REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Voltaren konkurso „Kaip taisyklingai sėdėti biure“ nugalėtojai
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Jei dirbame sėdimą darbą, dienos pabaigoje jaučiamės blogai: skauda nugarą, sprandą, jaučiamės sustabarėję. Ilgainiui nemalonumai tik auga ir stiprėja, net iššaukdami lėtines ligas. Skamba nekaip, tiesa?

52

Jei dirbame sėdimą darbą, dienos pabaigoje jaučiamės blogai: skauda nugarą, sprandą, jaučiamės sustabarėję. Ilgainiui nemalonumai tik auga ir stiprėja, net iššaukdami lėtines ligas. Skamba nekaip, tiesa?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sporto treneris Elanas Gaidzys tvirtina, kad šiandien visų šių problemų priežastis – laimės trūkumas. Galvojate, kaip tai susiję? Pasirodo, viskas labai paprasta.

REKLAMA

„Laimingas žmogus – sveikas žmogus. Nuolat sėdint užsispaudžia diafragma, raumenyse kaupiasi streso hormonas, smegenys negauna pakankamai deguonies, išsikreipia stuburas ir taip užspaudžiami nervai“, – vardina treneris.

Anot jo, dėl šių sėdimo darbo pasekmių dažnai jaučiamės suirzę, apsnūdę, neproduktyvūs. Tuomet pradedame valgyti daug cukraus, gerti nemažai kavos, rūkyti ir po šių trumpų atsipalaidavimo būdų tik dar labiau didiname streso hormonų kiekį organizme.

REKLAMA
REKLAMA

Paprasti būdai sveikatai gerinti

Ko turime imtis, kad ištaisyti situaciją? Žinoma, judėti: bėgioti rytais parke, sportuoti sporto salėje, užsiimti joga ar bet kokia kita mėgstama fizine veikla. „Judant suaktyviname širdies veiklą, prisotiname organizmą deguonimi ir kūnas pradeda gaminti laimės hormoną“, – aiškina Elanas Gaidzys.

Vis dėlto, sutiksite, kad neretai gyvenant intensyviai nelieka laiko apsilankyti treniruoklių salėje ar sporto užsiėmimuose. Todėl E. Gaidzys pateikia kelis pratimus, kuriuos be vargo galite atlikti namuose prieš keliaujant į darbą arba per darbo pertraukėlę. Treneris tikina, jog nustebsite, kaip sparčiai ims gerėti savijauta kasdien pasitelkiant vos kelis pratimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pratimai:

1. Tempimo pratimas, kuris padės suaktyvinti visą kūną ir atpalaiduoti raumenis. Atsistojame tiesiai, kojas laikome pečių plotyje. Tuomet lenkiamės, rankomis paliečiame žemę, išlaikydami tiesią nugarą linkstame į priekį ir darome atsispaudimą.

2. Atsiklaupiame ir rankomis atsiremiame į žemę. Šalia rankų pristatome kairę koją ir alkūne stengiamės paliesti kulną. Palietus alkūne kulną tokią poziciją išlaikome tris sekundes ir ištiesiame tą pačią ranką į viršų siekdami lubas.

3. Gulime ant pilvo, kojos padėtos ant žemės, o rankos ištiestos į priekį. Mojame rankas per šonus už nugaros ir vėl mostu į priekį.

tv3.lt ir „Voltaren“ skelbė konkursą, kurio nugalėtojai – „Algoritmų sistemos“. Laimėtojų laukė efektyviai išnaudota darbo pertrauka, kurios metu sporto treneris vedė intensyvią ir kaip reikiant paplušėti privertusią treniruotę, skatindamas neužmiršti aktyvaus judėjimo, ypač dirbant sėdimą darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų