REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Maskvoje be proto siautėję „Krasnodar“ futbolo klubo saugas Pavelas Mamajevas ir Sankt Peterburo „Zenit“ komandas narys Aleksandras Kokorinas sulaukė teismo sprendimo dėl apeliacijos.

Praėjusią savaitę Maskvoje be proto siautėję „Krasnodar“ futbolo klubo saugas Pavelas Mamajevas ir Sankt Peterburo „Zenit“ komandas narys Aleksandras Kokorinas sulaukė teismo sprendimo dėl apeliacijos.

REKLAMA

Didelių problemų turinčių futbolininkų advokatai vylėsi, kad dviejų mėnesių įkalinimas sportininkams būtų pakeistas namų areštu.

Tačiau penktadienį Maskvoje vykusiame teismo posėdyje šis prašymas buvo atmestas ir futbolininkai toliau bus laikomi viename žiauriausių tardymo izoliatorių Rusijoje – Butyrkų kalėjime.

Galutinį teismo nuosprendį rusai išgirs gruodžio 8-ąją dieną. Abiem sportininkams gresia iki 7 metų nelaisvės kalėjime.

Primename, jog pirmą spalio mėnesio savaitgalį futbolininkų girtavimas užsitęsė iki pat pirmadienio ryto, o baigėsi muštynėmis ir didžiuliu skandalu žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių buvo paskelbta apie incidentą apie 9 val. ryto vienoje iš kavinių Maskvos centre. Pasak liudininkų, A. Kokorinas ir P. Mamajevas elgėsi visiškai neadekvačiai. Jie pradėjo priekabiauti prie Prekybos ministerijos valdininko, vienos iš institucijų direktoriaus Deniso Pako, tuo metu pusryčiavusio kavinėje.

REKLAMA

Vyras sulaukė dviejų smūgių į veidą, jam buvo sužeista ranka. Pažymima, kad sportininkai pabėgo iš įvykio vietos taip ir nesulaukę iškviestų policijos pareigūnų.

Maža to, pasak sporto žurnalisto Dmitrijaus Gubernijevo, į šį įvykį gali atkreipti dėmesį ne tik Rusijos teisėsauga ir sportininkų atstovaujami klubai, tačiau ir FIFA. Mat šis išpuolis gali būti įvertintas kaip rasistinis – rusų futbolininkai D. Pakui siūlė „važiuoti atgal į savo Kiniją“. D. Pakas yra daugelį metų Rusijoje gyvenantis korėjietis.

Tačiau tai nebuvo vienintelis futbolininkų išpuolis tą rytą. Apie 8 val. jie įsivėlė į konfliktą su šalia viešbučio „Pekin“ automobilį pasistačiusiu 33-ejų vienos iš Rusijos žurnalistės vairuotoju.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų kompanija triukšmavo, „chuliganiškai elgėsi važiuojamojoje kelio dalyje“ ir sulaukė vairuotojo pastabos.

Po to chuliganai ištempė jį iš automobilio ir pradėjo talžyti. Vairuotojui buvo sulaužyta nosis, sutrenkta galva. Mušeikos pabėgo ir iš šio įvykio vietos.

Tai anaiptol ne primas kartas, kai šių futbolininkų pavardės skamba ne iš pačios geriausios pusės.

2016-ųjų vasarą tie patys P. Mamajevas ir A. Kokorinas atsidūrė skandalo epicentre, kuomet buvo paviešinti vaizdai iš vakarėlio viename Monako naktinių klubų. Sportininkai ten rūkė kaljaną skambant Rusijos himnui, o oficiantai nešė jiems šimtus šampano butelių, papuoštų bengališkomis ugnelėmis.

Prieš tai Rusija gėdingai pasirodė Europos futbolo čempionate, todėl toks puotavimas sukėlė milžinišką pasipiktinimo bangą. Futbolininkai teisinosi, kad himną ir šampaną užsakė „vienas iš klubo svečių“ ir buvo priversti viešai atsiprašyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų