REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis savo "Facebook" paskyroje pareiškė, kad gali pakartoti kiekvieną žodį, kurį sakė vyriausybės pasitarime.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis savo "Facebook" paskyroje pareiškė, kad gali pakartoti kiekvieną žodį, kurį sakė vyriausybės pasitarime.

REKLAMA

"Visada būtina atidžiai įvertinti sprendimus, kuriais mokesčių mokėtojų pinigais remiamos privačios bendrovės. Žiniasklaidos - taip pat. Suprantu, kad žiniasklaidą turi ir misiją – informuoti, šviesti, aiškintis. Norėtųsi, kad tai visada vyktų objektyviai, nešališkai, paisant visuomenės intereso. Deja, tiek teisėsaugos institucijų, tiek parlamentiniai tyrimai (pvz., Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto) - rodo, kad dalis žiniasklaidos priemonių gali tapti įrankiais įtakos grupių rankose, kad mokesčių mokėtojų pinigai gali būti leidžiami neefektyviai ar tiesiog išsidalinami „savų ratelyje“, kad bet koks kalbėjimas apie didesnį skaidrumą šioje srityje sulaukia reakcijos – „jūs norite varžyti žiniasklaidos laisvę“, - rašoma premjero paskyroje. 

Anot jo, laisva žiniasklaida yra demokratinės valstybės pamatas. "Kartu, jei mes norime kalbėti apie žiniasklaidos laisvę nuo politikų kišimosi, verta pakalbėti ir apie dešimtis milijonų eurų, kuriuos kasmet iš valstybės institucijų gauna žiniasklaidos priemonės. Ar tų pinigų nebūtų verta panaudoti kitaip – pvz., remti skurdžiausiai gyvenančias šeimas, kurių tragedijos neretai ir atsiduria žiniasklaidos dėmesio centre?", - tvirtinama premjero "Facebook" paskyroje. 

REKLAMA
REKLAMA

Ten sakoma: "Niekada nebijojau atvirai reikšti savo nuomonės, net jei ji kažkam galėjo nepatikti. Žodžio laisvė yra pamatinė vertybė. Tikiuosi, kad mano minties ir žodžio laisvė taip pat yra ginama ir gerbiama. Niekada nepasidaviau spaudimui ir grasinimams, kai tekdavo priiminėti sprendimus. Būdamas premjeru tokių priėmiau ne vieną. Ir dabar Vyriausybė rengia sprendimus, kurie gali nepatikti labai įtakingoms grupėms, valdančioms didelius pinigus, kurie skiriami žiniasklaidai". 

REKLAMA

S. Skvernelio "Facebook" paskyros įraše taip pat sakoma, kad neviešų darbinių pasitarimų ir toliau bus. 

"Dėl Vyriausybės pasitarimo garso įrašo. Visų Vyriausybėje vykstančių neviešų darbinių pasitarimų dalyvių teisė kalbėti neviešai bus ir toliau gerbiama. Garso įrašus tvarko Vyriausybės kanceliarija, laikomasi įstatymų ir nusistovėjusios praktikos. Jei manoma, kad tai pažeidžia teisės aktus, yra teisinis kelias tokiems ginčams spręsti. Tai gali išaiškinti teismai, kurių galutiniai ir neskundžiami sprendimai bus gerbiami bei vykdomi", - rašoma "Facebook" įraše. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų