REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kada paslaugų teikėjai pateikia sąskaitas? Iki kada geriausia atsiskaityti už komunalines ir kitas paslaugas? Kaip nepasimesti ir nepamiršti jų sumokėti? Keletas patarimų, kurie leis kasmėnesines sąskaitas apmokėti be jokio vargo.

Kada paslaugų teikėjai pateikia sąskaitas? Iki kada geriausia atsiskaityti už komunalines ir kitas paslaugas? Kaip nepasimesti ir nepamiršti jų sumokėti? Keletas patarimų, kurie leis kasmėnesines sąskaitas apmokėti be jokio vargo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai gaunate ne vieną sąskaitą ir jų visų sulaukiate skirtingu metu, nesunku pridaryti klaidų, arba, tiesiog, pamiršti. Atjungtas internetas, neveikiantis mobilaus telefono ryšys, netikėtai dingusi elektra, raudonas lapelis su jūsų vaiko pavarde ant darželio durų – visa tai tik todėl, kad sąskaita liko nesumokėta. Sąskaitų apmokėjimo kalendorius ir keletas patarimų, ką reikėtų žinoti apie komunalinių bei kitų paslaugų sąskaitas, padės išvengti nesusipratimų.

REKLAMA

1. Kada gaunamos sąskaitos?

Daugeliui žinoma, kad paslaugų tiekėjai sąskaitas pateikia mėnesio eigoje, jau nuo antros mėnesio savaitės iki pat mėnesio pabaigos. Taigi, norint nepamiršti atsiskaityti, tenka sumokėti už paslaugas iš karto tik gavus sąskaitą, o atsiskaitymai, tokiu atveju gali užsitęsti vos ne visą mėnesį. Be abejo, galima teigti, jog mokėti sąskaitas elektroniniu būdu išties patogiau, nei stovėti ilgose eilėse pašte, tačiau ir šie procesai atima laiko kur kas daugiau, nei norėtųsi.

REKLAMA
REKLAMA

Naudojantis specializuotomis sąskaitų apmokėjimo platformomis, pavyzdžiui, kaip Vienasaskaita.lt, galite gerokai sutaupyti laiko, kadangi paslaugos apmokamos vienu metu, o ir sąskaitos už jas gaunamos konkrečiomis 10-15 mėnesio dienomis. Todėl savo kalendoriuje galite pasižymėti būtent šias mėnesio vidurio dienas, planuotis savo finansus ir be vargo sumokėti mokesčius, nedelsiant iki paskutinės mėnesio dienos.

2. Kada deklaruoti skaitiklių rodmenis?

Tai neišvengiamas kiekvieno mėnesio darbas ir „Viena sąskaita“ produkto vadovė Julija Matutienė pataria skaitiklių rodmenis visada deklaruoti tuo pačiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atlikite tai, kai jau yra suformuota sąskaita, maždaug nuo 15 d., bet ne vėliau nei 27 d. Kitu atveju, jei skaitiklių rodmenis deklaruosite pačioje mėnesio pabaigoje, paslaugos tiekėjas gali nepriimti skaitiklių deklaravimo. Viso to pasekmės – kito mėnesio sąskaitoje neapskaičiuota mokėtina suma už pateiktus rodmenis, o dar kitą mėnesį – didesnė nei įprasta sąskaita, kurią pateikia paslaugos teikėjas“, – teigia Julija Matutienė.

Tam, kad išvengtumėte šių rūpesčių ir neplanuotų išlaidų, sąskaitas rekomenduojama kiekvieną mėnesį apmokėti iki 27 d. Kad būtų itin paprasta atsiminti, besinaudojantys Vienasaskaita.lt platforma, gali užsisakyti priminimą sms žinute, kuris siunčiamas tuo atveju, jeigu sąskaitos lieka neapmokėtos iki rekomenduojamos dienos.

REKLAMA

 

3. Kada geriausia atsiskaityti?

Anot Julijos Matutienės, už paslaugas reikia atsiskaityti tą mėnesį, kada sąskaitą gavote. Specialistė rekomenduoja atsiskaityti iki einamojo mėnesio pabaigos, nelaukiant paskutinių dienų. „Jeigu paskutinės mėnesio dienos bus savaitgalį, švenčių dienomis, dėl bankinių pavedimų įskaitymo tvarkos, jūsų įmoką paslaugos tiekėjas gali gauti vėliau, nei reikia, o jūsų sąskaitoje gali atsirasti skola“, – perspėja specialistė.

Be to, sąskaitas apmokėti kito mėnesio pradžioje taip pat nepatartina, kadangi tokiu atveju sekančio mėnesio sąskaita būna dviguba, ypač tiems klientams, kurie turi mobiliuosius ryšius, moka bendrijoms. Ir kaip jau minėjome, neprasisuka vandens skaitikliai, turi deklaruoti už du mėnesius. Tokiu atveju klientai pasimeta, nežino kaip jiems elgtis, mano, kad jų sumokėti pinigai nepasiekė paslaugų teikėjų.

REKLAMA

Tam, kad atsiskaitymų už komunalines bei kitas paslaugas nesinorėtų atidėlioti kuo vėlesnei datai, Vienasaskaita.lt siūlo paprastą būdą – vos kelias paspaudimais elektroninėje platformoje vienu metu apmokėti visas sąskaitai.

Visi šie patarimais leis taupyti savo kantrybę ir laiką, o pasirinkus sąskaitų apmokėjimo platformą, galima teigti, didžioji dalis darbo jau bus padaryta už jus. Net neabejojame, kad pasinaudojus šiais praktiškais patarimais džiaugsitės, jog laisvo laiko turite kur kas daugiau, o atėjusi mokesčių mokėjimo diena paliks daugiau laiko poilsiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų