REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Po kelionės į Maljorką – svarbi žinia (tv3.lt fotomontažas)

Aštuoniolikmetė mama skundžiasi kelionių agentūra ir oro linijomis – ji nebuvo informuota apie rankų, pėdų ir burnos ligos proveržį Maljorkoje, ir jos 10 mėnesių amžiaus dukrytei ši infekcija sukėlė agoniją.

52

Aštuoniolikmetė mama skundžiasi kelionių agentūra ir oro linijomis – ji nebuvo informuota apie rankų, pėdų ir burnos ligos proveržį Maljorkoje, ir jos 10 mėnesių amžiaus dukrytei ši infekcija sukėlė agoniją.

REKLAMA

Gemma Whitelaw iš Airdrie Škotijoje savo dukrelę Aylą nusivežė į Maljorką. Tačiau grįžus iš kelionės dešimties mėnesių amžiaus vaikas užsikrėtė virusine infekcija ir susirgo.

G. Whitelaw sako, kad ji galbūt nebūtų važiavusi, jei būtų žinojusi apie gresiantį šio viruso pavojų. Ji - viena iš daugelio tėvų Jungtinėje Karalystėje, kurių vaikai saloje susirgo, rašoma dailymail.co.uk.

Mama piktinasi kelionių agentūra ir oro linijomis, kurios neįspėjo apie rankų, pėdų ir burnos ligos atvejus Maljorkoje, kur ligą pasigavo jos 10 mėnesių amžiaus dukrytė.

REKLAMA
REKLAMA

Gemma Whitelaw (18) iš Airdrie Škotijoje neseniai savo dukrelę Aylą nusivežė pirmųjų atostogų užsienyje, Ispanijos saloje, tačiau grįžus iš kelionės kūdikis susirgo.

REKLAMA

Aylai prasidėjo kūno bėrimas, kuriame susiformavo infekcija, o tuomet pakilo temperatūra ir buvo diagnozuota rankų, pėdų ir burnos liga.

Saloje infekcija sklido visą vasarą ir G. Whitelaw sako, kad prieš keliaudami, tėvai turi būti apie tai įspėti.

G. Whitelaw buvo apsistojusi viešbutyje „Deya“, esančio netoli „Club Mac“ viešbučio, kuriame vien rugsėjo mėnesį buvo užregistruoti mažiausiai 48 šios infekcijos atvejai.

G. Whitelaw griežtai peikia savo kelionių agentūrą ir oro linijas, kurios nepranešė apie ankstesnius šios virusinės infekcijos atvejus.

REKLAMA
REKLAMA

„Airdrie and Coatbridge Advertiser“ ji pasakojo: „Buvau labai supykusi, kai grįžusi namo perskaičiau naujienas apie beveik 50 rankų, pėdų ir burnos liga Maljorkoje užsikrėtusių žmonių.

Neįsivaizduoju, kodėl mano kelionių agentūra „On the Beach“ arba „Ryanair“ nesijautė privalantys informuoti manęs apie tai, kas dedasi, ypatingai todėl, kad keliavau su 10 mėnesių amžiaus kūdikiu.

Jei būčiau žinojusi apie situaciją, būčiau buvusi atsargesnė arba iš viso nebūčiau važiavusi.“

G. Whitelaw ir Ayla su trimis draugais Maljorkoje praleido savaitę, bet kol negrįžo namo, mama nepastebėjo, kad kūdikiui kažkas ne taip.

Aylai liga sukėlė „agoniją“ – jos mama sako, kad vaikas buvo nusėtas spuogais, pūslėmis ir gumbeliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Whitelaw pasakojo: „Pastebėjau nedidelę grupelę smulkių spuogelių ant Aylos pilvo, rankų ir kojų ir nuvežiau ją pas gydytoją.

Jis man pasakė, kad greičiausiai tai – vėjaraupiai, bet aš nebuvau tuo įsitikinusi, nes ant veido spuogelių nebuvo, tik keletas kaklo apačioje.Kitą dieną bėrimas ėmė sunkėti, todėl greitai nuvežiau ją į vaistinę ir nusipirkau kalamino losjono, kurio buvo išrašęs gydytojas.

Kai paaiškinau vaistininkui, kad spuogeliai randasi vienas šalia kitos, jis pasakė, kad tai galėtų būti rankų, pėdų ir burnos liga.

Po ilgos dienos verkimo ir agonijos mano mergaitei, šeimos narys parodė man straipsnį apie Maljorkoje siaučiantį rankų, pėdų ir burnos ligos proveržį.

REKLAMA

Pasižiūrėjau į sergančiųjų kojų, rankų ir kūnų nuotraukas – jie atrodė visai taip pat, kai Aylos.“

Rankų, kojų ir burnos liga sudaro žaizdas ant sergančiųjų rankų, pėdų ir burnos – šios žaizdos nėra pavojingos, bet gali sukelti skausmą.

Šia infekcija dažniausiai užsikrečia vaikai iki 10 metų, nėra siejama su gyvūnams būdinga pėdų ir burnos liga ir paprastai praeina pati.

Liga užsikrėtė labai daugelis viename Maljorkos viešbutyje apsistojusių šeimų.

„Tuomet sužinojau, kad „Club Mac“ viešbutis, kuriame prasidėjo ligos proveržis, yra įsikūręs mažiau nei valanda kelio automobiliu nuo mūsų viešbučio, „Deya“.“ – sako G. Whitelaw. - „Taip pat gali būti, kad su apsistojusiais „Club Mac“ skridome tuo pačiu lėktuvu namo.“

REKLAMA

Ayla šiuo metu sveiksta G. Whitelaw įspėja kitus tėvus, kad į Maljorką nevažiuotų.

Ji sakė: „Praėjusį savaitgalį turėjau aylą vežti į visą parą dirbantį Airdrie sviekatos centrą, nes kai kurie jos spuogai užsikrėtė.

Jai buvo išrašyta antibiotikų ir daviau jai paracetamolio, kad nekiltų temperatūra. Turime kremo, skirto tepimui išbertose vietose, ir, laimei, atrodo, kad ji jau taisosi.

Tačiau tai buvo labai neramus laikas, nes ji jautėsi tikrai nekaip. Tikrai nenorite žiūrėti, kaip jūsų vaikas taip serga.

Labai rekomenduoju kitiems tėvams vengti atostogų Maljorkoje, kol šis proveržis nesibaigs. Rizikuoti neverta, nes rankų, pėdų ir burnos liga yra labai bjauri liga, kuria vaikai gali užsikrėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai tikrai atbaidė mane nuo kelionės į Maljorką, ypatingai todėl, kad atvirai šnekant, nebepasitikėčiau kelionių agentūra ir oro linijomis, jei ateityje vėl pasitaikytų kokių nors ligų proveržių.“

Atstovo komentaras

Kelionių agentūros „On the Beach“ atstovas sakė: „Tai vienintelis rankų, pėdų ir burnos ligos atvejis „Deya“ viešbutyje, apie kurį mums buvo pranešta.

Po G. Whitelaw atostogų sužinojome, kad „Club Mac“ viešbutyje Alkudijoje užfiksuota nemažai šios infekcijos atvejų.

Dėl to susisiekėme su visais savo klientais, kurie buvo užsisakę atostogas šiame viešbutyje, ir pasiūlėme jiems apsistoti kitur.

Nuo to laiko „Club Mac“ ėmėsi keleto skirtingų priemonių, kad infekcijai viešbutyje būtų užkirstas kelias.“

REKLAMA

„Ryanair“ sako, kad tai – Maljorkos sveikatos apsaugos institucijų reikalas. Rankų, pėdų ir burnos liga vasarą Maljorkoje užsikrėtė daugelis kitų vaikų iš Anglijos ir Škotijos.

Devynių mėnesių dvynukai Mila Rose ir Kysonas Scottas susirgo sunkiausia rankų, pėdų ir burnos ligos forma, kokią gydytojams yra tekę matyti.

28-erių jų mama Kimberley McCabe tvirtina, kad jos dvynukams skausmingas bėrimas prasidėjo savaitę trukusių atostogų trijų žvaigždučių „Club Mac“ viešbutyje metu, Alkudijoje, praėjusį mėnesį.

Taip pat Danielle MacIntyre iš Glazgo savaitę trukusioms atostogoms tame pačiame viešbutyje išleido 3 000 £, o abi jos dukros užsikrėtė infekcija.

REKLAMA

Trimetei Nevai bėrimas prasidėjo Ispanijos kurorte praleidus penkias dienas – nepaisant to, kad vietinis gydytojas tvirtino, kad jai tiesiog reikia gerti daugiau vandens.

Jos penkių mėnesių amžiaus sesutei Millai bėrimas prasidėjo jau grįžus namo į Glazgą, tuomet abiems seserims gydytojas diagnozavo virusinę infekciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų