolat bijo, kad prasidės dar viena alerginė reakcija.

Dėl to labai skauda širdį, bet taip pat blogai paveikė kitus šventėje dalyvavusius ir viską mačiusius vaikus – jiems tai turbūt paliko traumą.“

„Sophie Amelia Creative Cakes“ kepyklos pranešime teigiama: „Net neįsivaizduoju, kaip torte be kiaušinių galėjo atsirasti kiaušinių, bet, nelaimei, kai sužinojau apie alerginę reakciją, permąstydama situaciją supratau, kad tai galėjo būti tą pačią dieną kitiems užsakymams naudotų kiaušinių baltymų miltelių pėdsakai.

Klientė apie tai buvo įspėta nedelsiant ir jos buvo atsiprašyta, jei reakciją sukėlė tortas.

Mano puslapyje aiškiai rašoma, kad mano virtuvė naudojami įvairiausi alergenai ir kad dėl to jų pėdsakų gali būti visame maiste.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų